Ik weet niet hoe het bij jullie was in november, maar wij hadden voor het grootste gedeelte eigenlijk een hele fijne maand. We sloten de maand net even wat minder leuk af, maar daar lees je straks meer over.

Hoe gaat het met werk?

Op school hebben we het er steeds over dat het eigenlijk zo lekker loopt allemaal. Weinig ziekmeldingen en ook de vervangingen wanneer een leerkracht afwezig is, krijgen we goed voor elkaar. Ik werk met een stel ontzettend leuke kinderen in een één-op-één situatie en haal daar ook echt wel voldoening uit. Ik sta niet meer voor de klas maar ik vind het nu wel echt leuk om ergens even binnen te lopen en even te helpen. Ook met de coronagevallen valt het op school nog mee, dus we kunnen eigenlijk best goed werken!

Deze maand deed ik ook nog een cursus filosoferen met kinderen. Dat was echt superleuk om te doen en ik heb er ook echt wel wat van opgestoken. Leuk om dit de komende tijd ook in mijn werk toe te gaan passen.

Waar ik heel trots op ben is dat ik afgelopen maand een aantal grote klanten voor Blog je Business binnen heb gehaald. Dat is natuurlijk ook wel nodig als ik me echt helemaal op het ondernemen wil gaan richten. Het lijkt wel alsof het harde werken van de afgelopen maanden zich nu echt gaan terugbetalen. Het is echt een enorme opsteker!

Hoe gaat het met mij?

Mede door de opsteker op werkgebied gaat het eigenlijk heel lekker met me. Ik heb mijn draai gevonden en doordat ik echt bewust zaken aan het plannen ben (zoals ik in de blog van oktober vertelde) heb ik het gevoel dat ik alles onder controle heb. We gingen op bezoek bij een peuterspeelzaal voor Nova, waar die eigenlijk gelijk niet meer weg wilde. Nog even iets om te regelen dus, zodat ze in het nieuwe jaar kan gaan starten.

We gingen op bezoek bij het Sinterklaashuis hier in het dorp. Een aantal winkeliers uit het Oude Dorp hadden dit geregeld omdat er dit jaar geen grootschalige intocht zou plaatsvinden hier. Superleuk om te zien dat zij er echt moeite voor hebben gedaan. De meiden vonden het in ieder geval super om bij de Sint z’n huis op bezoek te gaan en te oefenen als pietje. Dat we daarna ook nog even bij Intratuin gingen, was echt de kerst op de taart!

Wat ook heel leuk was, was dat Sebas en ik deze maand ook weer eens een dagje op stap gingen. Nadat we vorige maand bij Aladdin waren, gingen we dit keer naar het Nieuwe Luxor in Rotterdam en hebben we daarna een hapje gegeten bij ons favoriete tapasrestaurant hier in het dorp.

Theater

We gingen naar de voorstelling Come From Away, wat het verhaal vertelt van een klein plaatsje in Newfoundland (Canada), waar op 11 september 2001 38 grote vliegtuigen moesten landen als het gevolg van de sluiting van het Amerikaanse luchtruim naar aanleiding van de aanslagen op de Twin Towers. Deze voorstelling vertelt over de ervaringen van gestrande reizigers, elk met hun eigen verhaal maar ook de verhalen van de bewoners van Gander. Die van de een op andere dag ervoor zorgden dat al deze reizigers werden opgevangen. Er ontstaan vriendschappen voor het leven.

Ik ben echt enorm onder de indruk van deze musical. Het verhaal spreekt zo enorm aan. Ik kan me nog goed herinneren dat ik huiswerk zat te maken met de radio aan toen er ineens een nieuwsbericht door kwam. Het was zó onwerkelijk. Ook in de dagen daarna, waarin de beelden van de Twin Towers niet van TV te slaan waren, en er overal waar je kwam over gepraat werd zal ik niet snel vergeten. Wat ik overigens ook niet snel zal vergeten was dat dit de eerste keer is dat ik Willemijn Verkaik in het theater te zien kreeg. in 2014 zag ik haar live in de Ziggo Dome, maar dit keer, van zo dichtbij in het theater was zó bizar goed. Elke noot was raak en kwam gelijk binnen. Wat een beleving!

Tante Cor op bezoek

En ja, toen kreeg ik ineens onverwachts bezoek van Tante Cor. Ik hoestte al eventjes en was wat benauwder dan normaal maar ja, iedereen met astma weet hoe vervelend dit weer is. Nat, koud, zonnig, warm, het is hopeloos. Maar toen ik afgelopen zaterdag stond te koken en ik zelfs de aioli niet meer rook, ging er een alarmbelletje rinkelen. Ik deed uiteindelijke twee zelftesten die beide direct positief waren. Zondags ben ik bij de GGD gaan testen en daar kreeg ik de verwachte uitslag: positief. Op dit moment voel ik me vooral verkouden, heb ik last van hoofdpijn en een dikke keel. Ik hoop van harte dat het daarbij blijft, want met mijn gezondheidsverleden kan dit natuurlijk best wel spannend worden.

Challenges

Lopen

Over de loopchallenge kan ik het maar gewoon beter niet meer hebben.

Spelletjes

Nadat 12 november de nieuwe maatregelen werden afgekondigd, moesten Lisanne en ik onze spelletjesavond bij The Game Inn afzeggen. We hebben er maar een spelletjesavond thuis van gemaakt waarbij we ons prima hebben vermaakt met Unstable Unicorns en Bears vs. Babies. En ja, deze spellen zijn echt zo grappig als de titels doen vermoeden. Echt leuk om te spelen!

Stiekem kan ik niet wachten tot pakjesavond want ik heb gehoord dat er ook nog aantal leuke spellen in de zak zitten voor ons!

Lezen

Ik zit even hard na te denken, maar volgens mij heb ik deze maand geen boek uitgelezen. Ik ben wel begonnen in Het weesmeisje van Anne Jacobs, maar ik heb de tijd nog niet genomen om het uit te lezen. Dat ga ik zeker wel doen want het heeft een hoog Downton Abbey gehalte, wat ik weer superleuk vind. Ik heb deel 2 en 3 al thuis liggen en ik zag dat er ook een deel 4 is en dat deel 5 binnenkort uitkomt. Ik kan mijn lol dus nog wel even op.

Kijktip:

Eerder dit jaar had ik een hele leuke samenwerking met de BBC. Ja echt. Ik voelde me een hele influuwenser. Dat ging over de serie All Creatures Great And Small. Een Britse serie over een jonge dierenarts op het platteland. Klinkt niet superspannend, maar is wel heel komisch om te zien! Deze maand is het tweede seizoen verschenen wat op BBC First wordt uitgezonden. Op Ziggo (onze tv-provider) kun je seizoen 1 ook terugkijken. Want mij betreft een kijktip!

Leuk dat je weer even kwam lezen! Heb je nog tips of opmerkingen over de dingen die ik heb meegemaakt? Laat het me gerust weten door een reactie achter te laten of me een DM te sturen op Instagram.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Lees hier meer over deze links.