Een rondvaart door de Amsterdamse grachten en ondertussen allerlei nieuwtjes te weten komen over nieuwe producten. Ik ging mee van de Blogboot Lekker en heb weer genoeg input om jou te vertellen over de leuke en interessante dingen die ik heb gezien en gehoord!

Blogboot Lekker Leven

Lekker leven, willen de dat allemaal niet? Maar wat is lekker leven voor jou? Genieten van een lekkere maaltijd? Een opgeruimd huis? Leven zonder financiële zorgen? Ik denk dat voor mij deze drie dingen best belangrijk zijn. Voor mij is lekker leven het gevoel dat je alles onder controle hebt, er geen zorgen zijn op de achtergrond en dat je dus ook echt kunt genieten van de kleine (en grote) dingen. Zoals je gewend bent, lees je op Mamagisch alles over het ouderschap maar ook die dingen die ons in en om het huis bezig houden. De inhoud van deze blog past daarom perfect bij mijn doel: jouw vertellen over hoe je op een Mamagische manier dingen kunt aanpakken om zo optimaal van je leven als (werkende) moeder kunt genieten.

Netwerken en varen door de Amsterdamse grachten

Inmiddels is Blogboot Lekker Leven de 19e editie van dit superleuke event, dat wordt georganiseerd door Marguerita, die je misschien wel kent van de blog Marstyle, maar die onder de naam Unicorn Experience diverse events zoals de Blogboot organiseert om bedrijven en PR-bureaus in contact te brengen met bloggers en influencers. Nu schaar ik mezelf niet direct onder die laatste term maar ik weet dat velen toch wel ‘iets van me aannemen’. Voor mij is het dan ook belangrijk om je geen onzin te verkopen. Alles waar ik over vertel sta ik achter!

Dat varen en netwerken heel goed samen gaan, is wel merkbaar aan de prettige sfeer die altijd hangt rondom de Blogboot evenementen. Op een elektrische rondvaartboot van Starboard Amsterdam worden we langs de mooiste, aan het water gelegen, plekjes van Amsterdam gevaren. Denk aan de Stopera, Carré en natuurlijk het Amstel Hotel. Als je een dagje Amsterdam op je planning hebt staan, kan ik je van harte zo’n rondvaart aanbevelen. Je krijgt echt een hele andere blik op de stad vanaf het water.

Bij lekker leven hoort lekker eten!

Ja, ik ben toch wel een beetje een Bourgondiër. Ik hou van koken en zeker ook van lekker eten en drinken. Gezond en ongezond natuurlijk het liefst in een goede verhouding en tegenwoordig maak ik ook steeds bewustere keuzes wat betreft het eten van vlees of andere dierlijke producten. Die keuzes maak ik vooral omdat ik mijn lijf wil voeden in plaats van volproppen. Ja, je wordt nog eens verstandig als je aan de verkeerde kant van de 35 komt te zitten, haha. Nee zonder gekheid. Colette vertelde ons tijdens de vaart over het nieuwe Faia Food. Dit bedrijf, een samenwerking van vier Nederlandse landbouwproducenten, maakt van de reststromen (producten die niet 100% perfect zijn) van gember, knoflook en ui heerlijke producten die ook nog eens heel handig zijn in gebruik. En, de grondstoffen zijn grotendeels van Hollandse bodem!

Faia Food: plantpower smaakmakers

Smaakmakers met plantpower!

Hier maken ze smaakmakers van, zoals purees van verse knoflook, gember en ui, maar ook heerlijke marinades en gembershotjes in verschillende smaken. Colette had voor ons een paar lekkere hapjes bereid met de gember en knoflookpasta. Lekkere kleine gehaktballetjes met gember (nee maar echt – dit ga ik ook doen, lekker dat het pittige van de gember terugkomt in zo’n balletje) en een omeletje met de knoflookpuree. Maar wat nou het fijne is aan die puree: ze zitten kant en klaar in een potje. Nooit meer uitgedroogde knoflook in je keukenla of tranende ogen bij het uien snijden. Potje opendraaien, theelepeltje smaakmaker in je gerecht en klaar! Superhandig en vooral lekker snel met koken!

TIP! – Zo’n potje (200gr) kun je na openen 3 weken in de koelkast bewaren. Maak je het toch niet op? Vries de puree dan gewoon in in een ziplockzakje. Even plat maken en wanneer je wat nodig hebt, breek je een stukje van de dunne plak af!

