Wat doe jij eigenlijk voor werk? De moeders die in deze rubriek aan het woord komen, werken in de meest uiteenlopende beroepen. Dit keer vertelt Kelly over haar werk als volgspotter in het theater .

Over Kelly

Ik ben Kelly en ik ben 29 jaar. Ik ben inmiddels bijna 6 jaar getrouwd en ben trotse moeder van 2 kids, een zoon en een dochter.

Je werkt als volgspotter in het theater. Kun je uitleggen wat je precies doet?

Volgspotten, haha! In het theater is verlichting natuurlijk heel belangrijk, daardoor zie je de spelers immers. Om de spelers extra uit te lichten is er een volgspot, die wordt bediend door een volgspotters. Het is dus mijn taak om de spelers goed in het licht te zetten. Daarnaast zorg ik voor aanvang van de voorstelling samen met mijn collegaervoor dat het toneel gestofzuigd en gedweild is.

Werk je parttime of fulltime?

Ik werk parttime. Hoeveel uren of dagen ik werk, verschilt per week.

Hoe ziet voor jou een normale werkdag eruit?

Ik kom het theater in, stofzuig samen met mijn collega even zodat het toneel schoon blijft en niemand per ongeluk ergens in gaat staan. Dan ga ik mijn lamp aanzetten en controleer of alles werkt. Daarna eten we wat, zorgen we dat alles klaar staat voor aanvang en om 8 uur beginnen we met de show. Dan bedien ik de hele show de volgspot. Na de show zetten we de lamp weer uit en gaan we lekker naar huis.

Heb je altijd al in het theater willen werken? Wat voor werk deed je hiervoor?

Als klein meisje wilde ik graag piloot worden, maar toen ik serieus een vak moest gaan kiezen heb ik meteen voor theater gekozen.

Wat vinden jouw vrienden en familie van jouw beroep?

Die vinden het vooral leuk dat ze wel eens mogen komen kijken naar de show.

Hoe combineer je je werk met je gezin?

Eigenlijk heel makkelijk. Mijn man werkt vaak vroege diensten en is daardoor halverwege de middag al thuis. Mijn werktijden zijn veelal in de avond. Op deze manier is er dus altijd iemand bij de kindjes!

Wat vind je het leukste aan je werk?

Zonder twijfel de mensen. We hebben een onwijs leuk team en dat maakt het werk een feestje.

En wat vind je minder leuk?

Sommige shows staan er erg lang en je ziet dus dag in dag uit dezelfde voorstelling. Hoe leuk een show ook is, na 2 jaar dezelfde voorstelling gezien te hebben, ben je wel toe aan iets anders.

Wat is een misvatting over jouw beroep of branche?

Dat het een mannenvak is. Er werken steeds meer vrouwen in het theater en zeker ook in de techniek!

Als je iets heel anders zou mogen doen, welk beroep zou je dan kiezen?

Ik zou het echt niet weten .. ik wil het liefst gewoon blijven doen wat ik nu doe !

Vind je het leuk om ook over jouw beroep te vertellen? Je bent uiteraard van harte welkom. Stuur me een berichtje via het contactformulier!