Zo in de laatste donkere dagen van het jaar een terugblik op 2023. Een jaar waarin ik keuzes heb mogen maken voor mezelf, heb mogen leren en vooral heb mogen groeien. In deze persoonlijke blog kijk ik met je terug op een bewogen jaar.

Eerste kerstdag

Laat ik beginnen met jou en je gezin hele fijne kerstdagen te wensen. Ik hoop dat jullie gezellige dagen tegemoet gaan, met lieve vrienden en familie en op een manier waardoor je ook kunt genieten van deze dagen en je gezelschap!

Wat mij betreft zijn eerste en tweede (en derde, vierde en vijfde) Pyjamadag begonnen. Onze kerstactiviteiten zitten er weer op na een kerstconcert op zaterdagavond en op zondag een brunch met mijn ouders en ‘s avonds aten we met mijn schoonmoeder en zwager. En dat allemaal heel, heel low profile. Heel eerlijk, ik had dit jaar ook heel weinig fut om er iets heel luxe en uitgebreids van te maken. De afgelopen weken (maanden – jaar) was best heftig en zo aan het eind van het jaar komt dat er allemaal uit.

Op het randje van een nervous breakdown – persoonlijk

Afgelopen november zong ik in de grote show van mijn theaterzanggroep het nummer ‘Model behavior’, een nogal hysterisch nummer uit de musical Women on the verge of a nervous breakdown. En hoewel dit jaar eigenlijk heel goed begon, zag het afgelopen half jaar er een stuk minder rooskleurig uit. Ik heb daadwerkelijk gebalanceerd op het randje van een inzinking en ik zat vreselijk in de knoop met mezelf en mijn gedachten. Maar ja, je zet je vrolijke gezicht op en laat verder niets merken. Althans, dat denk je, want natuurlijk werd de verandering in mijn gedrag echt wel opgemerkt door mijn directe (en indirecte) omgeving. Ik viel ruim 10 kilo af, puur doordat ik uit stress geen hap meer door mijn mond kreeg en trok het haar met plukken tegelijk uit mijn hoofd. Het was niet mooi.

Waarom ik je dit vertel? Omdat ik graag eerlijk wil zijn en hoewel ik best een open persoon ben (bijvoorbeeld in mijn dagelijkse stories op Instagram), is het soms heel moeilijk om op het moment zelf uit te leggen wat er nou eigenlijk met je aan de hand is. Niet eens omdat je het niet wilt, maar omdat je zelf ook gewoon niet de juiste woorden hebt om het uit te leggen.

Het mag wel wat minder

Afgelopen week postte ik in mijn stories: ‘Het is de woensdag voor kerst en ik ben al dagen zo op het randje van compleet overprikkeld en over de zeik raken, dat ik het liefst in mijn auto stap en oneindig door blijf rijden tot ik niemand meer tegenkom’. Het is nogal wat. Ik heb me de laatste dagen dan ook regelmatig afgevraagd voor wie we dit hele circus nu eigenlijk optuigen. Zijn al die activiteiten in die laatste week voor de kerstvakantie dan echt nodig? Of zouden we ook gewoon weer eens een beetje terug kunnen naar de basis en het kerstfeest vieren zoals het bedoeld is: een moment van bezinning en connectie met elkaar. Gewoon zodat we de vakantie eens niet compleet overprikkeld en doodmoe kunnen beginnen.

Mooie dingen voor Mamagisch

Ondanks alle persoonlijke troubles, ging Mamagisch.nl gewoon door. Er zijn dit jaar prachtige dingen gebeurd en de site is enorm gegroeid. In maart gooide ik de hele layout van de site op de schop en dat was het startpunt voor een flinke verandering. Ik vond in Martine van 123cadeauidee.nl een fantastisch businessbuddy. Mede door onze maandelijkse afspraken ben ik gemotiveerd om meer uit mezelf en de website te halen. In juni daagde ik mezelf uit om een maand lang iedere dag een blog online te zetten en hoewel het me gelukt is om die maand 30 blogs te publiceren, vond ik het toch wel heftig. Ik evalueerde het proces en besloot om verder te gaan met 5 blogs in de week, een verandering die ik nu, in december, nog steeds volhoud.

Het mooie van dit alles is, dat Mamagisch in bezoekersaantallen meer dan verdubbeld is, iets waar ik enorm trots op ben. Op dit moment vinden iedere maand meer van 5000 unieke bezoekers mijn blogs en dat is ook iets waar ik zakelijk gezien wat aan heb. Hoe meer bezoekers, hoe hoger mijn inkomsten, zo simpel is het. Ik probeer van elke blog iets te maken waar jij als lezer wat aan hebt. Door eerlijke content te blijven maken, hoop ik de bezoekersaantallen nog verder om hoog te krijgen.

Ik heb met heel veel prachtige merken mogen samenwerken en ik word steeds beter gevonden door bedrijven die mij benaderen voor leuke samenwerkingen. Maar bovenal: ik heb nog steeds iedere dag ontzettend veel plezier in wat ik doe en dat is toch echt het allerbelangrijkste!

Welverdiende rust

Deze kerstvakantie ga ik genieten van wat welverdiende rust. (lees: hele dagen in pyjama lopen, liters thee drinken en onder een dekentje op de bank liggen). Voor de komende dagen staan er wat nieuwe blogs ingepland en loopt de website gewoon rustig door. En hoewel ik hier nu wel kan zeggen dat ik minder op Instagram zal zijn, weet ik toch wel zeker dat ik het niet kan laten om lekker tegen iedereen aan te kletsen daar. Net zoals dat ik weet dat de laptop deze vakantie echt wel open gaat. Maar dan vooral omdat ik het gewoon heel fijn vind om te schrijven en het echt niet als verplicht nummer zie.

Het enige wat ik kan doen is jou als lezer hartelijk bedanken voor je bezoeken, je reacties, je deelnames aan winacties en al het andere wat je voor Mamagisch doet. Dankjewel dat jij ervoor zorgt dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en ik hoop dat dat nog heel lang mag duren!

Een heel fijn kerstfeest gewenst lieve leukerd!

liefs Kirsten