Het zonnetje begint zich weer steeds vaker te laten zien en de winterse kou is hopelijk ook vertrokken. Tijd voor de lente! Een mens mag positief zijn toch? Hoe dan ook, meer zon betekent meer zin in fijne wandelingen en daarvoor draag je natuurlijk goede veterschoenen. 

Waarom draag je veterschoenen bij het wandelen?

Als je gaat wandelen is het belangrijk om passende schoenen te dragen voor een goede ondersteuning, een stukje comfort maar zeker ook stabiliteit. Met veterschoenen kun je precies op de juiste plekken de pasvorm van je schoen aanpassen aan je voeten zodat je ook de juiste ondersteuning krijgt tijdens het wandelen. Goed passende veterschoenen zorgen er dus voor dat jij lekkerder kan lopen maar ook dat je minder kans hebt op blaren, blessures in spieren of gewrichten. Of je nu gaat voor laarsjes, wandelschoenen of sneakers, goede schoenen maakt het wandelen net even een stukje leuker.

Trendy veterschoenen

Hoewel de mode natuurlijk bijna iedere dag verandert, is er iets aan het woord veterschoenen dat een beetje oubollig klinkt. Alsof alleen dames van een bepaalde leeftijd deze schoenen dragen of dat het nogal saaie schoenen zijn. Niets is minder waar want ik vond een aantal prachtige modellen veterschoenen voor dames op Wolky. Je kent dat merk misschien wel als maker van ‘comfort’ schoenen. Maar, comfort betekent niet alleen maar zacht. De schoenen van Wolky zijn juist gemaakt op de juiste ondersteuning te bieden zodat jij aan het eind van de dag nog steeds geen pijnlijke voetjes hebt. Dát is pas comfort!

Sneakers

Als het weer wat zonniger wordt, vind ik het zelf het fijnst om te gaan wandelen met een paar fijne sneakers. Voor mij is het belangrijk dat ze lekker zitten maar ook dat ze voldoende demping geven en ik dus niet wéér een hielspoor ontwikkel. 

Veterschoenen voor dames van Wolky

Deze Bounce sneaker, gemaakt van zacht en soepel leer, is wat mij betreft een plaatje om naar te kijken (en ik vele kleuren verkrijgbaar) maar ook de oplopende neus is een pluspunt. Hierdoor rol je namelijk je voeten beter af en heb je minder kans op vervelende blessures. En goed om te weten: eventuele steunzolen kunnen er gewoon in!

Sneakers van Wolky

Ook deze Sappho sneakers vind ik echt superleuk. Deze kun je prima de hele lente en zomer doordragen onder een jeans maar zeker ook onder een jurkje. 

Veterboots

Was jij die tiener die elke week wel een keer door haar enkel ging tijdens de gymles? Dan zul je inmiddels wel weten dat jouw enkels wat meer stevigheid wel waarderen. 

hoge veterboots

Deze New Wave veterboots voor dames draag je gewoon lekker onder je jeans maar ze passen ook helemaal in de huidige trend van stevige veterschoenen onder een jurkje! Fijn aan deze veterboots is dat hoewel de zool vrij plat lijkt, de binnenzool dat niet is. Je hielen liggen door deze binnenzool zelfs wat hoger, wat ervoor zorgt dat je houding ook beter wordt. En handig: deze veterboots hebben ook gewoon een ritsje! 

Bikerboots Wolky

Deze stoere bikerlaarzen zijn ook helemaal top voor dit voorjaar. Dit model (Murray) is er zelfs in verschillende soorten. Bijvoorbeeld voor mensen met een hallus valgus (knobbel), mensen met koude voetjes én in een extra brede variant, voor iedereen met een wat bredere voet. Je kunt dus een hoop zeggen over Wolky, maar je bent er wel aan het adres voor leuke, modieuze en goedzittende schoenen!

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.

Afbeeldingen via Wolkyshop.com