Het voorjaar komt eraan en dat betekent ook dat Pasen op komst is. Nu zijn er vele manieren om het paasfeest te vieren maar wat er, zeker met kleine kinderen, echt bijhoort is toch wel het voorlezen van fijne boeken. In deze blog zet ik 5 leuke prentenboeken met als thema Pasen voor je op een rij. Veel leesplezier!

Prentenboeken voor Pasen

Als (voormalig) juf kan ik natuurlijk het belang van voorlezen niet genoeg benadrukken. Door voorlezen krijgen kinderen meer taalbegrip, een grotere woordenschat en leren ze ook beter luisteren en concentreren. Op bijna alle basisscholen in Nederland wordt er in de kleuterklas gewerkt met thema’s. Thuis kun je daar ook aan bijdragen door leuke boekjes te lezen die bij dat thema passen. Ga eens naar de bibliotheek (een lidmaatschap voor een kind tot 18 jaar is gratis!), de boekhandel of een minibieb in de buurt en zoeken eens een leuk prentenboek uit. Speciaal voor het thema Pasen heb ik 5 leuke prentenboeken voor je op een rij gezet. Zowel voor de kinderen die het paasverhaal uit de bijbel volgen als de kinderen die het thuis vooral over de paashaas hebben.

Boer Boris en de eieren

In Boer Boris en de eieren bergen we weer een bezoek aan de boerderij van Boer Boris. OP zijn boerderij hebben de kippen vernomen dat het bijna Pasen is en daarom hebben ze extra hun best gedaan om mooie gekleurde eieren te leggen. Boer Boris laadt de eieren in de wagen maar na een bijna-botsing met de paashaas zijn alle prachtige eieren kapot. Hoe moeten ze dit probleem nu oplossen?

Het paasverhaal

Wat vieren we eigenlijk als het Pasen is? In dit prentenboek wordt het verhaal van Pasen uitgelegd op kinderniveau. Jezus is de zoon van God en wanneer hij op een dag naar Jeruzalem komt, zijn alle mensen blij om hem te zien. ‘Jij zou onze koning moeten worden’, roepen ze. Maar de echte koning is daar natuurlijk niet zo blij mee. Nadat hij ‘s avonds nog gegeten en gedronken heeft met zijn vrienden, wordt hij opgepakt voor de wachters van de koning.

De paashaas op cadeautjestocht

In dit kijk- en zoekboek ga je de huisjes bekijken voor en nadat de paashaas is geweest. Kun jij zien wat er is veranderd? Ga op zoek naar alle verrassingen die de paashaas heeft achtergelaten. Een interactief prentenboek speciaal voor de kleine cadeauzoekertjes!

Bobbi viert Pasen

Wie kent beertje Bobbi nu niet? In talloze leuke prentenboekjes volg je zijn spannende avonturen. In Bobbie viert Pasen zie je hoe Bobbi paaseieren gaat zoeken en geniet van een heerlijk paasontbijt. Ook gaat hij paaseitjes verven en de paastak versieren. Zeker een aanrader als je al kleine Bobbi-fans in huis hebt!

Drie ei is een paasei

Drie ei is een paasei mag dan we geen echt prentenboek zijn maar dit superleuke voorleesboekje voor kleuters mg met Pasen echt niet missen. In dit boekje gaan kleurtjes Mieke en Wouter Pasen vieren. Ze zingen liedjes, versieren een paastak en lopen in de optocht.

Tip van flip: Dit boekje lees je gratis via Kobo Plus!

Veel plezier met lezen!

Deze blog bevat affiliate links.