Ga jij binnenkort trouwen en ben je nog op zoek naar mooie trouwkaarten of ander drukwerk rondom je bruiloft. Wist je dat je trouwkaarten, save the date kaarten, bedankkaarten en al dat andere drukwerk hartstikke makkelijk online kan bestellen? Niet? Ik vertel je er in deze blog meer over!

Save the date…

Rustaaaaaaaaghhhh… Nee, Sebas en ik gaan niet trouwen. Of nou ja, niet nu. Ooit misschien, haha. Inmiddels zijn we alweer bijna 5 jaar geregistreerd partner, wat natuurlijk eigenlijk ook gewoon zoiets is al getrouwd zijn, maar dan zonder het enorme feest (en die dik gepeperde rekening achteraf). Misschien dat we dat ooit nog wel eens gaan doen. Trouwen. Maar dan wel op onze manier. Niet een volledig dagprogramma zoals ik al eens heb gedaan, maar met een ceremonie waar iedereen bij is en daarna aansluitend gelijk een groot feest. Klinkt goed. Alleen nog even sparen. En laten we vooral dat officiële aanzoek niet vergeten, haha.

Het gemak van trouwkaarten online uitzoeken en bestellen

Toen ik, in een vorig leven, ging trouwen, was het nog heel gebruikelijk dat je naar een drukkerij ging en jezelf door dikke voorbeeldboeken heen worstelde. En als het je dan was gelukt om een keuze voor een design te maken, kwam er nog de hele inrichting van de trouwkaart bij. Welke gegevens zet je waar, welke dingen moet je zeker niet vergeten en natuurlijk ook nog even een discussie over de kleuren en lettertypes. En je moet dan nog maar afwachten hoe het eruit komt te zien. Nee, zo’n kaartje was niet zo een, twee, drie uitgezocht.

Tegenwoordig kun je je trouwkaarten zelf online ontwerpen en bestellen. Terwijl je bezig bent zie je ook direct hoe het eruit komt te zien, wel zo makkelijk. Daarnaast kun je bij je kaarten vaak ook nog leuke extra’s bestellen zoals bijpassende sluitstickers, inlegvellen of zelfs een poster van je kaart. En nog zoiets: naast online bestellen kun je de kaarten ook gelijk verzenden! Natuurlijk heeft het wel wat om alle enveloppen zelf met de hand te schrijven maar het kost je zoveel tijd! Tijd die je veel beter aan andere leuke voorbereidingen kunt besteden.

Trouwkaarten met foliedruk voorbeelden

Trouwkaarten online bestellen bij Kaartje2Go

Zelf ben ik van het gemak en vind ik het superfijn om zelf aan het ontwerp te kunnen sleutelen. Bij Kaartje2Go heb je ruime keus uit verschillende soorten trouwkaarten. Zo kun je trouwkaarten maken met een minimalistisch of juist romantisch design tot folieopdruk of met je eigen foto’s erop. Als je een design hebt gekozen, of zelf iets hebt ontworpen, pas je de teksten aan, kies de papiersoort en vraag je natuurlijk eerst een gratis proefdruk aan. Ben je helemaal tevreden met je ontwerp? Dan kun je de trouwkaarten online bestellen om ze vervolgens zelf te ontvangen of ze direct naar de ontvangers te versturen.

Trouwkaarten online bestellen bij Kaartje2Go.
Je kunt een gratis proefdruk bestellen bij Kaartje2Go waarbij je ook een voorbeeld krijgt van alle soorten papier, foliedruk en kleuren enveloppen.

Tip van flip: Kaartje2Go heeft regelmatig leuke kortingsacties waarmee je jouw trouwkaarten met een leuke korting kunt bestellen. Maak daarom je design tijdig in orde en sla ‘m op op je account zodat je gelijk kunt bestellen wanneer er weer een actie is. Trouwen is al duur genoeg 😉

Wanneer verstuur je je trouwkaarten?

Natuurlijk is het fijn als je je trouwkaarten met korting online kunt bestellen maar houd er rekening mee dat uitnodigingen voor een bruiloft meestal zo’n 6-8 weken voor de feestelijke dag worden verstuurd. Zorg dus dat je dit goed in je planning hebt staan. Gelukkig is het in bijna alle gevallen zo dat wanneer je op werkdagen voor 20.00u je kaartjes online bestelt bij Kaartje2Go, je de kaarten de volgende dag al in huis hebt!

Wil je er zeker van zijn dat je belangrijkste gasten een gaatje in hun agenda vrijhouden voor jullie bruiloft? Stuur ze dan een Save the date kaart. Deze kaarten kun je al versturen vanaf het moment dat jullie de trouwdatum hebben vastgezet.

Zowel Save the date als trouwkaarten kun je online bestellen.

Mijn ervaring met Kaartje2Go

Even snel een verjaardagskaartje versturen, of een kaartje naar iemand die even een hart onder de riem kan gebruiken, dat doe ik via Kaartje2Go. Meestal denk ik hier namelijk aan om 17.01u, als nét de brievenbus voor ons huis is geleegd. Super handig dat je dan bij Kaartje2Go nog de tijd hebt om dat voor 20.00u te regelen. Maar niet alleen losse kaartjes verstuur ik op deze manier. Voor de geboorte van Nova maakten we de geboortekaartjes online bij Kaartje2Go. Superhandig want zoals je misschien nog wel weet is zij geboren terwijl we midden in een verbouwing en verhuizing zaten en ik op dat moment gewoon geen tijd had om alles uit te zoeken. Het ontwerp voor zowel een jongen als een meisje stond klaar en na de geboorte waren de juiste kaarten zo besteld. En eerlijk: de kaartjes deden echt niet onder voor de kaarten die ik bij de geboorte van Pippa bij de drukkerij had besteld. Prima kwaliteit met ontelbaar veel designs en de kaarten worden ook nog een Co2 neutraal gedrukt!

Welke kaartjes bestel of verstuur jij online?