Dat sporten goed voor je is, weten we allemaal. Hoe zorg je ervoor al drukke moeder om voldoende te bewegen? Zelf doe ik dat door regelmatig een thuis workout op YouTube te doen en vandaag deel ik mijn 5 favoriete kanalen met je met toffe en fijne workouts!

Meer sporten met een leuke thuis workout op YouTube

Misschien zei aan het eind van de zomervakantie jij ook wel tegen jezelf dat je, als de kinderen weer op school zitten, wat meer zou moeten sporten. Voor mijn gammele lijf is het in ieder geval super belangrijk dat ik voldoende beweeg. Waar ik dan ook weer bij moet opletten dat ik niet te veel doe, want dan ben ik gelijk weer de klos met klachten. Een goede balans vinden tussen bewegen, meer bewegen en die-hard naar de sportschool gaan is dan soms ook lastig te vinden. Zelf ga ik goed op de stok achter de deur van een fysieke (en vooral betrokken) sportschool, maar de laatste tijd vind ik dat het teveel tijd kost om er heen te gaan. Daarnaast, het kost ook gewoon best veel geld!

Daarom doe ik liever met regelmaat een leuke thuis workout op YouTube en het leek me een goed idee om mijn favoriete kanalen met je te delen. Want, juist als je nog niet zo sportief bent, is het goed om rustig te beginnen en juist bij deze kanalen vind je low-impact workouts of workouts voor beginners.

Mijn favoriete thuis workout kanalen op Youtube

Je hoeft echt de deur niet uit om lekker te kunnen sporten. YouTube staat vol met workouts van alle soorten en maten. Zelf kies ik het liefst voor een dans of wandel workout met lekkere muziek, of een workout die niet zoveel impact heeft op mijn gewrichten. Maar, je kunt het dus zo zwaar maken als je zelf wilt! Klik op de afbeelding om naar het kanaal te gaan!

Sharona’s Hill

Youtubekanaal van Sharona's Hill

Een van mijn favoriete kanalen voor thuis workouts op YouTube is Sharona’s Hill. Ik kwam haar kanaal tegen toen ik op zoek was naar wandelworkouts. Wat zijn wandelworkouts? Dat zal ik je even kort uitleggen. Wandelworkouts zijn workouts waarbij je met stappen en simpele pasjes je stappendoel kunt behalen. Wanneer doe ik zo’n workout? Als het de hele dag regent of als ik de hele dag voornamelijk achter m’n laptop heb gezeten, amper in beweging ben geweest en ‘s avonds alleen thuis ben met slapende kinderen. Zo pak ik nog even een kwartiertje stappen mee. Naast fijne walking workouts heeft Sharona ook hele leuke dance workouts met heerlijke muziek. Deze meid is ook redelijk verzot op Disney en Musicals, dus ik geef eerlijk toe dat ik regelmatig lekker mee sta te zingen! Ook doet ze regelmatig leuke (gratis) challenges, dus nog meer reden om jezelf uit te dagen meer te bewegen!

GET FIT GIRL

Thuis workouts Youtube kanaal Get Fit Girl

Misschien ken jij deze meiden ook wel van Instagram. GET FIT GIRL is het afgelopen jaar ontzettend gegroeid en steeds bekender geworden. GET FIT GIRL biedt een betaald programma voor leefstijlverandering en afvallen aan en ik moet zeggen, ik volg ze graag. Afvallen zonder honger lijden, mét lekker eten en goed bewegen. Ik heb het programma zelf nooit gevolgd, maar ik moet zeggen, ik heb er wel vertrouwen in. Op hun YouTube kanaal vind je ook diverse gratis workouts die je even lekker mee kunt pakken. Van walking workouts tot HIIT (High Intensity Interval Training).

Kyra Pro

Kyra Pro home workouts YouTube

Het kanaal van Kyra Pro staat bomvol met fijne workouts. Haar kanaal is duidelijk opgedeeld in workouts voor beginners, gevorderden en die-hards. Niet dat ik daar gauw aan toe kom, haha. Ook hier weer heel veel leuke muziek waaronder ook musical en Disney. Love it! De meeste workouts zijn tussen de 10-15 minuten maar als je echt flink wilt zweten, kun je ook aan de bak met haar 30+ minuten workouts.

Grow with Jo

Growwithjo home workouts op Youtube.

Danceparty’s, morning routine’s en workouts op elk niveau. Daarvoor zit je bij Growwithjo wel goed! Daarnaast moet ik ook altijd heel erg om haar vrolijke gezicht lachen en is ze heel erg motiverend. Fijn aan de filmpjes is dat je in een tweede schermpje kunt zien welke move er hierna komt. Dat is zeker bij danceworkouts heel prettig!

The Joy Workout

The Joy Workout op Youtube.

Tot slot dit Nederlandse kanaal van Joy. Bij The Joy Workout vind je fijne workouts die gericht zijn op het verstevigen van bepaalde spiergroepen alsook HIIT training. Dus wil je een specifiek deel van je lijf aanpakken, zijn deze workouts zeker geschikt.

Doe jij ook weleens een thuis workout op YouTube? Welk kanaal of soort workout is jouw favoriet?

liefs Kirsten