Op zoek naar leuke en originele babyshower activiteiten? Dit speciale feestje is de dag bij uitstek om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten en samen nieuwe herinneringen te maken. De invulling van de dag is dan ook net zo belangrijk als de gastenlijst, locatie of cadeaus! Wil je eens iets anders doen dan babyhapjes raden? Jorinde van Babyshower Guide deelt 5 tips voor originele babyshower activiteiten!

Een gastblog geschreven door Jorinde van Babyshower Guide

Wat zijn originele babyshower activiteiten?

Willen jullie een keer wat anders dan anders doen op een babyshower? Ziet de aanstaande moeder een traditionele babyshower niet zo zitten? Laat de luiers, rompertjes en babyhapjes dan vooral in de kast staan en houd je babyfoto’s in je eigen fotoboek, want er zijn nog heel wat leuke opties om deze dag een unieke invulling te geven. Met deze 5 tips zet je de aanstaande moeder op originele wijze in het zonnetje! Ontdek originele babyshower activiteiten voor jullie dag.

1. Verven op mini canvas

Scoor mini canvassen en verf en laat jullie creatieve talent zien met een uniek schilderijtje op maat. Spreek met elkaar af om kunst te maken in lijn met de stijl en kleuren van de babykamer, zodat ze een speciaal plekje kunnen krijgen en de mama een heel persoonlijk aandenken heeft aan deze bijzondere dag!

Babyshower schilderijtjes maken

2. Babyshower spelletjes

Hoe zal de baby eruit komen te zien? Het opschrijven op een kaart met voorspellingen is leuk, maar het visualiseren is nog leuker! In het digitale babyshower spelpakket van Babyshower Guide vind je o.a. het baby Picasso spel waarmee jullie de kleine kunnen tekenen of verven!

3. Workshop

Actief aan de slag? Volg samen een workshop. Ga pottenbakken op locatie, leer (baby) masseren, visagie of doe een cursus (naakt)schilderen. Een activiteit zorgt ervoor dat je outside the (babyshower) box kunt stappen en een originele dag organiseert die de moeder niet zal vergeten. Wél is het bij een actieve invulling verstandig de babyshower niet te laat in de zwangerschap te organiseren en rekening te houden met de fysieke kwalen en ongemakken van de aanstaande moeder. Voor zwangeren kan een middag high tea’en in het derde trimester al een hele onderneming zijn!  

4. Beeldje laten maken

Een 3D babybeeldje is een prachtig aandenken aan de zwangerschap. Het is best een investering, hoe mooi als jullie dit als gezamenlijk cadeau kunnen geven én direct kunnen laten uitvoeren? Laat de mom to be direct op locatie het beeldje maken en praat vervolgens samen na met een high tea op locatie! In de locatiegids van Babyshower Guide vind je een handig overzicht met babyshower hotspots in Nederland!

5. Mocktail workshop

Doe een mocktail workshop of maak er zelf een 0.0 babyshower borrel van. Verzorg per gast (of twee- of drietal, deel je gastenlijst in een handig aantal op!) een ronde aan mocktails in een bijzonder thema met bijbehorende hapjes. Plezier en een heerlijke middag gegarandeerd! 

Meer inspiratie en tips nodig voor het organiseren van een babyshower? Op Babyshower Guide vind je de leukste tips, inspiratie en producten om er een onvergetelijke dag van te maken!