De dag van de liefde komt er weer aan en dat is natuurlijk het uitgelezen moment om de keuken in te duiken om iets lekkers te bakken voor jouw liefje. Speciaal daarom heb ik de 10 leukste bakvormen voor Valentijnsdag voor je op een rijtje gezet!

Deze blog bevat affiliate links. Dit wil zeggen dat wanneer jij iets koopt via een van deze linkjes, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. En nee, ik word er geen miljonair van. Denk eerder aan een paar cent per aankoop. Met deze kleine vergoedingen betaal ik bijvoorbeeld mijn hostingkosten voor de website. En beter, een bestelling plaatsen via een linkje hier kost jou niets extra!

Hartvorminge springvormen

Deze hartvormige springvorm van Patisse heeft een doorsnee van 20 centimeter en is perfect voor het bakken van een laagjestaart of cheesecake. Gebruik bakpapier op de bodem en vet de randen goed in zodat de springvorm makkelijk loslaat na het bakken.

Liever een kleiner gebakje? Met deze minispringvorm met een doorsnee van 12 cm van Patisse maak je een mooi klein taartje. Precies genoeg voor met z’n tweeën. Lekker romantisch!

Siliconen bakvormen voor Valentijnsdag

Aan de slag met muffins, cupcakes of scones? Of liever mini-cheesecakes? In deze siliconenvorm met 6 hartjes van Sorbo Kids maak je ze heel gemakkelijk. Siliconen vormen kunnen zowel in de oven als in de vriezer. IJstaartjes zijn dus ook nog een optie!

Met deze mini hartjes vorm kun je naast cakejes ook zelf bonbons maken. Ook leuk om popcakes mee te maken!

Iets minder romantisch maar juist wat moderner? Deze geometrische hartenvorm is wat je zoekt! Trouwens ook heel leuk om te gebruiken voor het maken van kaarsen of zeepjes!

Een gebroken hart? Nee, natuurlijk niet. Maar met deze tweedelige bakvorm kun je wel je taart twee smaken meegeven! Dus houdt hij van vanille en jij van chocoladetaart? Dat is nu geen probleem meer!

Koekstekers met een hart

Koop deze uitsteekvorm bij Dille & Kamille

Zeker met (kleine) kinderen is koekjes bakken een leuk idee. Met deze uitsteekvorm van een hart maak je de lekkerste koekjes!

Basisrecept zandkoekjes:

  • 200 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanilliesuiker
  • 125 gram boter
  • 1 eidooier

Alle ingrediënten mixen, een uurtje laten opstijven in de koelkast en je kun aan de slag! Afbakken op 175 C voor 15 minuten.

Met deze uitsteker in de vorm van een puzzelstuk kun je superleuke shared cookies maken. Niet alleen leuk voor Valentijnsdag maar ook voor een bakmiddagje voor beste vriendinnen!

Met deze bakring maak je het ontbijt (op bed) voor je liefje net een tikkie leuker. Bak een eitje in deze bakvorm of ga aan de slag met American pancakes. Succes verzekerd!

Bakkers…. bakken maar!

Ga jij als een heuze bakker aan de slag voor jouw Valentijn? Ik wens je daar heel veel plezier bij! Nog leuker vind ik het als je je creaties laat zien. Stuur me gerust een foto door of tag me in je social mediapost met @Mamagisch !

liefs Kirsten

Uitgelichte afbeelding door Monstera via Pexels