Met dit fantastische weer trekken we er weer massaal op uit voor een gezellige playdate of om te picknicken. Ik had een vooruitziende blik, want ik vroeg Mariana van Mommyhouse.nl een poosje terug al om haar tips te delen. Mariana maakt de meest fantastische kidsproof creaties met gezonde snacks en is een inspiratiebron voor veel moeders. Superleuk dus dat je vandaag een blog leest van haar hand!

Yes, het zonnetje schijnt weer! Ik ben gek op het buitenleven. Heerlijk buiten met de kinderen in de tuin zitten of lekker in het park gaan picknicken. Picknicken, wij zijn er als gezin gek op. Waar moet je allemaal aan denken als je gaat picknicken met kinderen? Ik geef je graag mijn gouden tips!

Monkeyplatter vullen met lekkers

Als wij gaan picknicken heb ik altijd een Monkey platter bij me. Zo heb je alle snacks handig in één bak bij elkaar. Is iedereen uitgegeten? Dan kan de deksel erop en kun je deze zonder moeite gelijk weer wegstoppen in je tas. Als je geen Monkey platter in huis hebt, dan is het aan te raden om direct naar de Wibra te gaan. Ze hebben daar namelijk hele fijne Monkey platters mét deksel voor maar een paar euro.

Lekkere snacks voor in de Monkey Platter:

 • Maiswafeltjes
 • Crackers
 • Nootjes
 • Groentechips
 • Blokjes kaas
 • Partyworstjes

Fruitspiesjes

Fruit eten werkt verfrissend als het buiten warm is. Vooral watermeloen gaat er bij ons thuis goed in. Ik vind het dan altijd leuk om een bakje met fruitspiesjes mee te nemen. Ik maak vaak spiesjes met:

 • Appel
 • Watermeloen
 • Aardbei
 • Druiven
 • Bosbessen

En neem voldoende spiesjes mee. Ook voor mama en papa is dit namelijk super lekker!

Lekkere broodjes

Als je gaat picknicken zijn kant en klare broodjes heerlijk om mee te nemen. Wij vinden het altijd heel lekker om wraps mee te nemen als we gaan picknicken. Vul wraps met plakjes kaas, tomaat en komkommer en je hebt al een fijne lunch om mee te nemen.

Praktische zaken

Als je met kinderen gaat picknicken, zijn er daarnaast nog enkele praktische zaken waar je zeker aan moet denken:

 • Vochtige doekjes
 • Zonnebescherming
 • Picknickkleed (klinkt logisch toch? Al twee keer vergeten-_-!
 • Anti muggenspray
 • Speelgoed: bal, frisbee, tennisracket ​

Volg voor meer inspiratie en tips

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat je ik met mijn tips heb mogen inspireren. Op mijn blog Mommyhouse.nl kom je veel interessante blogs tegen die waardevol zijn voor elk gezin. Op mijn Instagram account, mommyhousenl, post ik regelmatig leuke fruit- en groentecreaties die jij ook voor je kinderen kunt maken.

Hopelijk tot snel!

Groet, Mariana