Wat is er nou leuker dan met een heel stel bloggers en influencers de grachten van Amsterdam door worden gevaren? Bij mij valt dat in ieder geval zeker wel in de categorie ‘Fun’. Het is altijd weer een feestje om een middagje het water op te mogen gaan en kennis te maken met de leukste merken en initiatieven. Ook deze keer had Marguerita weer haar best gedaan om de leukste bedrijven te regelen voor Blogboot Fun en ik vertel jullie graag over alles wat we weer hebben gehoord en gezien!

Dwars door de Amsterdamse grachten met Starboard

Gegarandeerd mooie plaatjes, wanneer je met de boot door de grachten van Amsterdam vaart. Wederom stapten we voor Blogboot Fun in een elektrische rondvaartboot van Starboard Amsterdam en schipper Mats heeft ons dit keer veilig door alle afsluitingen heen gelaveerd. Olivia was mee om ons te voorzien van lekkere hapjes en warme koffie dus we werden weer echt in de watten gelegd!

Blogger betekent echt o-ver-al een foto van maken, haha.

Lijkt het jou leuk om ook eens zo’n vaartochtje te maken door de grachten? Kijk dan eens of je in de periode van het Amsterdam Light Festival kunt gaan. Tussen 1 december 2022 en 22 januari 2023 zijn er speciale rondvaarten die je meenemen over de met lampen en kunstwerken versierde grachten. Met Starboard kun je tijdens deze periode 7 dagen per week een speciale Amsterdam Light Festival rondvaart doen, in een overdekte boot, met dekentjes en verwarming en natuurlijk een open bar en lekkere hapjes!

Prachtige uitzichten over de stad Amsterdam en extra leuk om dat te bekijken met superscherp beeld door de Swarovski Optiek verrekijker die Vincent van Buro Six meenam.

Waan je in je eigen thuisspa met Scrub & Rub

Hennie van Inma Cosmetics vertelde ons meer over de nieuwste beautyproducten van Scrub & Rub. De hele lijn wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten als dode zeezout, kokosolie, cacaoboter, amandelolie en essentiële oliën. De hele lijn bestaat uit body butter, body scrub, showerfoam, handgel, bodylotion, roomspray, handcrème en het allernieuwste product: de bodymist. Al deze producten in zijn de vier heerlijke, rijke geuren Bliss, Mystery, Magical en Secret verkrijgbaar. (Klik hier om een aantal producten te bekijken op Bol.com)

Alle producten komen in 4 heerlijke geuren – Samen met Amanda van Kiddowz.net

Ik vond het allemaal hele aangename geuren maar mijn voorkeur ging duidelijk uit naar Secret, wat me enorm doet denken aan de geur die vaak ook in een spa hangt. Dat is voor mij echt instant-onspanning! Gelukkig voor mij zat er in mijn goodiebag een heerlijke handcrème in deze geur die zeker een vast plaatsje in mijn tas krijgt!

Schoonheid is een recht met 1944 Paris

Hennie vertelde ook over het Franse merk 1944 Paris, een merk waar zij sinds kort distributeur van zijn. Mille neuf cent quarante quatre Parieeee, het bekt voor ons Nederlanders misschien niet zo lekker, maar de boodschap achter dit jaartal is best belangrijk. Het is namelijk het jaar waarin de vrouwen in Frankrijk kiesrecht kregen, zo’n 23 jaar later dan de Nederlandse vrouw. Alle producten zijn dierproefvrij en behalve de lipstick zijn alle producten ook vegan en gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Wat mij zelf heel erg aansprak, is de branding van het merk. De verpakkingen zijn allemaal voorzien van allerhande tempowering uitspraken. Zo heeft de mascara die we meekregen de opdruk: Il était un fois un femme libre, wat zoiets als ‘Er was eens een vrije vrouw’ betekent en had de goodiebag die we meekregen de fantastische opdruk: La beauté est un droit. Schoonheid is een recht. En natuurlijk iets niets minder waar. Het is voor iedere vrouw een recht om zich prachtig te voelen zoals ze is of om die schoonheid te verrijken met fantastische beautyproducten.

Bezoek het veelzijdige Portland, Oregon

Vervolgens mocht Vincent van PR-bureau Buro Six iets vertellen over Portland, in de staat Oregon in de VS. Het is een eind varen met de blogboot, maar dat mag de fun niet bederven. Nu ben ik zelf nog nooit in de VS geweest, maar na wat Vincent vertelde over de staat Oregon en in het bijzonder de stad Portland, ben ik toch wel heel benieuwd.

