Zelf maak ik steeds vaker een bewuste keuze als het gaat om verzorgingsproducten. Daarom vertel ik je vandaag over de natuurlijk verzorgingsproducten van Twinkel Naturals: 100% natuurlijke verzorging zonder troep! Wil jij ook deze switch gaan maken? Lees dan zeker even verder!

Verzorgingsproducten zonder troep

Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik Sproet Online tegenkwam op Instagram (volgtipje!). Deze huidtherapeute rekent genadeloos af met claims van grote bedrijven en dure verzorgingsproducten. We worden namelijk al genoeg voor de gek gehouden door de grote bedrijven die het eigenlijk geen bal interesseert wat jij op je huid smeert, als je hun producten maar koopt. Van haar leerde ik dat ik producten met bepaalde stoffen erin beter kon laten staan en welke producten juist wel werken voor de (gevoelige) huid. Steeds meer ben ik me gaan verdiepen in de wereld van verzorgingsproducten zonder troep en ik ben erachter dat je met hele basic producten zoveel meer kunt bereiken dan al die crèmes met hun bijzondere (en soms zelfs irriterende) toevoegingen.

Mede hierom ging ik ‘aan’ op het oproepje van Jennifer van Twinkel Naturals. Zij had een bericht online gezet om haar 100% natuurlijk verzorgingsproducten meer onder de aandacht te brengen. Ik stuurde haar een berichtje en zij stuurde mij een pakketje met twee van haar favoriete producten: de pure Shea butter en de Frambozenzalf.

Natuurlijke verzorging van Twinkel Naturals

Twinkel Naturals

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, toen ik in gesprek was met Jennifer van Twinkel Naturals, heb ik gezegd: ‘Ik wil graag je producten uitproberen, maar ik schrijf er wel een eerlijke review over!’. Niet meer dan logisch toch? Ik raad je liever niets aan waar ik zelf ook niet 100% tevreden over ben. Hoewel Twinkel Naturals zich vooral richt op de verzorging van de baby- en kinderhuid, ben je als volwassene natuurlijk ook aan het goede adres wanneer op zoek bent naar verzorgingsproducten zonder troep. In de website van Twinkel Naturals vind je nu 3 producten. De Shea butter, de Frambozenzalf en de druivenpitolie. Alle drie op hun eigen manier perfect voor de verzorging van de (gevoelige) huid.

Twinkel Naturals Shea Butter

Het ingrediënt Shea butter zie je steeds meer terugkomen in bepaalde verzorgingsproducten zoals crèmes en shampoos maar de Shea butter die je in het potje van Twinkel Naturals vindt, is wel even van een ander kaliber. Shea butter wordt gemaakt van de noten van de Karitéboom (Afrika) en wordt gebruikt om de huid te verzorgen. Het bevalt van zichzelf vitamine A, E en F die zorgen voor de aanmaak van collageen en dus de elasticiteit van de huid verbeteren, het beschermen van je huid met natuurlijke anti-oxidanten en de huid ook goed hydrateren. Shea Butter heeft van zichzelf een beetje een ivoorkleur (meer gelig dan wit) en heeft een nootachtige geur.

Ik heb de Shea Butter voornamelijk gebruikt als redmiddel voor mijn extreem droge handen en ellebogen. De vettige boter trekt heel snel in en na het smeren voelt de huid direct heel zacht. Perfect voor (extreem) droge huid en schrale plekjes in de winter dus. Inclusief je schrale lippen!

Handcreme van shea butter
Je hebt echt maar een heel klein beetje Shea Butter nodig om je handen fijn mee in te smeren. Zodra het wat warmer wordt, smeer je het soepel uit.

Tip van flip: heb je een notenallergie? Wees dan altijd voorzichtig met het gebruik van Shea Butter. Het is gemaakt van noten en je zou er dus een reactie op kunnen krijgen.

Twinkel Naturals Frambozenzalf

De Frambozenzalf is Twinkel Naturals paradepaardje. Deze crème, bestaande uit 75% Shea butter en 25% frambozenpitolie is door haar ingrediënten zeer voedend en verzorgend voor de huid maar smeert nét even wat makkelijker dan pure Shea butter. Jennifer noemt de Frambozenzalf zelf een echte alleskunner. Perfect voor de dagelijkse verzorging van de huid, maar ook geschikt voor bijvoorbeeld eczeemplekjes. Smeer het als bodycrème, handcrème of zelfs dagcrème en dat dus allemaal zonder chemische toevoegingen. Gewoon lekker puur natuur.

Maar wat is nu het verschil tussen de Shea Butter en de Frambozenzalf?

Beiden crèmes bevatten Shea butter en hebben van nature dus een verzorgende werking. De toevoeging van frampozenpitolie zorgt bij de Framozenzalf dat ‘ie net wat makkelijker smeerbaar is. Persoonlijk vind ik fijner smeren voor de grote oppervlakten. Verder heeft de Frambozenzalf een wat mildere geur. Het is denk ik maar net wat je fijner vindt. Bij Twinkel Naturals vind je overigens ook kleine verpakkingen voor vriendelijke prijsjes, dus je kunt het altijd eens uitproberen!

Sla deze blog op bij Pinterest!
Sla deze blog op op Pinterest!

Twinkel Naturals review

Dus, raad ik deze producten aan? Zéker. Beide crèmes die ik heb uitgeprobeerd waren van hoogwaardige kwaliteit, smeerden goed en gaven direct een fijn resultaat (mijn droge handen voelden bijvoorbeeld na het smeren gelijk zijdezacht aan). Heb je beide crèmes nodig? Ik denk dat de werking van de crèmes niet zo verschrikkelijk veel verschilt van elkaar als je het op dagelijkse basis smeert. Het is dan ook echt aan jezelf welke crème je het meest prettig in gebruik vindt. Is het de prijs waard? (€14,95 en 15,95 per blikje van 100ml – zoals afgebeeld op de foto’s) Ik denk dat wanneer je natuurlijke verzorgingsproducten wilt kopen, zonder toegevoegde troep en chemicaliën, je beter voor producten van hoogwaardige kwaliteit kunt gaan dan voor een product uit de plaatselijke drogist (die vaak toch niet helemaal vrij zijn van toevoegingen). Ik denk dat de prijs zeker in verhouding is met de kwaliteit.

shea butter Twinkel Naturals.

Wat zijn jouw favoriete natuurlijke verzorgingsproducten?

liefs Kirsten