Wat doe jij eigenlijk voor werk? De moeders die in deze rubriek aan het woord komen, werken in de meest uiteenlopende beroepen. Dit keer vertelt Patricia over haar werk als bewonersbegeleider in de bouw- en renovatiesector.

Over Patricia

Ik ben Patricia, 43 jaar oud en mama van 2 puberjongens, Tim en Lars. Ik ben getrouwd met de allerleukste Patrick en bonusmoeder van Milo. Ik rij graag paard en vind het heerlijk fietstochten te maken in mijn vrije tijd. Ook hou ik enorm van mooie nagels maken en dat doe ik dan ook altijd op de vrijdag.

Je werkt als bewonersbegeleider. Kun je uitleggen wat je precies doet?

Als bewonersbegeleider ben je de spil tussen de bewoners, woningcorporatie en de aannemer. Ik ben de contactpersoon en kom bij de mensen binnen om uitleg te geven over wat er voor groot onderhoud en/of renovatie gepland staat. Bij de meeste projecten zijn er tijdelijke logeerwoningen beschikbaar voor een paar weken waar ik de bewoners voor in moet zien te plannen. Allemaal echt heel leuk en uitdagend. Het contact met de bewoners en werklui maken mijn werk een feestje. Ik maak vaak echt het verschil.

Werk je parttime of fulltime?

Ik werk 32 uur.

Hoe ziet voor jou een normale werkdag eruit?

Ik start ‘s morgens om 7 uur op de bouwplaats en behandel de mails en appjes die ik binnen heb gekregen. Ik schakel met de uitvoerder over de bijzonderheden en koppel dat weer terug naar de huurders. Ik ga kijken in de woningen die we aan het verbouwen zijn of alles gaat zoals afgesproken. Ik zorg voor een planning naar de bewoners en maak brieven en schema’s. Ik ga op gesprek bij de woningen die over 2 weken aan de beurt zijn om op te starten en leg uit wat we van de bewoners verwachten. Ook zorg ik dat de tijdelijke woning klaar is voor de tijdelijke huurders. Rond half 4 rijd ik weer naar huis en pleeg nog wat belletjes in de auto.

Heb je altijd al in de bouw willen werken? Wat voor werk deed je hiervoor?

Nee zeker niet. Hiervoor zat ik jaren lang in de makelaardij. Via een oud-collega kon ik bij Versluisgroep op gesprek en we hadden gelijk een match en zo ben ik er dus ingerold.

Wat vinden jouw vrienden en familie van het feit dat jij ‘als vrouw’ in de bouwsector werkt?

Leuk! Ik maak in mijn werk als bewonersbegeleider echt zoveel mee en dat geeft leuke verhalen om met mijn gezin of met vrienden en familie te bespreken.

Hoe combineer je je werk met je gezin?

Ik begin vroeg waardoor ik ook weer bijtijds thuis ben voor de kinderen.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste vind ik het contact met andere mensen, zowel de huurders als de werklui en het verschil kunnen maken door goede communicatie.

En wat vind je minder leuk?

Het gaat ook wel eens niet goed en dan krijg ik de volle laag van de huurders.

Wat is een misvatting over jouw beroep of branche?

Dat het een relaxt baantje is 😉

Als je iets heel anders zou mogen doen, welk beroep zou je dan kiezen?

Dan zou ik zeker gaan werken in de beautybranche.

Vind je het leuk om ook over jouw beroep te vertellen? Je bent uiteraard van harte welkom. Stuur me een berichtje via het contactformulier!