Het is inmiddels alweer mijn 7 jaar geleden dat ik Den Haag verruilde voor een klein dorp in de buurt van Rotterdam. Hoog tijd om op onderzoek uit te gaan en de leukste uitjes voor het hele gezin in en om Rotterdam op een rij te zetten.

Op stap in Rotterdam

Omdat ik de eerste 30 jaar van mijn leven in Den Haag en omstreken hebt gewoon, ben ik heel ‘Haags georiënteerd’. Dat heb ik wel gemerkt toen ik 7 jaar geleden naar Nieuwerkerk aan den IJssel verhuisde. Dit dorpje ligt tussen Rotterdam en Gouda en eerlijk, voordat ik er woonde had ik er nog nooit van gehoord, haha. In ons eigen dorp is niet zo gek veel te doen of te beleven, dus voor entertainment moeten we het echt van de grotere steden in de omgeving hebben. Als een soort van default-modus denk ik dan vaak aan de leuke dingen in en om Den Haag en Zoetermeer, maar met een geboren Rotterdammer in huis, ben ik ook steeds vaker in Rotterdam te vinden.

De afgelopen jaren hebben we met de kinderen al een heleboel leuke uitjes in Rotterdam gedaan en natuurlijk zijn we altijd op zoek naar nieuwe dingen om te doen. Een beetje toerist in eigen omgeving. Natuurlijk deel ik graag mijn ervaring met je, dus in deze blog vind je al 15 leuke uitjes die je in en om Rotterdam kunt ondernemen en de kans in natuurlijk groot dat er over niet al te lange tijd een deel 2 zal verschijnen! Doe er je voordeel mee!

1. Diergaarde Blijdorp

Met stip op 1 staat natuurlijk een bezoekje aan de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. Wij hebben inmiddels al voor het derde jaar op rij een abonnement op de diergaarde en het verveelt nog steeds niet! Diergaarde Blijdorp staat bekend om zijn prachtige Oceanium, maar ook het nieuw Rode Panda verblijf is een bezoekje waard. Naast de vele diersoorten om te bekijken, heeft Blijdorp ook een aantal fijne speeltuinen, zowel binnen als buiten. Natuurlijk is het fijn als de zon schijnt, maar ook op een minder mooie dag is het heerlijk om een dagje in Blijdorp te zijn!

Kirsten zit op een schildpadschild waar Pippa in ligt.
Natuurlijk mag bij een bezoekje aan Blijdorp de karakteristieke schildpadfoto niet ontbreken. Je vindt de schilden tegenover het bizonverblijf.

2. Varen met de waterbus

Afgelopen zomer hebben we met de meiden een tour gedaan met de waterbus. Met dit amfibievoertuig rijd je eerst kort een route over het land om vervolgens zo de Maas in de rijden. Het kost een paar centen, maar het is de ervaring echt wel waard! Opstappen bij Splashtours doe je bij de Parkhaven, tegenover de Euromast.

>> Tickets boek je het het beste online! Koop je tickets via ANWB en krijg korting!

Uitjes in Rotterdam: Vaar met de bus het water in met Splashtours.
‘En dan rijdt die bus gewoon het water in???’

3. Maritiem Museum

Alles leren over scheepvaart en de haven? Bij het Maritiem Museum kun je je gerust een hele dag vermaken. Zowel voor jong als oud zijn er interessante verhalen en wanneer je met het hele gezin gaat, kan een avontuur met Professor Plons natuurlijk niet ontbreken!

>> Tickets voor het Maritiem Museum kun je regelmatig met korting kopen. Heb je een VIP-kaart van de Vriendenloterij krijg je zelfs een entreekaartje gratis. Ook via ANWB en Social Deal kun je vaak voordeling kaartjes kopen!

4. Plaswijckpark

Net buiten het drukke centrum van Rotterdam vind je het familiepretpark Plaswijckpark. In dit park kun je zowel door een mini-dierentuin wandelen, spelen in de waterspeeltuin (neem bij mooi weer zwemspullen mee!), vlot varen, waterfietsen en de kinderen kunnen zich uren uitleven in de diverse binnen- en buitenspeeltuinen. Een gegarandeerd leuke dag!

Dagje naar Plaswijckpark

5. Rondvaart met Spido

Wil je Rotterdam zien vanaf het water? Boek dan zeker een rondvaart met de Spido. Je vaart een prachtige route over de Maas waarbij je alle bezienswaardigheden te zien krijgt.

>> TIp: combineer je bezoek aan het Maritiem Museum met een rondvaart met Spido. Er zijn dan voordelige combitickets te koop!

6. Miniworld Rotterdam

Vond je Madurodam leuk? Dan is een bezoek aan Miniworld Rotterdam ook een tof idee. Het is de grootste indoor miniatuurwereld van Nederland en je ziet er Rotterdam in het klein. Miniworld zit gevestigd op de Weena, vlakbij Centraal Station. Je kunt er dus ook makkelijk met de trein heen, wat natuurlijk ook weer een hele beleving is!

