Speciaal voor dit weekend was ik op zoek naar een echte griezelfan. Het is immers morgen Halloween. En hoewel dit feest eigenlijk een echt Amerikaans feest is, is het de afgelopen jaren ook in Nederland steeds populairder geworden. Ik vroeg op Instagram wie zo’n echte griezelfan is en Leanne reageerde direct. Deze dame organiseert namelijk al een aantal jaar een echt griezelfeest voor hun vriendengroep, die maar al te graag mee doet met het verkleedpartijtje!

Waarom vier ik Halloween?

Halloween is bij ons thuis echt wel reden voor een feestje. Dit jaar zou het de 6e keer zijn dat we Halloween zouden vieren met onze vriendengroep. Nu hoor ik je denken, waarom Halloween? Eigenlijk is het heel simpel. Mijn vriend en ik woonden net een paar maanden samen en hadden wel weer eens zin in een leuk feestje, maar het duurde nog een hele tijd tot onze verjaardagen. Dus kregen we het leuke idee om een themafeest te organiseren. We kochten wat Halloween versiering, hadden lekkere hapjes en sommigen hadden een Halloween masker opgezet. Een eenvoudig feestje met vrienden, erg gezellig.

Van kwaad tot erger

De jaren daarna werd het feestje steeds uitgebreider. We kochten steeds meer versiering, maakten en kochten Halloween hapjes en drankjes. Ook holden we pompoenen uit en zetten die bij de voordeur met een kaarsje erin. Na een paar jaar werden kostuums verplicht want het maakte de avond nog leuker als iedereen verkleed kwam. Zo kreeg het feest steeds meer vorm.

En iedereen werd ook steeds creatiever met kostuums. Waren er het eerste jaar alleen nog een paar enge maskers, volgden in de jaren daarop bijvoorbeeld twee enge clowns, een bebloede bruid, een ogendokter waar de ogen aanhingen, maar ook een teddybeer. ‘Maar een teddybeer is toch niet echt per definitie halloweenmateriaal? Nou, deze vriendin had echt goed haar best gedaan en had zelfs een pluche teddybeer op haar gezicht geplakt. Wat dan alleen niet zo handig was, want ze kon enkel door een rietje drinken en niks van de hapjes nemen aangezien haar mond dus beplakt was. Een andere vriend heeft een keer zijn haren en baard (echt zo’n grote volle baard) vol met glitters gestopt. Wekenlang kwam hij nog glitters tegen.

Tips voor het organiseren van een leuke Halloween party

Maar hoe begin je nou met het organiseren van een echt Halloween feest? Allereerst een goede uitnodiging. De voorpret begint bij ons altijd al begin september, als we de uitnodigingen gaan maken. Van alles is al langsgekomen. Van een handgeschreven brief die dichtgeseald werd met een waxstempel tot een doosje gevuld met onder andere een nepvinger. De dag van het feest zijn we druk bezig met versieren en hapjes maken. Voor ideeën is Pinterest je vriend! Daarna komt het leukste, namelijk het omkleden en als de rest komt elkaars outfit bekijken. Hoe leuk is het om te zien dat iedereen hier altijd zo z’n best voor doet. En dan kan het feest beginnen.

Hoe je je feestje extra leuk kunt maken? Gebruik gerust deze volgende tip! In 2017 hadden we een geluidsbox onder de wc gelegd. En wanneer iemand naar de wc ging, speelde een van ons via zijn telefoon een eng geluid af. En die box stond hard! Dus dat was schrikken. Sommigen dachten dat het eraan lag dat het licht aan stond, dus die gingen in het donker naar de wc. Maar natuurlijk ging het geluid dan ook af. gegarandeerd lachen!

Zoals je kunt lezen hebben we het altijd erg gezellig. Jammer genoeg kunnen we dit jaar geen Halloween party houden omdat corona roet in het eten gooit. Iedereen die normaal gesproken op het feest komt vindt dit erg jammer. Het is echt al een traditie aan het worden. Hopelijk kunnen wij onze (nog jonge) traditie volgend jaar weer voortzetten.

Leanne weet dus wel wat griezelen is. En hoewel het natuurlijk super jammer is dat er dit jaar geen feest georganiseerd kan worden, geeft dat natuurlijk wel weer meer voorbereidingstijd voor het feest van volgend jaar! Vind je het leuk om meer over Leanne te lezen? Volg haar dan op Instagram waar ze je meeneemt in haar dagelijkse leven met haar twee zoontjes Thijs en Bram. Bedankt voor jouw leuke verhaal Leanne!

In Verhaal op Vrijdag doen vrouwen zoals jij en ik hun verhaal. Over hun gezin, hun werk of een andere bijzondere gebeurtenis, het kan allemaal. Wil jij ook je verhaal (anoniem) vertellen op Mamagisch? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier!