Als Eline zwanger blijkt te zijn, is ze natuurlijk dolgelukkig. Maar toen er steeds meer kwaaltjes de kop op staken, werd de zwangerschap toch een stuk minder leuk. Eline vertelt in haar verhaal over haar heftige zwangerschap en hoe dat invloed had op haar dagelijks leven.

En dan ben je zwanger

Toen mijn menstruatie uitbleef wilde ik meteen een test gaan halen. Omdat ik die avond bij mijn ouders bleef eten, ging ik nog gauw even naar de winkels om een zwangerschapstest te kopen. Thuis aangekomen kon ik niet meer wachten en deed ik gelijk de test. En mega gelukkig dat ik was, want de test was positief!

Verrassing!

Die avond haalde ik mijn man op bij een feestje van zijn werk. Om hem te verrassen had ik in mijn enthousiasme de positieve test in een juwelendoosje gestopt en hem dat in de auto gegeven. Oke, ik moest hierin nog wat leren. Want het is natuurlijk niet handig om dit te doen op een parkeerterrein waar ook zijn collega’s constant langs onze auto liepen. En dan nog dat geschokte gezicht van mijn man. Het was zeker een geslaagde verrassing want hij had dit echt even niet zien aankomen. Desalniettemin waren we beiden superblij met deze zwangerschap.

Als je zwangerschap niet zo lekker loopt

De zwangerschap verliep alleen niet zo vlekkeloos als we gehoopt hadden. Met 14 weken onderweg zat ik al bij de bekkenfysio. Ik kon bijna niets meer doen vanwege de pijn die ik rond mijn bekken had. Het hielp ook niet mee dat ik het jaar daarvoor op Nieuwjaarsdag mijn twee onderste ruggenwervels had gebroken. Mijn onderrug was daardoor dus al een hele zwakke plek. En de zwangerschap zette juist extra druk op deze plek. 

Naar de bekkenfysio

De bekkenfysio probeert ervoor te zorgen dat je bekkenbodemspieren sterker worden gemaakt. Bij mij heeft hij daarnaast ook veel gemasseerd op de onderrug en rondom het bekken zodat er niet te veel spanning op zou komen te staan. Door bepaalde oefeningen die je mee krijgt zorg je ervoor dat je meer controle krijgt over je bekkenbodemspieren. Ik ging er vol tegen aan, elke week fysio in de hoop dat alles wat stabieler en dragelijker zou zijn. Helaas kwam ik eigenlijk steeds met meer pijn thuis dan dat ik wegging. Mijn problemen werden erger en doordat ik ook veel pijn in mijn stuitje kreeg, kon ik ook nog maar amper zitten. Mijn stuitje is zelfs een een aantal keer rechtgezet om de pijn te verminderen.

Alsof dat niet niet genoeg was

En alsof de hele problematiek van mijn bekken nog niet genoeg was, was ik gedurende mijn zwangerschap ook nog eens flink misselijk. Ik werkte op dat moment als zzp’er en was rijinstructrice. Je ziet het vast al aankomen. Amper kunnen zitten en steeds misselijk zijn is in een auto natuurlijk een hele slechte combi. Het vele zitten resulteerde in dagen bijna niets kunnen van de pijn. En elke keer de auto stil moeten zetten voor de hoge nood was ook geen pretje. Ik heb zelf een aantal keer de lesauto aan de kant moeten zetten omdat ik moest overgeven. Dat is toch wel flink gênant naar je klanten toe. 

Geen andere keus

Op dat moment heb ik besloten om te stoppen met werken als zzp’er in de rijschoolwereld en ben gaan solliciteren voor een parttime functie in de rijschoolwereld. Die had ik gelukkig heel snel gevonden en het mooiste was dat ik daar na de bevalling van Lieke kon gaan starten. Dat gaf mijn lichaam de benodigde rust om zich klaar te maken voor de naderende bevalling. 

Bedankt voor het delen van jouw verhaal Eline. Een zwangerschap is sowieso al zwaar, laat staat met deze complicaties! Later zal Eline nog meer delen in haar weg naar het moederschap. Ben je benieuwd hoe het nu met Eline gaat? Volg haar dan op Instagram!

In Verhaal op Vrijdag doen vrouwen zoals jij en ik hun verhaal. Over hun gezin, hun werk of een andere bijzondere gebeurtenis, het kan allemaal. Wil jij ook je verhaal (anoniem) vertellen op Mamagisch? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier!