Regen, regen en nog meer regen. Dat is wel een beetje wat deze week typeert. Wordt het ooit weer zomer? Je weet wel, met zon enzo? Het zorgde er in ieder geval voor dat we deze week vooral binnenactiviteiten of alles tussen de buien door deden! In dit weekoverzicht de dingen die wij doen in een zomervakantie vol regen.

Dag 22 en 23: Houdt het ooit nog op met regenen?

Jeetje, het lijkt wel alsof het de hele dag niet meer stopt met regenen. Het is voor mij een goed excuus om even lekker achter de laptop te kruipen en wat te werken. Ik werk onder andere aan de nieuwsbrief (wil je ‘m lezen? Inschrijven kan hier!) en zet wat blogs klaar voor de komende week. Ik moet zeggen, dit weer deprimeert me inmiddels toch ook wel en het zet ook niet echt aan om er lekker op uit te gaan.

Dag 24: Dagje Blijdorp

Woensdag is het tussen de buien door best goed te doen. Het waait wel hard maar dat weerhoudt ons er niet van om lekker een middagje Blijdorp mee te pakken. We vielen met ons neus in de boter wat deze week zijn er nieuwe poolvosjes gearriveerd en die zijn een stuk nieuwsgieriger dan degene hiervoor. Leuk om ze gelijk even te kunnen zien! We lopen een rondje langs de ijsberen, leeuwen, wallaby’s en we zien zelfs de twee Amoerpanters bij elkaar zitten. Dat is toch wel een unicum aangezien die vaak verstopt zitten! Uiteraard slaan we ook de grote speeltuin niet over en moet er gemeten worden bij de olifant. Blijdorp verveelt nooit!

Vlinders in de Amazone in Blijdorp.
Eindelijk ook weer eens de vlinders van dichtbij gezien!

Dag 25: Middagje krijspaleis

Nog. Meer. Regen. Zoals ik al vertelde heeft het weer echt een hele slechte invloed op mijn humeur en donderdag ben ik het zat. Pippa is vanmorgen ook weer bij ons gekomen en ik ben het zat om thuis te zitten en naar de regen te kijken. We stappen in de auto voor een middagje krijspaleis in Gouda. Gewapend met laptop, koptelefoons, oordoppen en een iPad vermaken wij ons terwijl de meiden zich helemaal suf klimmen en klauteren. In een vorig weekoverzicht deelde ik al tips voor goedkope tickets voor Ballorig, dus doe er je voordeel mee!

Overigens snap ik nog steeds niet dat die krijspaleizen geen oordopjes verkopen. Dat zou volgens mij echt een gouden business zijn, haha. Heb je ze nog niet, kopen die handel. Ik gebruik oordoppen dus ook in het Oceanium in Blijdorp, in een binnenspeeltuin, in een buitenspeeltuin.. eigenlijk op elke plaats waar heel veel kinderen tegelijk zijn 😉

Dag 26: Baaldag

Je moet het maar zo zien: we hebben in ieder geval geen waterschaarste deze zomer en de tuin sproeien is ook niet nodig. Maar jeetje wat baal ik van die grijze dagen! Ik hang, lig en lees maar een beetje en mijn humeur wordt er niet beter van.

Dag 27: Zoo Antwerpen

Vandaag brengen we een bezoek aan Zoo Antwerpen. Deze stadsdierentuin ligt midden in het centrum van de Belgische stad. Voor ons is het ongeveer anderhalf uur rijden en we kunnen, ondanks dat het zaterdag is, de auto makkelijk kwijt in een parkeergarage. Oké, makkelijk qua vrije plekjes dan, want WAT. EEN. DRAMA. Krappe bochten, onlogische indeling, zo donker dan je amper achteruit kunt inparkeren etc.. Tip: haal even diep adem, gooi er een paar krachttermen uit en probeer het nog een keer. Dat is in ieder geval wat ik deed.

Vanaf de parkeergarage (Roosevelt) is het ongeveer 5 minuutjes lopen naar de ingang van de Zoo die echt letterlijk naast het Centraal Station ligt. Aan alles merk je ook wel dat de Zoo een echte stadsdierentuin is. Het groene park is omringd door hoge gebouwen, die er overigens wel allemaal heel mooi uit zien. Het weer zat bij ons een beetje tegen en we hebben echt tussen de buien door de verblijven bezocht, maar ik kan me voorstellen dat wanneer het zonnig is, het groene park er prachtig uit ziet.