Veel mensen reizen af naar de staat Oregon voor de prachtige natuur. Het is gelegen aan de westkust van de VS, tussen de staten Washington (Seattle), Idaho (Boise), Nevada (Las Vegas) en California (San Francisco en Los Angeles). Gelegen aan de Grote Oceaan ligt zo’n 600 kilometer vrij toegankelijk strand, in tegenstelling tot veel stranden in California, die voor privégebruik zijn aangewezen. Naast de prachtige kustlijn, gebergtes, meren en bossen, is Oregon cultureel gezien heel interessant. Op een aantal plaatsen leven mensen echt nog volgens het cowboy-principe en in september is dan ook het rodeo-seizoen. Misschien heb je dat wel gezien in het 2017 seizoen van Wie Is De Mol (klik hier om deze op Youtube te bekijken). De hoofdstad van de staat is de stad Salem, dat je misschien wel kent door alle verhalen over heksenvervolging. Echter, er is een nieuwe stad enorm in opkomst: Portland!

Naar aanleiding van Wie Is De Mol? is er ook een hele toffe WIDM fanguide to Portland beschikbaar via TravelPortland.com

Portland

Portland is de op 3 na grootste stad in Oregon en is de laatste jaren helemaal in opkomst. In de stad zelf wonen veel jonge ondernemers en zie je echt veel moderne initiatieven. De stad bruist van het leven en is gevuld met talloze kleinere winkels, restaurantjes, roodtrucks en niet te vergeten de meer dan 70 brouwerijen die allen hun eigen bier brouwen. In de stad is het FLOS principe heel merkbaar. Alles moet Fresh (vers), Local (van lokale ondernemers), Organic (biologisch) en Sustainable (duurzaam). Dat betekent ook dat wat er ‘s ochtends op de markt wordt gekocht, ‘s avonds in de restaurants op je bord ligt!

Helemaal in datzelfde thema ligt dan ook de vele wijnboerderijen die Oregon rijk in. Deze wineries zijn helemaal in opkomst en ook zeker leuk voor een toeristisch bezoekje. Om natuurlijk ook gewoon even een paar heerlijke wijntjes te proberen. Van Vincent kreeg ik een Pinot Gris mee uit Willamette Valley dat bekent staat om zijn vruchtbare grond, waar de wijnranken het blijkbaar dus erg goed op doen!

Voor toeristen is Portland heel toegankelijk. Voor een paar dollar koop je een ticket waarmee je met een soort van hop-on-hop-off idee gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Ook is Portland enorm ingesteld op fietsers. Er zijn brede fietspaden en, zoals Vincent ons vertelde, ben je daar als fietser net zo heilig als een koe in India.

Ben je benieuwd geworden naar Portland? Bekijk dan eens deze link van Travel Portland voor veel reistips!

Gekleurde beits van Moose Färg

Tot slot wil ik jullie nog vertellen over de gekleurde beitsen van Moose Färg. Dit Zweedse merk maakt duurzame, matte, gekleurde beitsen die uitermate geschikt zijn voor buitenhout zoals je schutting, schuurtje of picknicktafel. Doordat de beits dampdoorlatend is, kan het hout blijven ademen. Het is heel praktisch wat je hoeft tussen verschillende lagen niet te schuren en omdat de beits zo goed blijft zitten, ben je zo’n 4-5 jaar van onderhoud af. Ik kreeg een blikje blauwe beits in mijn goodiebag, eentje die denk ik heel goed bij de kleuren in mijn huis past dus ik ga binnenkort even een DIY doen. Ik hou je op de hoogte!

Nog een handige tip voor als je naar Amsterdam gaat:

De vorige keren dat ik met de blogboot mee ging, nam ik de trein naar Centraal Station en liep ik met wat andere bloggers naar de Herengracht, waar het hoofdkantoor van Starboard te vinden is en de vertrekplaats voor de rondvaartboot. Dit keer was ik echter samen met Naomi van Toddlecake met de auto. We parkeerden bij de RAI en kochten aldaar een speciaal P&R kaartje. Met z’n tweeën kostte dat €5,50 en daarmee zijn we in de tram gestapt richting het Rembrandtplein, vlakbij de opstapplaats. Op de terugweg namen we ook weer de tram terug naar de RAI en bij het afrekenen van het parkeergeld, kun je dan je P&R kaartje scannen en kost het parkeren je nog maar €1,-. Dat is bij elkaar toch een stuk leuker parkeren dan die soms wel €6,- per uur in het centrum. Doe er je voordeel mee!

Het was weer een superfijne middag!

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen over mijn belevenissen bij Blogboot Fun!

liefs Kirsten