Weten we het nog? Zomer 2019, de aankondiging van de nieuwste streamingdienst van Disney. Misschien herken je dit moment beter als het moment dat Frozen van Netflix verdween en jij achterbleef met een krijsende ijsprinses in huis. Feitelijk werden bijna alle Disneyfilms van Netflix verwijderd om zo echte ‘nood’ te creëren voor Disney+. De gratis proefperiode was natuurlijk een schot in de roos. Nadat er in vele gezinnen ongelimiteerd Disneyfilms waren gekeken, was Dinsey+ niet meer weg te denken. En toegegeven, ook bij ons werd het proefabonnement omgezet naar een membership. Maar zeker niet alleen voor de meiden. Want hoewel veel mensen vinden dat Disney+ niet heel vernieuwend is en vooral voor kinderen, heeft het echt mis.

Waarom Disney+ ook voor jou interessant is

In ons huishouden wordt er eigenlijk nooit meer reguliere televisie gekeken. Wij leven echt op Netflix, Videoland en Disney+. En als er echt iets is wat we graag willen zien, kijken we dat via de AppleTV terug via de Ziggo app. Maar naast dat wij echte streamers zijn, zijn we beiden ook aardig Disney-fan. Zelf zet ik regelmatig nog een kinderfilm aan voor mezelf, voornamelijk voor de muziek. Overigens probeer ik die liefde voor Jungle Book, Belle en het Beest en De Kleine Zeemeermin ook op de meiden over te brengen. Voor Frozen kostte me dat overigens weinig moeite…

Star Wars en Marvel

Uiteraard wisten de Star Wars fans Disney+ ook al snel te vinden. Ook voor Sebas was dit een reden om het abonnement te verlengen. Alle films online, plus de langverwachte serie The Mandalorian, waar overigens net seizoen twee van is uitgekomen (november 2020). Heel eerlijk: mijn ding is het niet, maar je gunt je vent ook zijn verzetje toch? Maar ja, wat doe je als je alles al (meerdere keren) hebt gezien? Ok, dan kijk je de Marvel-collectie, want daar ben je toch ook wel even zoet mee. Zeker als je al die film in de goede volgorde wilt bekijken.

Maar wist je dat Disney+ aanzienlijk meer interessante content voor volwassenen heeft dan dat?

Documentaires en achtergrondverhalen

Als je, in een volwassenenaccount, wat dieper in Disney+ duikt, zul je de mooiste pareltjes aantreffen. Als je namelijk iets verder kijkt dan alleen de films en series, zul je ontdekken dat er ook diverse documentaires en achtergrondseries te zien zijn. Een paar van onze favorieten wil ik jullie niet onthouden:

Disney Imagineers

Met veel ontzag hebben we de serie Disney Imagineers gekeken. Over de achtergrond en het ontwerpen van de diverse Disney themaparken en attracties. Je staat er echt niet bij stil hoeveel werk en manuren er in zo’n enorm plan gaan zitten. Echt een must-see voor iedereen die wel eens in een Disneypark is geweest.

Prop Culture

Je hebt verzamelaars en je hebt verzamelaars. In deze serie neemt Dan Lanigan je mee op reis om bijzondere filmrekwisieten met hun vroegere eigenaren te herenigen. Zo gaat hij op bezoek bij de acteurs van onder andere Mary Poppins, The Chronicles of Narnia én bezoekt hij de locatie waar The Pirates of the Caribbean werd opgenomen. Interessante materie voor liefhebbers van de films maar ook mooi om te zien wat deze props teweegbrengen wanneer ze herenigd worden met hun oude gebruiker.

Encore!

In deze serie neemt Kristen Bell (je weet wel, van The Good Place én natuurlijk de stem van Anna in Frozen) je mee terug naar de middelbare school. Preciezer: de musicaluitvoering op de middelbare school. In deze serie gaat ze op bezoek bij oude klassen die hun musical na járen in reprise laten gaan. Ze krijgen onder toeziend oog van een regisseur, zangcoach en choreograaf een week de tijd om de voorstelling uit hun jeugd opnieuw te spelen. Naast vermaak ook hele mooie levensverhalen!

The Making of Frozen 2

Heb je enig idee hoeveel werk er gaat zitten in een animatiefilm? Voordat ik deze making of had gezien nog niet. In ‘The Making of Frozen 2’ krijg je een inkijkje in het proces van het maken van een animatiefilm. Hoe beeld en geluid bij elkaar komen, hoe de film getest wordt op peers en uiteindelijk op het publiek maar ook de grote tijdsdruk die ontstaat wanneer het allemaal niet zo loopt als je gehoopt had.

Titanic 20 Years Later with James Cameron

In deze documentaire gaan we terug naar Titanic met regisseur James Cameron die het gigantische succes van de alom bekende film op zijn naam zette. Nu moet ik toegeven dat ik, mede door mijn vader, ongeveer alle docu’s over Titanic wel gezien heb maar deze is toch bijzonder. In twintig jar tijd zijn er namelijk veel nieuwe feiten boven water gekomen over dit onzinkbare schip. Cameron legt deze nieuwe informatie naast zijn werk van ruim 20 jaar geleden en gaat op zoek naar de kern van de waarheid over de feiten waarop zijn kaskraker is gebaseerd.

Zo zie je maar, er staat echt meer op Disney+ dan alleen maar kinderfilms. Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om eens verder deze streamingsdienst in te duiken. Het lijstje voor volgende kijktips is al in de maak, dus je hoort hier snel meer over!

* helaas sloeg WordPress op hol iedere keer als ik een filmpje of een link naar de trailers wilde invoegen, dus ben je benieuwd, duik Disney+ even in!

Wat is jouw favoriet op Disney+?

liefs kirsten