Nu de dagen korter worden merk ik dat ik aanzienlijk minder buiten ben. En dat is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je. Dagelijks moet je ongeveer zo’n 30 minuten buiten zitten met blote handen en gezicht om aan voldoende vitamine D te komen. Je kunt natuurlijk een pilletje slikken maar the real deal is toch veel fijner. Daarom in deze blog een aantal manieren om je tuin aantrekkelijker te maken zodat jij in de winter buiten zitten ook heel fijn gaat vinden.

Lekker naar buiten, zelfs in de winter

Buiten zitten is niet alleen goed voor je vitamine D aanmaak maar ook voor je mentale gesteldheid. Mensen nemen niet voor niets ijsbaden of gaan, zelfs in de winter, in open water zwemmen. De kou is een directe verfrissing voor lijf en geest. Des te meer reden om ook in de herfst en winter van je tuin te genieten. Hoe de dat doet? Ik geef je een paar fijne tips!

Doe iets aan de regen

De voornaamste reden dat mensen weinig buiten gaan zitten is natuurlijk omdat het in de herfst of winter nogal eens regent. En nu ben ik heus geen watje, maar in de regen zitten, doe ik dus echt niet. Stap 1 om toch een fijn buitenplekje te creëren is dus om terrasoverkapping of veranda te realiseren. Zo’n overkapping is in de zomer goed om de zon uit je huis te houden en dus instant zonwering en in de herfst en winter een fijne plek om droog te kunnen zitten of om je natte regenkleding of laarzen uit te trekken voordat je weer naar binnen loopt. Wij gebruiken zelf onze tuindeur het meest omdat we onze auto aan de achterkant van het huis parkeren. Met een overkapping heb je gelijk een soort van mud room.

Doe iets aan de wind

Leuk hoor, een overkapping, maar als de wind er aan de zijkanten nog doorheen waait, is het er nog steeds niet heel knus. Bij een terrasoverkapping heb je de mogelijkheid om naast het veelal glazen dak, ook glazen zijwanden te laten plaatsen. Wat, je kunt zelfs ook voor een terrasoverkapping met afsluitbare voorkant gaan. Dan heb je een beetje het idee van een ouderwetse serre of tuinkamer. Maar wel ideaal om in de winter nog lekker te genieten van het schaarse winterzonnetje.

Doe iets aan de kou

Heb je nu niet zo’n prachtige tuinkamer met compleet afsluitbare wanden maar heb je een veranda, kun je natuurlijk ook iets doen aan de kou. Je kunt een terrasheater ophangen of zet een klein houtkacheltje of allesbrander neer. Dat is ook nog eens heel sfeervol. Zorg dat je jezelf natuurlijk lekker warm aankleedt en koop het allerrijkste meest fluffy plaid dat je kunt vinden. Neem een thermosbeker thee en een boek mee naar buiten en geniet!

Kom jij iedere koude winterdag aan voldoende buitentijd om zo je vitamine D op peil te houden?

liefs Kirsten

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking.