Het ene weekend vaar je met een fluisterbootje door Giethoorn, de volgende dag zit je weer op een rondvaartboot maar nu door de grachten van Amsterdam. Ik mocht een middag meevaren met de blogboot, georganiseerd door Marguerita van Marstyle.nl Superleuk om een keer mee te maken en ik vertel je graag over de leuke producten waar ik meer over te weten ben gekomen bij deze kids editie van de blogboot.

Met de trein naar Amsterdam

Als een kind zo blij, want ik ging die dag met de trein naar Amsterdam. Hoewel ik autorijden helemaal niet vervelend vind, is op maandagochtend de file inrijden niet bepaald mijn hobby en ook is parkeren in onze hoofdstad niet echt heel fijn. Met de trein dus. Ik kwam erachter dat er vanaf ons kleine dorpsstationnetje een directe verbinding is naar Amsterdam CS, en met een uurtje in de trein kwam ik van A naar B. Ondertussen lekker zitten lezen dus dat was eigenlijk heel ontspannen! Ik kwam er alleen wel achter dat mijn Ov Chipkaart verlopen was begin deze maand, maar met de NS app kon ik ook heel makkelijk een online ticket aanschaffen voor mijn reis. Eigenlijk veel makkelijker dan met de chipkaart!

De stad door de ogen van een toerist

Op Centraal Station stond Fleur van Mamasliefste al op me te wachten en samen met Amanda van Kiddowz liepen we lekker dwars door de stad naar de Herengracht waar de duurzame elektrische rondvaartboot van Starboard al op ons lag te wachten. Met 10 bloggers gingen we aan boord voor een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Ik voelde me wel weer op en top de toerist in eigen land. Het was al even geleden dat ik echt door de stad had gelopen en ik had nog nooit een rondvaart door de grachten gedaan en het was eigenlijk heel tof om te zien hoe al die bekende plekken er vanaf het water uitzien.

Blogboot kids editie

Gezinnig

Speciaal voor deze kids editie van de Blogboot ging ook Rianne van Gezinnig mee om meer te vertellen over haar prachtige boeken en producten. Gezinnig maakt praktische hulpmiddelen zodat het gezinsleven een stukje makkelijker wordt. Minder stress en meer verbinding binnen het gezin staan voorop. Rianne vertelde ons dat haar producten zijn ontstaan uit haar eigen behoefte. Ook zij was een moeder die het lastig vond om haar kinderen aan het praten te krijgen, hun taakjes te doen of ze rustig te houden tijdens een lange rit naar vakantie. Supertof dat zij haar eigen behoefte heeft omgezet in boeken en producten die alle moeders kunnen helpen.

Rianne van Gezinnig vertelt over haar producten

Emotieklets

Rianne nam ook speciaal de tijd om ons te vertellen over haar nieuwste boek Emotieklets dat is geschreven door kletsboekenschrijfster Michal Jansen en opvoedkundige en kinderpsycholoog Tische Neve. Het is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud. In Emotieklets ga je als ouder samen met je kind aan de slag om beter over emoties te kunnen praten. Kinderen leren hun emoties herkennen en beter begrijpen maar ook hoe ze beter met hun emoties kunnen omgaan en dat wegstoppen niet nodig is.

Waar de andere kletsboeken echt invulboeken zijn, is Emotieklets een boek dat je keer op keer kunt gebruiken. Voor de praktische invullen zijn diverse gratis printables verkrijgbaar op de site van Gezinnig. Natuurlijk is Emotieklets geen kant en klare oplossing voor je problemen maar het zal je wel veel bijzondere inzichten en handvaten geven om met de soms nogal heftige emoties van je kinderen om te gaan.

Toot

Het merk Toot staat voor kindvriendelijke make-up die ook nog eens een stuk beter is voor het milieu. Toen de nog jonge dochter van Karlijn Vlasblom vroeg of zij nu ook eens met make-up mocht spelen, was Karlijn niet direct enthousiast. Kindermake-up zit namelijk regelmatig vol schadelijke stoffen waaraan je je kinderen eigenlijk niet wilt blootstellen. Experimenteren met make-up is natuurlijk ontzettend leuk maar dan wel graag met producten zonder al die nare ingrediënten.

In haar zoektocht naar kindvriendelijke make-up kwam ze eigenlijk niet veel verder en zo werd het idee voor Toot geboren. Een prachtige lijn kindvriendelijke make-up die ook nog eens vegan, glutenvrij en dierproefvrij is. Ideaal voor jonge kinderen om mee te experimenten maak ook prima geschikt voor tieners die een dagelijkse make-up willen aanbrengen zonder troep.

Het perspakket dat ik mee naar huis kreeg werd met open armen ontvangen door Pippa die niet kon wachten om ook lekker te gaan make-uppen met haar eigen spulletjes.

Blij meisje toen ik thuiskwam!

Fantt

Tot slot vertelde Marguerite ons over de té leuke borrelplankjes van Fantt, een bedrijf dat nou eenmaal heel veel van olifanten houdt. Ze maken borrelplankjes van eiken- en beukenhout in de vorm van een olifant. Van al hun verkochte plankjes schenken zijn 10% van de omzet aan het Wereld Natuur Fonds, ten behoeve van bescherming van olifanten in het wild. Zeg nou zelf, zo maak je borrelen of het eten van een boterham toch veel leuker?

Genoten van de stad en goed gezelschap

Ik heb deze middag echt genoten van het uitzicht op de stad en natuurlijk het enorm leuke gezelschap. Het was in ieder geval heel leuk om een aantal nieuwe bloggers te leren kennen. Het blijft toch bijzonder hoe gemakkelijk het soms is om te kletsen met mensen die je eigenlijk alleen maar via Instagram of een blog kent. Wat mij betreft was dit uitje voor herhaling vatbaar!

liefs Kirsten