>> Tickets voor Miniworld Rotterdam kun je regelmatig met korting kopen. Met de VIP-kaart van de Vriendenloterij krijg je bijvoorbeeld 20% korting op je toegangskaart en via ANWB krijg je tot wel 35% korting op een kaartje!

7. SS Rotterdam

Als er iets is wat ik zelf enorm indrukwekkend vind in Rotterdam is het wel de SS Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerikalijn. Dit cruiseschip bevaarde de wereldzeeën maar ligt inmiddels voor anker in de Rotterdamse haven. Je kunt er tegenwoordig overnachten, heerlijk eten, borrelen maar ook een rondleiding of speurtocht voor kinderen is een geweldige ervaring. Zelf deed ik een paar jaar geleden een escaperoom in het schip. Echt een absolute aanrader, al is dat misschien iets wat leuker is met een groepje volwassenen of met oudere kids.

Uitjes in Rotterdam: SS Rotterdam gezien vanaf het water.
De SS Rotterdam gezien vanaf het water (Foto gemaakt tijdens de Splash Tour!)

8. Markthal

Heb je al trek gekregen? Ga dan lekker een hapje eten bij een van de talloze eettentjes die de Markthal rijk is. Naast heerlijk eten kijk je er ook echt je ogen uit. Op dinsdag en zaterdag is er op het plein voor de Markthal ook nog een echte markt.

9. Midgetgolf Parkhaven

Ben je met de Splashtours meegeweest? Aan de overkant van het opstappunt vind je ook Midgetgolf Parkhaven. Naast een potje midgetgolf kun je er ook prima even een kopje koffie drinken en zijn er ook speeltoestellen waar de kinderen even kunnen spelen.

10. Euromast

Hoe Rotterdams wil je het hebben? De Euromast biedt een 360° view van de stad en met de Euroscoop kun je de stad bekijken op wel 185 meter hoogte. Geheel nieuw is de glazen vloer waardoor je ook in de diepte kunt kijken. Toch een beetje spannend? Met een druk op de knop wordt de vloer weer ‘ondoorzichtig’.

Benieuwd naar de belevenissen op de Euromast? Mijn collega-blogger Marguerita (ja, die van de Blogboot) ging met haar dochter helemaal naar boven en schreef haar ervaringen op! Lees dus zeker even haar blog over de Euromast!

11. Kubuswoningen

Iedereen heeft ze wel eens gezien: de kubuswoningen aan de Overblaak. De gele kubuswoningen zijn ontworpen door architect Piet Blom. Wil je er graag eens binnenkijken? Dat kan! Bij de Kijk-Kubus Museumwoning kun je zien hoe het is om in zo’n gekantelde kubus te wonen. Je vindt de Kijk-kubus aan de Overblaak 80, schuin tegenover de Markthal.

12. Villa Zebra

Gelegen aan de Kop-van-Zuid is het kindermuseum Villa Zebra. In dit kindermuseum is er voor kinderen van alle leeftijden veel te zien en te onderzoeken. Van interactieve tentoonstellingen tot superleuke kunstzinnige workshops, je kids gaan het zeker leuk vinden!

13. Fun Forest

Liever een wat actiever outdoor uitje voor het hele gezin? Bezoek dan Fun Forest waar je met het hele gezin kunt klimmen in een van de 9 parcoursen die dit klimpark rijk is. Met een ticket krijg je 3 uur lang toegang tot het klimpark. Kinderen vanaf 1.10m kúnnen zelfstandig klimmen op de 2 mini-parcours, maar het wordt aangeraden om dan wel een volwassene mee te laten klimmen om ze op sommige punten even te helpen. Je vindt het Fun Forest in het Kralingse Bos.

>> Ook hier koop je bij ANWB tickets met korting!

14. Natuurspeeltuin de Speeldernis

In de echte Rotterdamse wijk Overschie vind je Natuurspeeltuin de Speeldernis. Klimmen, klauteren en kledderen, dat is waarvoor je naar de Speeldernis gaat. In deze prachtige natuurspeeltuin leren kinderen spelenderwijs over de natuur en alles wat daarmee te maken heeft. Naast lekker spelen kun je er op terecht voor leuke activiteiten zoals vlotten bouwen, vuurtje stoken en popcorn poppen. Na een dagje Speeldernis neem je je kids in ieder geval niet schoon en wel moe mee naar huis!

15. Rotterdams Openbaar Vervoer Museum

Van oude paardentrams tot de Rotterdamse metro, je ziet ze in het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum. Ga geheel in stijl naar het museum met een van de historische trams en bussen die van verschillende punten in en om de stad vertrekken. Let op: het museum is alleen geopend op de eerste zaterdag van de maand. Plan je bezoek dus ruim van tevoren!

Kom je uit (de buurt van) Rotterdam en ga je graag op pad? Overweeg dan eens om een Rotterdampas aan te schaffen. Met deze pas krijg je op heel veel uitjes in en om Rotterdam korting of zelfs gratis toegang!

Heel veel plezier met deze leuke uitjes in Rotterdam!

Meer leuke uitjes in Nederland vind je hier!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij tickets voor leuke uitjes in Rotterdam via deze links koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra.