Op Instagram deelde ik dit recept voor bloemkool-courgette soep al eens in mijn reels maar ik vind het zeker ook de moeite waard om het hier even te delen. Het is namelijk het meest simpele (basis)recept wat je je maar kunt bedenken en ook nog eens super handig om je restjes op te maken. Dus iedereen blij want verspillingsvrij!

Wat je nodig hebt: (3-4 porties)

  • 200gr bloemkool
  • 1 courgette
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 500ml water
  • Peper en zout naar smaak
  • Soeppan
  • Staafmixer

Wat moet je doen voor snelle bloemkool-courgette soep?

Wanneer je verse bloemkool gebruikt, snij deze dan in roosjes. Of, als je net zoals ik echt lui een lui moment hebt, neem je een restje uit de diepvries. Snijd de courgette in stukken en voeg ongeveer 500ml water toe. Zorg dat de groenten net niet onder water staan. Voeg nu het bouillonblokje toen. Ik gebruikte een groentebouillonblokje, maar met kip of rundvlees kan het natuurlijk ook. Het is jouw feestje!

Laat het geheel zo’n 15 minuten koken. Ik heb de luxe een timer te hebben op mijn kookplaat, dus ik ben in de tussentijd lekker op de bank geploft. Na het koken haal je de pan van het vuur. Gebruik nu de staafmixer over de soep te pureren. Doe wel voorzichtig, want de spettertjes kunnen heet zijn!

Soep opdienen in een lekkere kom, wat peper en zout naar smaak toevoegen en je bent klaar!

Deze lichte bloemkool-courgette soep is heerlijk als voorgerecht, maar ook fantastisch als lunchgerecht! Heb je aan de soep alleen niet genoeg? Eet er dan een lekker vers broodje bij, of voeg wat croutons toe.

Waarom moet je deze soep echt proberen?

Niet iedereen houdt van groenten. Neem bijvoorbeeld je kinderen. Die van mij lijken wel steeds minder groenten te gaan eten. Echter, soep door een rietje gaat als een trein! Hiervoor laat ik de soep afkoelen en doe het in een beker met een deksel en een rietje. Geen geknoei met spetterende soep en ze drinken het zo op.

Daarnaast, het bovenstaande recept is koolhydraatarm maar wél op smaak. Perfect dus voor Keto, Low-Carb of voor diabeten!

Eet smakelijk!

liefs Kirsten

Ben je op zoek naar meer makkelijke recepten of recepten boordevol groente? Ik heb er nog veel meer!

Deze blog bevat affiliatielinks.