Zoo Antwerpen dierentuin.

Het is leuk om dieren te zien die we er in Blijdorp niet zijn, zoals de koala’s en de volière vol met bijzonder en felgekleurde vogelsoorten. Het enige wat me opvalt, is dat de verblijven erg klein zijn in tegenstelling tot wat we gewend zijn in Blijdorp. En daar vind ik het soms al wel erg klein. Het is natuurlijk wel een beetje zoals het in echte stadsdierentuinen is, maar het voelde op sommige momenten wel ongemakkelijk. Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen.

Speeltuinen in Zoo Antwerpen.
Tussen de buiten door was er gelukkig nog wel ruimte om te spelen, klimmen en klauteren!

Tot eind augustus zijn er 7 verrassende ZOOvertellingen. Diverse dierentuinmedewerkers vertellen over de dieren, de planten en over de Zoo zelf. De hele dag staan de medewerkers voor je klaar om op hun eigen bijzondere manier te vertellen over hun beroep. Echt heel leuk!

ZooVertellingen Zoo Antwerpen

Kosten:

Met ons abonnement van Blijdorp mogen we de Zoo twee keer per jaar gratis bezoeken, dus dit is een relatief goedkoop uitje. Normaliter kosten tickets voor Zoo Antwerpen voor ons gezin €118,- (€26,50 voor de kinderen en €32,50 voor volwassenen). Mijn tip: neem zelf iets te eten en te drinken mee. Ik vond de horeca namelijk wel echt schreeuwend duur. Er zijn genoeg zitjes om even te pauzeren.

Parkeren kan dus gemakkelijk in de diverse omliggende parkeergarages. Check even de site van de Zoo zelf, daar staat ook uitgelegd hoe je goedkoop kunt parkeren en in welke garages je een plek kunt reserveren voor maar een paar euro voor de hele dag. Hadden wij dus niet gedaan, maar voor de hele middag betaalden we nu €14,- dus dat valt voor stadse begrippen echt nog wel mee.

>> Belangrijk: Antwerpen is een Low Emission Zone. Dat betekent dat je niet zomaar met de auto de stad in mag. Met onze jonge benzineauto was het geen probleem, maar voor de wat oudere auto’s en de dieselauto’s geleden er aparte regels. Indien nodig kun je een dagontheffing aanschaffen (of natuurlijk buiten de stad parkeren en het OV de stad in nemen). Onderscha die LEZ niet, want de boetes liegen er niet om. De eerste overtreding kost je een boete van €150,- en bij elke volgende overtreding loopt die prijs op.

Budgettip

Bankier je met ING? In de ING Rentepuntenwinkel kun je kortingsbonnen voor Zoo Antwerpen kopen van je rentepunten waarmee je tot €13,- korting krijgt op je kaartje.

Dag 28: Naar de bioscoop

Vandaag hebben we weer een bijzonder uitje op de planning staan. We zijn uitgenodigd bij de feestelijke familiepremière van de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles film. Voor mij en Sebas natuurlijk een stukje jeugdsentiment. We stappen dus al om 9.15u in de auto richting Amsterdam, waar we de film bij Pathé Arena zullen gaan bekijken. Zoals altijd is de ontvangst weer heel leuk gedaan. Alles is aangekleed met groene ballonnen, de kinderen kunnen worden geschminkt als Turtles en natuurlijk zijn er ook twee levensgrote Turtles aanwezig.

Premiere Ninja Turtles Totale Chaos

Wij vonden de film erg leuk en ook de meiden vonden het erg leuk. Officieel heeft de film een kijkwijzer van 9+ en met de melding van ‘angst’, maar blijkbaar zijn die meiden van ons al helemaal afgestompt. Nova moest bij de grote ontploffingen vooral heel hard lachen en ‘Das een grote BOEM’ roepen. We hebben er kostelijk om gelachen, haha.

Heb jij nog goede doe-tips voor deze zomervakantie vol regen?

liefs Kirsten