Nu het weer beter wordt, de temperaturen regelmatig weer stijgen én de terrassen weer open mogen (*doet een vreugdedansje*), zijn we allemaal weer wat meer buiten. En ik weet niet hoe het bij jou zit, maar waar ik ga, gaat mijn telefoon. Mee naar het bos, het strand, het terras, de speeltuin, you name it. En dan wil je natuurlijk wel dat dat verlengstuk van jezelf goed beschermd is. Met deze tips komt jouw telefoon de zomer veilig door.

Wees voorzichtig met vocht

Ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen dat je je telefoon niet naast een kinderbadje moet leggen. Er zijn tegenwoordig toestellen die prima waterproof zijn, maar neem het zekere voor het onzekere. Als je toestel nat is geworden, zorg dan dat je ‘m goed droogt. En kijk dan ook even aan de binnenkant van je hoesje. Je wil natuurlijk niet dat er door achtergebleven vocht een complete volksstam schimmel komt groeien. Vies verhaal? Jep. De waarheid? Ook. Sowieso is af en toe een hygiënisch doekje over je telefoon halen geen onverstandige beslissing. Zeker in de zomer wanneer je meer zweet of vaker zonnebrand gebruikt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er wel 17.000 bacteriën op je telefoon zitten.. bleh!

Kies voor een goede screenprotector

Net een nieuw toestel en lekker een dagje naar het strand? Plak er een screenprotector op! Niet alleen bescherm je hiermee je scherm tegen krassen (hallo zandkorrels en schelpjes!) maar als je je toestel laat vallen is de kans groot dat de screenprotector de val breekt. Ik heb al menige stuiterpartij meegemaakt met mijn telefoon en tot op heden is mijn scherm nog steeds keurig netjes.

Goed verhaal: deze zomer liet ik in een vlaag van verstandsverbijstering mijn telefoon op het dak van de auto liggen. Ergens onderweg is mijn telefoon van een rijdende auto afgevallen, zo op het asfalt. Hulde aan de vinders van mijn telefoon en vooral hulde aan mijn screenprotector: de barst die je zag zal alleen in de protector! Hoe dan?!

Kies voor een goed passend hoesje

Met een goed passend hoesje, in combinatie met een screenprotector, bescherm je je telefoon natuurlijk het beste. Ik kwam laatst op de site van Casimoda terecht, waar je onder andere terecht kunt voor de nieuwste hoesjes en passende screenprotectors. Ik had er voor mijn iPhone 12 meer dan genoeg keuze maar natuurlijk kun je er ook terecht voor onder andere Huawei, Sony en Samsung hoesjes. Ik ben zelf fan van siliconen hoesjes, omdat ik inmiddels uit ervaring weet dat die extra goed beschermen bij een stuiterpartij.

Wat ik trouwens ook zag, is dat ze hele leuke BFF-hoesjes hebben. Leuk voor jezelf en je beste vriendin of je partner. Of om cadeau te doen aan een puberdochter. Het toffe hieraan is dat je gewoon kunt aangeven voor welke toestellen je een hoesje nodig hebt. Dus ben jij die-hard Apple fan en is je bestie een Samsung meid, dan kan dat gewoon!

Let ook op warmte!

Hoe goed je ook voor de buitenkant van je toestel zorgt, je moet ook goed om de binnenkant denken. Misschien heb je het al wel eens gehad dat je toestel in oververhittingstand ging. Je telefoon is eigenlijk een minicomputer maar in tegenstelling tot een computer, heeft een telefoon geen ventilator om de warmte af te voeren. Het gevaar is dat je batterij, maar ook de elektronica vanbinnen, kapot kan gaan. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Leg daarom je telefoon nooit vol in de zon, want dat zwarte scherm trekt enorm veel hitte aan. Is je telefoon onverhoopt toch te warm geworden? Haal het hoesje eraf, zet ‘m uit of in de vliegtuigstand. Dit geeft de telefoon weer de rust om af te koelen.

Als je deze blog handig vond, laat je dan een reactie achter?

liefs Kirsten

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking.

Foto door Negative Space via Pexels