Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik ben niet zo’n home-maker typje. Mijn huis is een plek waar overduidelijk geleefd en gespeeld wordt en dat vinden we allemaal eigenlijk helemaal prima. Maar met kleine dingen kun je je huis natuurlijk een stukje gezelliger maken. Vandaag begin ik bij mijn eethoek en laat ik je mijn nieuwe placemats en onderzetters zien die ik bij Fotocadeau.nl mocht uitzoeken!

Wie dekt de tafel?

Aangezien ik in 95% van de gevallen degene ben die kookt, is het taakje van tafeldekken niet voor mij. Meestal roep ik zo’n 5 minuten voor de verwachte etenstijd dat het bijna klaar is en vraag wie de tafel even gaat dekken. In principe vind ik dat de meiden daar prima bij kunnen helpen maar die hebben natuurlijk ook weleens geen zin. Pech voor hen want zonder zin kan het ook. Het tafeldekken wordt in ieder geval een stukje leuker nu ze de tafel ook mogen versieren met de vrolijke placemats en gepersonaliseerde onderzetters die ik afgelopen week binnen kreeg.

Placemats en onderzetters bij Fotocadeau.nl

Ik ben een hele leuke nieuwe samenwerking gestart met Fotocadeau.nl dus dat betekent dat je de komende tijd een heleboel van hun nieuwe producten voorbij gaat zien komen. Altijd en alleen producten die ik zelf ook echt leuk vindt en waar ik iets mee kan. Eerlijkheid staat voor mij altijd voorop. Ik trap af met hele toffe placemats in een junglethema en gepersonaliseerde onderzetters voorzien van onze namen.

Je snapt dat Olifant er gelijk bij moest gaan staan, haha!

Placemats uit de vaste collectie

Op de site kun je uit twee soorten placemats en onderzetters kiezen. De junglethema placemats die ik heb uitgekozen komen uit de collectie met afbeeldingen die standaard in het assortiment zijn. Deze placemats koop je per 6 en hebben een afmeting van 45×30 cm. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig vinyl en zijn makkelijk afwasbaar. Naast deze leuke diertjes heb je ruime keuze uit de diverse afbeeldingen waaronder betonlook, marmer maar ook dieren, stillevens, steden en een categorie die ik zelf óók heel leuk vond: afbeeldingen van oude meesters. Johannes Vermeer, Leonardo DaVinci en Van Gogh kunnen nu zó je eettafel op.

Placemats en onderzetters met jouw eigen foto of afbeelding

De ronde onderzetters komen uit de foto op placemat categorie. Je kunt namelijk ook jouw favoriete foto’s laten afdrukken op een placemat. Dit kan in zowel rechthoek als ronde vorm in diverse afmetingen. Je kunt echt precies maken wat jij mooi vindt. Het enige wat jij hoeft te doen is je foto uploaden, eventueel even recht schuiven en het juiste formaat aanklikken. Een kind kan de was doen. Probeer altijd een foto van goede kwaliteit te gebruiken, dan krijg je uiteraard het mooiste resultaat. Twijfel je over je afbeelding? Klik dan aan dat er een persoonlijke controle wordt gedaan. Dat kost je een klein bedrag, maar dan weet je zeker dat jouw placemats en onderzetters precies zo mooi worden als gehoopt!

Ik koos voor onderzetters in onze accentkleur en onze namen in plaats van een foto.

Voor mij eigen onderzetters heb ik het concept naar mijn eigen hand gezet en er onderzetters met naam in de blauwe accentkleur van onze woning van gemaakt. Hoe ik dat deed leg ik je hieronder uit!

Maak je eigen ontwerp voor een onderzetter of placemat.

Kies je liever niet voor een foto, maar bijvoorbeeld voor een naam, of een bijzondere tekst? Dat kun je deze foto op placemat ook heel simpel aanpassen door je afbeelding zelf te maken. Ik deed dat in het (gratis) programma Canva. Dit is een bewerkingsprogramma dat ik bijvoorbeeld ook gebruik voor de blogafbeeldingen hier en mijn content op Instagram.

Voor de ronde onderzetters koos ik voor het formaat 35×35 centimeter. Maak ik Canva dan een nieuw ontwerp en kies voor aangepaste afmetingen. Vul daar de gewenste afmeting in. Nu krijg je precies het werkvlak dat je kunt gebruiken om een eigen ontwerp te maken. Kies je eigen kleuren, lettertypes of maak een fotocollage van je favoriete foto’s. Als je klaar bent, download je deze afbeelding als PNG en vervolgens kun je ‘m net als een gewone foto uploaden op de site bij Fotocadeau.nl.

Gratis tip: op dit moment heeft Fotocadeau flinke kortingen op de placemats, dus neem gauw een kijkje om jouw tafel ook een stukje gezelliger te maken!