Afgelopen weekend won er Henny een miljoen bij BankGiro Miljonairs. En het was dus al eventjes geleden dat er iemand met een miljoen naar huis ging, dus groot nieuws. Sowieso is het echt superknap van deze mevrouw. Met stalen zenuwen al die vragen goed beantwoorden en bij de laatste vraag zonder moeite in een keer het goede antwoord geven. En wat ze met al dat geld gaat doen? ‘Ander mensen helpen die minder geluk hebben dan ik. En misschien kopen we nog wel een vakantiebungalow’.

Wat zou ik doen met een miljoen?

De kans dat ik ooit een miljoen win, of verdien is denk ik vrij nihil. Ik speel namelijk nooit mee met loterijen en ik gok ook niet. En ook in mijn beroepsgroep gaat het niet snel over 7-cijferige getallen. Maar goed, als er dan toch een moment komt waarbij ik spontaan een miljoen over heb om uit te geven, zo ik er zeker wel raad mee weten. Nu zeggen veel mensen dat ze niet materialistisch zijn maar heel eerlijk? Er zijn echt wel wat spullen die ik graag zou willen hebben! En laten we eerlijk zijn, een dikke bankrekening maakt veel dingen gewoon net een beetje makkelijker!

De auto

Hoewel ik niet helemaal niet het type ben om altijd het nieuwste van het nieuwste te hebben, zijn er toch een aantal dingen die ik wel zou willen vervangen, waaronder mijn auto. Doordat ik naast de kids en de kinderwagen ook nog regelmatig twee of drie honden vervoer, heb ik een flinke achterbak nodig, dus ook een grote auto. Mijn huidige auto is een topper hoor, maar na ruim 14 jaar beginnen er gebreken te ontstaan die qua reparaties gewoon veel geld kosten. Daarnaast is het ook niet echt een zuinig model. Ik zou dus nog steeds wel een grote auto kiezen, maar een met een lager verbruik of misschien elektrisch.

Het huis

We wonen nu ruim anderhalf jaar in ons huis en echt met heel veel plezier. Hoewel het echt wel een droom is van ons om vrijstaand te wonen en ruimtelijk te wonen (want dan kun je ongelimiteerd muziek maken zonder dat anderen daar last van hebben) zou ik denk ik niet per direct verhuizen. Sowieso, wat koop je in de Randstad tegenwoordig nog voor een miljoen? Nou ik kan je vertellen, echt niet iets heel geks of bijzonders. Wat ik aan ons huis graag zou willen laten doen? Alles afmaken. De zolder klaar inclusief die tweede dakkapel, de tuinen netjes en in de achtertuin de overkapping. Tevreden zijn met wat je al hebt is ook heel belangrijk.

Investeren

Ik wil zeker ook verstandig omgaan met het geld dat we te besteden hebben. De afgelopen jaren heb ik gezien hoe je met geld, meer geld kunt maken door slimme investeringen te doen. Bijvoorbeeld een vakantiehuisje of appartement dat je kunt verhuren. Ik zou ook een gedeelte in de huidige hypotheek stoppen zodat de maandlasten daarvan lager worden. Misschien een relatief klein bedrag beleggen of investeren in een start-up.

Gewoon lekker leven

Maar boven wil ik gewoon lekker leven. Me geen zorgen hoeven te maken om geld. Want zorgen om geld geeft stress. Ik wil eigenlijk gewoon door gaan met hoe we het nu doen maar gewoon wat meer vrijheid nemen wanneer het gaat over uit eten of op vakantie gaan, of die ene device kopen die je al zolang wil. Daarnaast wil ik ook die persoon zijn die het beste voorheeft met zijn vrienden en familie. Ik wil niet meteen al dat geld verbrassen, maar het op een zodanige manier gebruiken dat we er gewoon heel wat jaartjes van kunnen profiteren.

Nou goed, genoeg gedroomd. Over tot de orde van de dag. Maar eh.. als jij nu ineens stinkend rijk zo zijn? Wat zou jij doen met een miljoen?

liefs kirsten

Ik schreef deze blog in de serie #mamagisch50blogs. Je kunt de rest van deze blogs hier lezen!

Uitgelichte foto:
Foto door Skitterphoto via Pexels