Nieeeeeeuwe ronde, nieuwe kansen! We zijn weer lekker gestart met een nieuw jaar en natuurlijk vliegen de goede voornemens je inmiddels weer rijkelijk om de oren. Ook de inmiddels alweer gesneuvelde voornemens overigens. Persoonlijk kijk ik liever naar die voornemens als doelen. Iets wat je kunt behalen en afstrepen. Daarom zette ik zowel mijn zakelijke als persoonlijke doelen voor 2023 op een rijtje.

Persoonlijke doelen voor 2023

Voor mij geen doelen als afvallen, stoppen met roken of andere cliché goede voornemens. Ik heb inmiddels geleerd dat het stellen van haalbare doelen een stuk beter werkt en die tactiek pas ik dan ook graag toe in het dagelijks leven. Ik merkte dat ik, zeker in de laatste maand van 2022, veel dingen heb laten versloffen. Hoog tijd om daar weer wat verandering in te brengen en mezelf aan het werk te zetten.

Wat ik heel belangrijk vind, is een goede balans tussen werk, privé en ontspanning. Ik schrijf dan ook alles op in mijn papieren agenda en markeer dingen in vaste kleuren. Zo is groen tijd voor mij, geel is tijd of een afspraak voor de kinderen en blok ik met blauw mijn werkuren. Op deze manier kan ik zelf goed het overzicht houden. Maar ja, dan moet je die planning natuurlijk wel invullen. En dat schoot er dus regelmatig bij in de afgelopen weken. Nu de school weer is begonnen is er gelukkig ook weer een vast ritme dus vind ik het ook makkelijk om mijn doelen aan te pakken en te behalen!

Dit ga ik zeker weer oppakken het komende jaar:

  • Iedere week een de planning in mijn agenda bijwerken op een vaste dag. Ik deed dit heel lang op zondagmiddag, maar ik ga het nu op vrijdagmiddag in mijn agenda zetten. Zo heb ik gelijk goed zicht op wat me de komende week allemaal te wachten staat.
  • Er komt weer een weekmenu. Met die planning op orde kan een weekmenu natuurlijk niet achterblijven. Ik heb dit zo lang gedaan en dat gaf zoveel rust plus dat het ook een bak geld scheelt want we zijn nogal makkelijke bestellers. Ik twijfel er nog over of ik het weekmenu ook hier zal delen in een blog. Als je daar behoefte aan hebt, hoor ik het graag in de reacties!
  • Een dagelijkse wandeling. Langzaamaan begin ik het gevoel te krijgen dat alle blessures vertrokken zijn en het lijkt me dus heerlijk om weer iedere dag even een rondje te lopen. Niet gelijk weer wandelingen van anderhalf uur, maar gewoon links en rechts weer een kwartiertje even een blokje om.
  • Iedere dag een huishoudelijke taak op de planning zetten. Als je hier al een tijdje mee leest weet je dat ik niet zo’n huishoudelijk wonder ben. Het is hier vaak alles of niets en ik zou het fijn vinden om daar wat verandering in te brengen. Dat het allemaal niet meer zo’n enorme taak wordt of een hoge drempel is om te beginnen.

Zakelijke doelen voor 2023

Zoals je weet ben ik zelfstandig ondernemer. Ik heb een bedrijf, Blog je Business, waarmee ik ondernemers ondersteun in het schrijven van blogs voor hun bedrijf om zo hun online vindbaarheid te vergroten. Ook Mamagisch is een onderdeel van mijn bedrijf. Dat betekent dus dat ik mijn geld voornamelijk verdien met het schrijven van blogs. Nu lees je hier overwegend niet betaalde blogs met af en toe een samenwerking of je ziet in een blog een affiliatelinkje staan.

Heel eerlijk: om volledig te kunnen blijven ondernemen is het van belang dat ik voldoende betaalde opdrachten binnen haal. Logisch wel, want ook mijn boodschappen moeten natuurlijk betaald worden. Het groeien met mijn bedrijf is dus zeker iets wat bovenaan mijn lijstje staat.

Dit ga ik zakelijk zeker oppakken in 2023:

  • Het verdubbelen van de bezoekersaantallen van Mamagisch. Het is voor mij echt van belang dat de bezoekersaantallen omhoog gaan. Het is eigenlijk heel simpel: hoe hoger de aantallen, des te meer vergoeding kan ik voor een opdracht vragen. Wil je me hierbij helpen? Deel dan eens de link naar de site of een specifieke blog op je Facebook of Instagram!
  • Meer tijd stoppen in de social media van Blog je Business. De afgelopen tijd was het nogal stil op mijn zakelijke account. Ik voelde het gewoon echt helemaal niet en dan denk ik dat je beter niets kunt posten dan content waar je op dat moment helemaal niets bij voelt. Ik heb altijd heel veel leuke klanten uit Instagram gehaald, dus het is hoog tijd dat ik daar weer meer mee aan de slag ga.
  • Meer inkomsten halen uit affiliate. Er zijn mensen die een prima maandsalaris uit affiliate marketing halen en ik zou liegen als ik dat ook niet zou willen, haha. Maar voor mij is het wel een voorwaarde dat mijn blog niet een grote link-overload wordt en dat ik wel echt alleen dingen met jullie deel die ik zelf ook gebruikt zou kopen. Het mooie aan affliate is dat het jou als lezer niets extra kost maar je er mij wel enorm mee kunt helpen door te bestellen via een van mijn linkjes. Wist je trouwens dat ik een heel handig lijstje heb van winkels waarvan ik affiliate links heb? Dat lijstje vind je hier.

Zijn er dan nog andere dingen die je graag wilt doen Kirsten?

Ook dit jaar wil ik zeker weer bewust ontspanning op zoeken. Zo had ik in 2022 een doel om 12 boeken te lezen, en dat werden er uiteindelijk 29 (!). Benieuwd welke boeken in las? Je vindt ze hier terug. Ik heb mijn leesdoel dit jaar op 20 boeken gezet en dat moet zeker lukken want ik heb alweer een fijn to read lijstje klaar staan! Heb je nog boekentips, laat ze gerust achter in de reacties!

En verder…

Zorgen dat ik in dit alles mijn kop niet verlies. Nog steeds moet ik oppassen dat ik niet over mijn eigen grenzen heen ga en mezelf over de kop werk. Ik hoop door goed te plannen een stukje van deze stress te kunnen ondervangen maar ik heb de afgelopen jaren ook steeds beter nee leren zeggen. Ik hoef niet aan alle verwachtingen te voldoen. Dat maakt mij namelijk een veel leuker persoon voor mezelf. En ja, zonder mezelf kan ik niks, dus is het ook echt weer heel belangrijk om goed voor mezelf te zorgen!

Heb jij nog bijzondere persoonlijke of zakelijke doelen voor 2023?

liefs Kirsten