Plantjes zijn helemaal hip! Dat is natuurlijk al tijdens terug te zien in elk tijdschrift, op tv en natuurlijk de socials. Een urban jungle in huis wordt tegenwoordig steeds meer gezien en als plantenmama ben ik heel blij met deze trend. Ik vind het namelijk heerlijk om met planten bezig te zijn. Zelf zaadjes opkweken, je eigen moestuintje in het raamkozijn én natuurlijk het stekken van leuke plantjes. Toen ik de Stekkie Surprise Box van Plantrebelz.nl zag, ging mijn groene hart wel een tandje sneller kloppen!

Alle plantenmama’s verzamelen!

Ik vind het heerlijk rustgevend om met mijn plantjes bezig te zijn, ze water te geven, dorre blaadjes te plukken of ze te voorzien van een nieuw potje. De term plantenmama past dan ook echt wel bij mij. Plantjes moet je verzorgen, er soms extra lief voor zijn maar ook weten wanneer je de plant even met rust moet laten. Het allerleukste aan plantjes vind ik echt het uitgroeien van een zaadje of stekkie tot een volwaardige plant. Iets wat je voedt met water, zon en liefde zien uitgroeien tot een volwassen vorm, en dat jij daar dan de aanstichter van bent!

Het verhaal van mijn pannenkoekenplant

Zo’n 4 jaar geleden kocht in bij het tuincentrum zo’n miniplantje van een Pilea Peperomioides, oftewel een pannenkoekenplant. Ik zette het gezellig bij ons in de woonkamer, redde het van kleine grijpgrage peuterhandjes en zwiepende hondenstaarten en gaf het enkel af en toe een beetje water. Het miniplantje van zo’n 4 centimeter, groeide op tot een plantje van een centimeter of 15 en begon vrij vlot ook al ‘baby’s’ te geven, kleine stekjes aan de zijkant van de plant. Ik haalde er eens een stekje af en zetten die in het minipotje dat ik had bewaard. Ook dit plantje groeide op en gaf je regelmatig een baby.

Met inmiddels een aantal volwassen pannenkoekenplanten, en baby’s in overvloed, besloot ik om mijn plantjes te delen. Her en der deed ik een stekkie in een mooi potje cadeau aan vrienden en familie. In mijn optiek superleuk om te geven én te krijgen natuurlijk. Tot ik op zoek was naar een idee om aan de kinderen in mijn klas cadeau te doen aan het einde van het schooljaar. Eerlijk gezegd, dat jaar had ik niet zo’n grote klas, maar het lukte me om binnen 2 maanden zo’n 17 stekkies te stekken en te verzorgen tot levensvatbare plantjes. Aan het eind van het schooljaar kregen mijn leerlingen allemaal hun eigen pannenkoekenplantje, met de boodschap ‘m af en toe een plonsje water te geven en vooral heel veel voor te lezen!

Wat zit er in een Stekkie Surprise Box?

Als je een Stekkie Surprise Box bestelt bij Plantrebelz.nl, krijg je een 4 verschillende stekkies. Welke je krijgt, is bij de Stekkie Surprise Box een verrassing. Wat erg praktisch is, is dat de box door de brievenbus past, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Zoals je op de foto’s kunt zien is de box ook echt een feestje om open te maken. De stekkies zitten goed verpakt (de stekkies zitten namelijk onder het bruine papier nog in een plasticje verpakt), zijn voorzien van een naamsticker en zitten vastgeplakt in de brievenbusdoos. Geen losse flodders en kapotte planten in de brievenbus dus! In mijn pakketje zat ook nog een setje kaarten, een extra gift vanwege mijn eerste bestelling bij Plantrebelz.nl. Sowieso was mijn pakketje een feestje om open te maken, hier wordt echt aandacht aan besteed!

In mijn box kreeg ik vier stekkies die ik toevallig allemaal nog niet had, voor mij dus echt een extra leuke verrassing. Voor nu heb ik ze allemaal een tijdelijk potje gegeven, maar ik kan niet wachten tot mijn nieuwe plantjes ook groot zijn!

Dus, ben jij ook een echte plantenmama? En hou je wel van een verrassing? De Stekkie Surprise Box is echt een goed idee. Trouwens ook perfect als cadeau, want dan laat je ‘m gewoon bij de ontvanger thuisbezorgen! Ben je benieuwd naar de groei van mijn plantjes? Volg me dan zeker even op Instagram. Daar komen al mijn stekkies regelmatig terug in mijn stories én blijf je op de hoogte van Orchideeëngate.

liefs kirsten

Deze blog is door middel van een samenwerking tot stand gekomen. Dit beïnvloed overigens niet mijn mening over dit product.