Als je het hebt over favoriete taarten, is de White Chocolate Cheesecake echt een van mijn lievelings. Deze heerlijk smeuïge gebakken cheesecake met witte chocolade en Monchou is er echt eentje die je geproefd moet hebben! In een vorig leven schreef ik mijn recept als eens uit op internet en maar ik vond het een prima moment om het nu met jullie te delen!

Cheesecake bakken

Cheesecake heb je vele soorten, maten en smaken en ik moet zeggen: ik vind ze bijna allemaal even lekker, haha. Op Mamagisch.nl vind je nog meer heerlijke recepten voor no bake cheesecakes (zoals deze met cheesecake bites met mango en ananas of de kleine cheesecake taartjes met rood fruit) maar mijn all-time favorite is toch wel de cheesecake uit de oven. Lekker vol, smeuïg en zacht. Dit recept voor cheesecake met witte chocolade is een fantastisch basisrecept om zelf mee te variëren. En geloof me, als je deze eenmaal hebt geproefd, wil je niet anders meer!

Wat heb je nodig voor de White Chocolate Cheesecake:

  • 150 gram koek (bijvoorbeeld Bastogne of Speculoos)
  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram kristalsuiker
  • 400 gram Monchou
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • Klein bekertje slagroom (200ml)
  • Springvorm 20/24 cm
  • Bakpapier
  • Eventueel een keukenmachine
  • Pannetje met goede anti-aanbaklaag

Hoe maak je de White Chocolate Cheesecake

De bodem

Je begint met het maken van de bodem. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Neem de koekjes en verkruimel ze. Ik doe ze zelf in de cutter van de keukenmachine, dat gaat lekker snel, maar heb je dat niet, kun je de koekjes ook in een ziplock zakje doet en ze plat stampen met een deegroller of ander zwaarder voorwerp. Smelt vervolgens de boter in de magnetron of in een pannetje en roer dit door de koekkruimels heen. Stort dit mengsel nu in de springvorm en druk het goed aan. Probeer de bodem overal even dik te maken! Ze de springvorm nu in de koelkast en laat een half uurtje koelen.

De vulling

Verwarm de oven vast op 180 graden. Doe de Monchou, suiker en het ei in een kom en mix het goed door elkaar. Doe de slagroom in het pannetje en laat het op een laag vuurtje warm worden. Haal het pannetje van het vuur af. Hak de chocolade in kleine stukjes en gooi dit bij de warme slagroom. Even goed roeren totdat de chocolade volledig is gesmolten. Dit mengsel mix je rustig door het Monchou-mengsel. Giet het mengsel nu in zijn geheel bovenop de gekoelde koekjesbodem.

Afbakken en koelen

Je bakt nu de taart in zo’n 45 minuten af. Na het bakken moet de taart nog minimaal 3 uur in de koelkast om echt volledig af te koelen en op te stijven. Zelf vind ik het het lekkerst als de taart een nachtje in de koeling heeft gestaan, maar dat is mijn persoonlijke mening.

Topping op je cheesecake

De cheesecake is nu al heel erg lekker maar je kunt ‘m nog verder oppimpen met een lekkere topping, bijvoorbeeld van rood fruit, blauwe bessen of zelfs lemon curd. Dit combineert goed met de chocoladesmaak. Denk maar zo: alles wat je in gesmolten witte chocolade wilt dopen, combineert prima bij deze taart 😉

Ben je ook zo dol op cheesecake? Welke is jouw favoriet?

liefs Kirsten