Maak je de keuze voor een bad of een douche in je (nieuwe) badkamer? In deze blog vertel ik je waarom een bad best handig is voor een gezin met jonge kinderen!

Lekker in bad

Vroeger thuis hadden we geen bad. Maar een bad, dat was toch wel het ultieme gevoel van luxe en plezier. Vakantiehuisjes werden dan ook uitgezocht op de aanwezigheid van een ligbad en later kregen ook hotelkamers dezelfde behandeling. Tegenwoordig heb ik een enorm bad en heb ik aan mijn badloze jeugd zeker geen zware trauma’s overgehouden maar als ouder van twee jonge kinderen zie ik in inmiddels zoveel voordelen van een bad, dat ik die graag eens met je wil delen.

Heerlijk slapen na een warm bad

De meeste ouders kiezen er voor om hun kids voor het slapengaan even schoon te boenen in bad. Helemaal fris en schoon je pyjamaatje aan dan lekker gaan slapen. Dat heeft een goede reden. In bad gaan een ontspannende activiteit (zeker als je een badolie met een rustgevend geurtje gebruikt). Even geen schermpjes meer of lawaaierig speelgoed, nee gewoon lekker wassen en eventueel wat spelen met een gietertje en wat bakjes. Ik zit gerust een boek voor te lezen terwijl de kinderen in bad zitten.

Daarnaast, kinderen worden vaak wat loom van het warme water, wat het inslapen kan vergemakkelijken. Twee vliegen in een klap dus.

Samen in bad met kleine kinderen is heel gezellig!

Samen in bad gaan met kinderen is wat mij betreft ontzettend praktisch. Eerlijk, je dreumes of peuter in bad zetten en er zelf bij gaan zitten is een stuk makkelijker dan ze onder de douche proberen te houden. Niet alleen is het op deze manier een stuk gemakkelijker om je kind te wassen, het zorgt ook nog eens voor een stukje quality time met je kind. Als je in bad zit, heb je namelijk echt alleen maar oog voor elkaar en zijn er geen afleidingen van tv, telefoon of andere ‘dringende’ zaken.

Het samen badderen moet je vaak wel even voorbereiden. Is je partner ook thuis, dan kun je hem of haar vragen om de kleine kinderen af te drogen terwijl jij jezelf afdroogt. Ben je alleen? Zorg dan dat dingen zoals handdoek en/of badjas voor jezelf klaar ligt. Klappertandend je kind afdrogen is nou niet echt heel ontspannend.

Welk bad kies je als gezin?

Bij het inrichten van de badkamer houd je natuurlijk rekening met heel wat eisen en wensen maar je hebt het wel te doen met de ruimte die beschikbaar is. Het is daarom best slim om hulp in te roepen van een badenspecialist zoals Sanexo. Behalve dat je bij een sanitairwinkel flink wat inspiratie op kunt doen, kun je ook gelijk proberen of iets wel zo handig is. Met een gezin wil je natuurlijk graag een badkamer die vooral praktisch is. Ik kan me zomaar voorstellen dat vrijstaande baden met kleine kinderen een stuk minder handig zijn dan een bad met een flink rand waar alle speeltjes op kunnen staan. Om maar eens een voorbeeld te noemen.

Naast dat een ligbad heel erg handig is…

En dan tot slot, de allerbelangrijkste reden waarom jij als moeder van een gezin met kleine kinderen een bad zou moeten hebben. Heel simpel. Je verdient het. Er is echt niets fijners dan na een lange, (geef maar toe: vermoeiende) dag met je kleine kinderen een warm bad te laten vollopen en jezelf erin te laten zakken. Pro-tip: Als je zelf graag in bad ligt, kies een van de diepere baden uit. Dan liggen de meiden ook lekker warm onder water 😉

En natuurlijk begrijp ik dat niet in elke badkamer ruimte is voor een bad. Maar als je wel de mogelijkheid hebt om een bad te plaatsen, zou ik het je zeker aanraden!

Lig jij ook zo graag in bad?

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.