Ben jij al bezig met je vakantieplanning of is jullie zomervakantie misschien al geboekt? Welke keuzes maak je als het gaat om een vakantie met de kinderen erbij? Gastblogger Brit schreef speciaal voor alle reislustige moeders deze blog met handige tips als het om reizen met kinderen gaat.

Op vakantie met kinderen

Reizen met kinderen kan soms uitdagend zijn, maar het kan ook een onvergetelijke ervaring zijn als je goed voorbereid bent. In deze blog geven we 10 handige tips om te reizen met kinderen, van het maken van een lijstje van spullen die je nodig hebt tot het zoeken naar leuke activiteiten die aansluiten bij de interesses van je kinderen. Met deze tips in het achterhoofd kun je genieten van een onbezorgde vakantie met het hele gezin. En twijfel je nog over de juiste bestemming? Geen zorgen, ook deze zetten we voor je op een rij! 

10 tips om reizen met kinderen relaxter te maken

 1. Plan je reisroute zodat je regelmatig pauzes kunt inlassen, even uitrazen én bewegen. 
 2. Neem cadeautjes mee voor onderweg. Zijn we X kilometer onderweg? Dan mag het volgende cadeautje uitgepakt worden! Zo maak je er onderweg toch een klein feestje van. 
 3. Maak een lijstje van de spullen die je nodig hebt en zorg ervoor dat alles klaar is voordat je vertrekt. Wellicht een open deur, maar het scheelt je enorm veel stress!
 4. Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg, zodat je niet afhankelijk bent van (fastfood)restaurants. Daar heb je immers de hele vakantie nog voor 😉
 5. Neem het favoriete speelgoed en knuffels mee, zodat je hier altijd op kan terugvallen. En natuurlijk leuke spelletjes en andere activiteiten mee om de kinderen bezig te houden tijdens lange ritten of wachttijden.
 6. Ga je naar het buitenland? Zoek uit wat de lokale gebruiken en gewoonten zijn, zodat je hier rekening mee kunt houden tijdens het reizen met kinderen.
 7. Zorg ervoor dat je voldoende verzekeringen hebt, zoals een annuleringsverzekering en een verzekering voor medische kosten.
 8. Laat kinderen meehelpen met het plannen van de reis, zodat ze zich betrokken voelen en enthousiast zijn voor de reis.
 9. Zoek voorafgaand al uit wat er te doen is in de plaatsen waar je naartoe gaat. Plan van tevoren leuke activiteiten en bezienswaardigheden. En wellicht kan je de kinderen al een beetje enthousiast maken! 
 10. Zorg ervoor dat je voldoende medicijnen en andere essentiële items meeneemt, zoals insectenwerend middel en zonnebrandcrème. Dit scheelt een hoop stress, maar ook geld! 

Top 3 vakantiebestemmingen in Europa mét kids

Twijfel je nog over de juiste bestemming? We zetten een aantal leuke vakantielanden voor je op een rij!

Klaar voor natuur én avontuur?

De Azoren zijn een geweldige vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen die houden van avontuur én natuur. De Portugese eilandengroep heeft vele leuke activiteiten, natuurwonderen én bezienswaardigheden te bieden. Geniet samen met de kinderen van de bijzondere natuur: vulkanen, hot springs, watervallen en vele soorten planten en dieren. Het is een vakantiebestemming op slechts 4 uur vliegen en een omgeving om nooit te vergeten! Lees meer over een Azoren vakantie.

Prachtige uitzichten in de Azoren

Lees ook deze blog over Madeira met kinderen!

Beleef de spectaculaire waterparken in Spanje

Spanje heeft een aangenaam klimaat, mooie stranden en leuke steden om te bezoeken, zoals Barcelona en Madrid. Het land heeft ook veel leuke attracties voor kinderen, zoals pretparken, dierentuinen en spectaculaire waterparken waar de kinderen nog lang over zullen napraten! 

Heerlijk eten in Italië

Italië is een geweldig land om te bezoeken met kinderen, vanwege de lekkere pizza en pasta, de mooie historische bezienswaardigheden en de prachtige natuur. En wat dacht je van de heerlijke ijsjes? De steden Rome, Florence en Venetië zijn bijzonder populair bij gezinnen. Zie je jullie gezinnetje al in een romantische gondel zitten? 

Op vakantie naar onze eigen Waddeneilanden

Kies je toch liever voor een vakantie in eigen land? Laat je betoveren door de schoonheid van onze eigen Waddeneilanden. De Waddeneilanden zijn een leuke vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen vanwege de prachtige natuur, de rustige omgeving en de vele leuke activiteiten die het eilandengroep te bieden heeft. Hier zijn enkele redenen waarom een vakantie naar de Waddeneilanden met kinderen een goed idee kan zijn:

 • Mooie en rustige omgeving: prachtige stranden en duinen, dat is pas echt ontspannen!
 • Leuke activiteiten: Er zijn veel leuke activiteiten voor kinderen op de Waddeneilanden, zoals het maken van wandelingen, het verkennen van het eiland per fiets of het bezoeken van musea.
 • Ruime keuze in accommodatie: Er zijn verschillende accommodaties op de Waddeneilanden die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Tip: maak het jezelf en de kids extra comfortabel door een vakantiehuis met privé zwembad op de waddeneilanden te huren. 

Veel vakantieplezier!