Een van onze favoriete plekken voor een vakantie is een zonnig eiland. Gelukkig is dat vanaf Nederland goed mogelijk, want binnen een paar uur vliegen zit je in Zuid-Europa op een eiland. Welke Zuid-Europese eilanden met kinderen ideaal zijn voor een gezinsvakantie? Je leest het hier! Er staan 3 leuke eilanden en deze hebben allemaal een mooie diversiteit te bieden. 

Een gastblog door Karlien van Reistipsmetkids.nl

De leukste Zuid-Europese eilanden met kinderen

Deze eilanden in Zuid-Europa, waar wij graag naartoe gaan voor een vakantie met kinderen, bieden een combinatie van mooie stranden, leuke kinderactiviteiten en bezienswaardigheden. Hoe mooi sommige eilanden er ook uitzien, als je er echt alleen op het strand kan zijn is die plek helaas niet voor ons. Gelukkig blijven er dan nog tal van gave eilanden over, ook in Zuid-Europa, waar meer dan genoeg te doen is.

Tenerife

De eerste tip voor een gezinsvakantie op een eiland is Tenerife , een van de Canarische eilanden. Deze eilandengroep behoort tot Spanje, maar ligt wat zuidelijker voor de kust van Marokko. Hierdoor is er het jaar door goed weer. In de winter wordt het niet te koud, behalve als je bovenop de vulkaan van Tenerife staat natuurlijk, en in de zomer lopen de temperaturen ook niet te hard op. 

Waarom je naar dit eiland op vakantie wilt gaan? In de eerste plaats is Spanje ontzettend kindvriendelijk en er zijn heel veel grotere speeltuinen te vinden op het eiland. In de avonden zitten er heel wat gezinnen bij de speeltuinen, wat erg gezellig is. Daarnaast heeft Tenerife echt voor ieder wat wils. De natuur en natuurlijk de vulkaan, mooie stranden, grote dierentuinen en waterparken en ook rustige plekken. Of je nu zoekt naar een strandvakantie met af en toe een uitstapje of juist voor een actieve familiereis met af en toe wat strand, het kan hier allebei.

Sicilië

Een andere optie voor een vakantie op een Zuid-Europees eiland met kinderen is het Italiaanse Sicilië. En ook Sicilië is een eiland met veel diversiteit. Naast de stranden en de zee zijn er ook veel bezienswaardigheden op Sicilië en daarnaast is er de natuur en de Etna. Een vakantie op Sicilië is heel divers! Net als op Tenerife leent Sicilië zich voor een actieve vakantie én voor een zonvakantie bij het strand. En vergeet het heerlijke Italiaanse eten trouwens niet.

Het landschap op Sicilië is gevarieerd en onderweg kom je baaien, wijngaarden, olijfbomen, rotsbergen, bossen, stranden en de vulkaan de Etna tegen. Verder kan je op verschillende plekken tempels, opgravingen en amfitheaters zien. Zo is de Alcantara Kloof leuk om te bezoeken, deze steile rotswand heeft een lift en stap in de kabelbaan de Etna op. En naast de culturele bezienswaardigheden kan je onder andere naar waterparken en klimparken gaan.

Azoren

Laatste tip voor leuke Zuid-Europese eilanden met kinderen is een vakantie naar de Azoren . Deze bestemming staat hoog op mijn lijst. De Azoren is een Portugese eilandengroep en bestaat uit negen eilanden waarvan er acht bewoond zijn. De vulkanische kraters zijn helemaal begroeid met gras en bloemen en je gaat hier naartoe als je houdt van natuurvakanties en eilandhoppen. Het is natuurlijk het leukst om meerdere eilanden te verkennen tijdens een rondreis.

Verwacht op deze eilanden veel groen, water, watervallen, vulkanen, kustlijn en warmwaterbronnen. Het eiland Pico heeft het hoogste punt van de Azoren. Dit is een van de grotere eilanden en hier heb je grote kans om walvissen te spotten. En wil je ook wat zandstranden? Dan ga je naar Santa Maria! Leuk ook om te doen met de kinderen is leren surfen. Je kan ook al gaan surfen met jonge kinderen die hun zwemdiploma’s hebben en op veel stranden zijn surfscholen.

Lees ook: All-inclusive bestemmingen voor het hele gezin!