Voor sommigen zijn de laatste paar schooldagen aangebroken maar als je net als wij in regio midden valt, heb je nog twee weken voor de boeg. Een goed moment om eens na te denken over wat je deze zomervakantie gaat doen. Hebben jullie (alsnog) een vakantie geboekt en ga je lekker weg of vind je de situatie nu gewoon nog even spannend ga je voor een vakantie in huis?

Wij blijven thuis in de vakantie

Wij hebben ervoor gekozen om geen vakantie te boeken deze zomervakantie. Allereerst vind ik de situatie nu niet echt tof, ook gezien mijn gezondheid, en kies ik er liever voor de vakantie nog even uit te stellen tot je weer ‘alles’ mag. Ten tweede hebben we nog een aantal klussen aan het huis die we nu toch eigenlijk wel eens af willen maken. Misschien gaan we nog een paar dagen op bezoek bij mijn ouders op de camping, maar dat is afhankelijk van het weer. Vooralsnog vieren wij vakantie in huis.

Wat ga je doen met je vakantie in huis?

Zoals ik al zei: er zijn genoeg klussen die we in en om het huis nu echt eens willen aanpakken. Sebas is afgelopen week al begonnen met het herindelen van de zolder. De voortuin heb ik de afgelopen maanden niet voor niets leeggehaald en gaan we dus ook inrichten en als er tijd overblijft wil ik graag de buitenkozijnen geverfd hebben. Daarnaast is het natuurlijk ook nog de bedoeling dat er een beetje uitgerust wordt. Een ambitieus plan, al zeg ik het zelf. Maar goed, beter veel dingen op de to do list dan iedere dag moeten bedenken wat je gaat doen.

Maar wat doe je dan met je kinderen?

Nu heb ik het ‘geluk’ dat Pippa een weekje met haar vader op vakantie gaat en Oma staat te springen om op Nova op te passen, dus voor ons zit het wel snor. Maar ben je op zoek naar leuke activiteiten voor deze zomervakantie waarvoor je de deur niet uit hoeft? Neem dan eens een kijkje bij Vakantie in Huis. Dit platform is speciaal gericht op kinderen van 3-14 jaar en hun ouders en biedt de hele zomervakantie leuke workshops, voorstellingen en activiteiten aan waarvoor je de deur dus niet uit hoeft. Je doet gewoon mee vanachter je scherm!

Vakantie in huis

Iedere week bezoek je met Vakantie in Huis een ander vakantieland. Je leert over het land. De muziek, het eten én natuurlijk hun bijzonderheden. Iedere dag kies je uit zo’n 3-5 activiteiten om te doen. Ga aan de slag met knutselen, dansen of muziekles, maak sieraden of leer een website bouwen, doe wetenschappelijke proefjes met professor Stinkhaar of ga de gezinsuitdaging aan! Pedagoog Nynke zorgt ervoor dat je een passende activiteit bij de juiste leeftijd vindt. Meer dan 50 mensen hebben meegewerkt aan dit brede aanbod voor jouw ultieme thuisvakantie dus waar wacht je nog op?

Wat kost een vakantie in huis?

Je weet dat wanneer je een leuk dagje uit wilt in de zomer vakantie, dat tegenwoordig een hoop geld kost. Daarom is Vakantie in Huis zo leuk. Voor €49,- kun jij 6 weken mee doen met alle activiteiten! Dat is hetzelfde geld als 1 (!!!) ticket voor de Efteling met een parkeerkaart. Of twee kaartjes plus parkeren voor Blijdorp of Duinrell. Vakantie is huis is daarentegen 6 weken lol voor het hele gezin. Top idee dus!

Afbeelding: Vakantie in Huis

Gratis proefdag

Ben je nieuwsgierig geworden naar de activiteiten van Vakantie in Huis? Ik mag je namens hen een gratis proefdag aanbieden. Niet geschoten is altijd mis, toch?

Vraag hier de gratis proefdag aan

Ik wens je een hele fijne zomervakantie!

liefs kirsten

Uitgelichte afbeelding: Foto door Nubia Navarro via Pexels

NB. De links in dit artikel zijn affiliatie links. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijgen voor een aanvraag of aankoop via deze link. Jij betaalt hier uiteraard niets extra’s voor!