Een groot deel van mijn carrière als juf heb ik doorgebracht bij kinderen tussen de 7 en 10 jaar oud. Wat mij betreft is dit ook echt de leukste leeftijd om les te geven omdat je ze af en toe nog even lekker in de maling kan nemen. Maar wat in die leeftijdsgroep natuurlijk niet ontbreekt is de voorliefde voor vieze dingen. Poep- en plasgrappen blijven favoriet en het kan dan ook niet anders dat kinderen daarom de boeken over Scheetman fantastisch vinden!

Waar gaat Scheetman lost het op! over?

Iedereen denkt dat Willem de keurigste jongen van de stad is maar ze weten niet dat hij eigenlijk Scheetman is, de meest stinkende superheld die de wereld ooit heeft gezien! Het klinkt een beetje als een Jambers-introductie he? Overdag is hij een keurige jongen maar in de late uurtjes van de nacht is hij Scheetman, de stinkende superheld. Denk er zelf maar even zo’n Vlaams accentje bij, haha. Goed, terug naar Willem.

Scheetman lost het op

In Scheetman lost het op! maken we kennis met Willem die na een bizar ongeluk met scheetjes zowel zijn ouders als zijn reukvermogen kwijtraakt. Na het ongeluk gaat hij bij zijn oma wonen, die hem stimuleert zijn scheetpowers te gebruiken voor goede dingen. In het derde deel uit de serie, Super-scheetnado, gaat Willem de strijd aan met Dokter Stof. Deze engnek is een grote bedreiging voor Sprankelstad, waar iedereen juist z’n best doet om alles zo schoon mogelijk te houden. Dokter Stof bedreigt de stad te vervuilen met beschimmelde kruimels, teennagels en stinksokken. Er is Ă©Ă©n probleem: Dokter Stof lijkt alleen maar sterker te worden van de walgelijke knalscheten die Scheetman op hem afvuurt. Hoe lost Scheetman dan op?

Grappige schrijfstijl

Zoals je weet ben ik dol op leuke kinderboeken en komt dit exemplaar dat Uitgeverij Deltas mij toestuurde voor deze review ook weet op een goede plek terecht. Pippa leest inmiddels echt alles wat los en vast zit en de boeken zijn niet aan te slepen! Het leuke aan de Scheetman-serie is dat de boeken totaal niet statisch zijn. Het verhaal is rijkelijk geĂŻllustreerd en de teksten staan in verschillende lettertypes en groottes tussen de tekeningen. Dat heb je ongetwijfeld wel eens eerder gezien bij bijvoorbeeld de boeken van Geronimo Stilton, Dogman en Kapitein Onderbroek. Leuk om te weten: dit soort boeken zijn daardoor ook erg populair bij kinderen die moeite hebben met lezen. De kleine stukjes tekst en juist de verschillende soorten lettertypes zorgen gek genoeg voor meer overzicht dan een hele pagina vol statische zinnen.

Scheetman lost het op

Win Scheetman lost het op! – Super-Scheetnado

Af en toe voel ik met net Oprah want ik mag wederom weer zo’n leuk boek weggeven aan een van mijn lezers. Daarvoor doe je het volgende:

  • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet. Bij wie komt het boek terecht als jij wint?
  • Laat een geldig e-mailadres achter bij je reactie, dan kan ik je een mail sturen als je wint (Ik zal je nooit om bankgegevens vragen of je vragen om op een rare link te klikken)
  • Altijd fijn maar nooit verplicht: like de Facebookpagina van Mamagisch en volg me op Instagram
  • Je kunt meedoen van vrijdag 10 t/m 24 november 2023. Daarna krijgt de winnaar via mail bericht.
liefs Kirsten