Geloof jij dat er nette kleding is die net zo lekker zit als je yogapants? Niet? Nou, echt wel! Ik heb sinds afgelopen jaar de kleding van Travelstof helemaal ontdekt en ik vertel je graag waarom ik zo’n fan ben!

Je zou dit eens moeten proberen!

Ik kwam in aanraking met travelkleding door mijn modieuze vriendinnen bij mijn zanggroep. Stel je even voor he, meiden (die mijn moeder hadden kunnen zijn) die er altijd prachtig verzorgd bijlopen en zich altijd weer stijlvol weten te kleden. Diep respect voor hen want ik vind op vrijdagavond mijn yogabroek en clubhoodie al helemaal dikke prima. Hoe dan ook, een van hen kwam binnen in een pak waarvan je direct zag: ‘Hier wil je het hele weekend mee op de bank liggen en chips eten’. Maar dan tóch heel stijlvol. Blijkbaar bestaat stijlvolle chillkleding dus ook 😉

Er moest natuurlijk even geknuffeld worden als begroeting en ja hoor, dat stofje voelde echt per-fect! Dat moet ik hebben. Zo kwamen we op de term travel. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik zocht het op, probeerde het uit en wil nooit meer anders!

Waarom Travelstof zo lekker draagt

De naam zegt het eigenlijk al: deze stof is gemaakt om te reizen. Tijdens een lange autorit of vlucht draag je graag kleding die comfortabel zit, goed met je lijf meeweegt en voor niet volledig gekreukt is als je weer uitstapt. Ook gaat het prima mee in de koffer want zelfs prop je je koffer nog zo vol, je kleding van travelstof kun je direct aan. Travelstof is stof die bestaat uit een mix tussen polyamide en elastane. Meestal licht hier de verhouden zo rond de 80/20%, wat betekent dat het een lichte, rekkende stof is. De mix van deze twee stoffen zorgt er ook nog eens voor dat het kreukvrij is en goed ademend is.

De voordelen van Travelkleding

Zelf ben ik dus al een tijd echt fan van mijn travelkleding. Zeker de broeken die ik heb zitten zo ontzettend lekker dat ik ze direct uit de was het liefst meteen weer aantrek! Ik zet alle voordelen van travelkleding nog eens voor je op een rijtje:

  • de stof rek goed mee, en voelt als een tweede huid
  • absoluut kreukvrij dus nooit meer strijken!
  • sneldrogend: vanuit de wasmachine kun je ‘m bijna gelijk weer aan
  • makkelijk in onderhoud: een wasje op 30 graden is voldoende. Doe je travelkleding niet in de droger!
  • houdt goed vorm
  • krimpt max 5%
  • Travelkleding is er in verschillende diktes dus zomer en winter kun je met deze heerlijke stof uit de voeten!

Er zijn weinig nadelen bekend over travelkleding. De enige tip die ik je wil geven is dat je voorzichtig moet zijn met de naden. De stof zelf is vaak namelijk veel rekbaarder dat het naaigaren waarmee de naden zijn gemaakt. let dus een beetje op bij het aan en uittrekken!

Travelkleding webshop tip

Kleding van travelstof bij Studio Lienne.
Fotocredits: Studio Lienne

Ben je op zoek naar mooie, stijlvolle en vooral tijdloze travelkleding? Dan raad ik je van harte aan om een kijkje te nemen in de webshop van Studio Lienne. In deze webshop vindt je naast de laatste mode ook een prachtige collectie travelkleding. Deze collectie kenmerkt zich door mooie tijdloze broeken, jurken, blouses en shirts die allemaal perfect met elkaar te combineren zijn. Echt een aanwinst voor je garderobe!

Uitgelichte foto via Pexels.com