Als we het hebben over plantpower (de kracht van planten en hun gezondheidsvoordelen) kun je gembershotjes niet overslaan. Ik nam er een met bosvruchten en granaatappel, in de hoop dat deze iets minder scherp zou zijn. Nou, ik kwam weer van de koude kermis thuis, want na het nemen van zo’n shotje ben je wel echt gelijk wakker! Ik blijf het zeggen dat gembershotjes niet echt mijn ding zijn, maar toegegeven, je krijgt wel in een keer een enorme bak vitamines en goede voedingsstoffen binnen. En zachte heelmeesters maken stinkende wonden wordt altijd gezegd, dus neus dicht en adten maar!

Interessant? Hou dan sowieso de blog en mijn Instagram goed in de gaten. Wie weet komt er nog wel een hele leuke actie aan!

Lekker leven zonder financiële zorgen

Geld maakt niet gelukkig maar het maakt het leven vaak wel een stuk makkelijker! Maar hoe vaak hebben we het nou echt over geld? Het is toch een beetje not done om hier in gezelschap over te praten, al moet ik zeggen dat het tegenwoordig wel steeds vaker voor komt. Geld is niet smerig en we hebben het nu eenmaal allemaal nodig om te kunnen (over)leven. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je geld voor jou gaat werken? Om nog maar eens zo’n lekker cliché aan te halen: met geld maak je geld. Daarom kwam Erik van Trade Republic ons iets vertellen over beleggen.

Wist je dat aandelen een Nederlandse ‘uitvinding’ zijn? Het eerste aandeel was er een van de VOC. De Verenigde Oost-Indische Compagnie had investeerders nodig om hun reizen te bekostigen en in ruil voor het geld, werden deze investeerders voor een heel klein stukje eigenaar om zo me te delen in de winst. In de afgelopen 400 jaar is er natuurlijk wel het een en ander veranderd in de beleggingswereld en Erik vertelde ons over hoe beleggen tegenwoordig ook toegankelijk is voor mensen die niet gelijk met duizenden euro’s tegelijk willen investeren.

Beleggen met kleine bedragen kan via Trade Republic

Is beleggen niet heel risicovol?

Veel mensen starten niet met beleggen uit angst voor het risico of uit onwetendheid. En dat kan ik beamen. Ik vind (vond) beleggen toch maar een soort ver-van-mijn-bed-show en vooral voor volwassenen die al veel volwassener zijn dan ik. Ik blijf vergeten dat ik inmiddels ook gewoon tot die groep behoor, met mijn eigen bedrijf en een huis met een hypotheek. Erik legde ons in een notendop uit hoe je dus ook met hele kleine bedragen kunt starten met beleggen en zo een mooi spaarpotje kunt creëren voor ‘je oude dag’. Als ZZP-er krijg ik natuurlijk geen pensioen, dus dat iets zeker iets wat het onderzoeken waard is.

Overigens vertelde Erik ook dat vrouwen vaak beter zijn in beleggen (en autorijden, haha) dan mannen omdat zij minder snel een groot risico nemen, meer geduldig zijn en een betere langetermijnvisie hebben als het om beleggen aankomt. Dat moeten we dus gaan zien!

Blondjes beleggen beter

Erik had ook Janneke Willems van Blondjes Beleggen Beter meegenomen. Janneke is financieel journalist en heeft in de afgelopen jaren haar reis in het (leren) beleggen vastgelegd. In haar boek Blondjes beleggen beter (wat onverwachts een enorme bestseller werd) beschrijft ze haar zoektocht en vertelt ze zowel over haar successen als missers. We kregen het boek mee naar huis en Janneke was ook nog eens zo vrijgevig om ons allemaal toegang te geven tot haar online cursus. Ik ga me dus de komende tijd eens verdiepen in het beleggen. Als is het maar om een extra spaarpotje aan te leggen. Ik houd je op de hoogte!

Psst… als je een Kobo Plus abonnement hebt lees je dit boek gratis!

Geen event zonder leuke goodiebag!

Wij gingen dus naar huis met een pakketje van Faia Foods, het boek Blondjes beleggen beter en een goodiebag van Unicron Experience waarin onder andere het milieuvriendelijke vaatwasmiddel van NaturalSenz in zat. Dat merk ken je misschien nog wel van een vorige blogboot editie waarbij we het wasmiddel meekregen om te testen. En dat heb ik zeker gedaan!

milieuvriendelijk vaatwasmiddel

Poederwasmiddel is een tijdje aan de kant geschoven door vloeibaar wasmiddel maar wint toch steeds weer aan populariteit omdat het geen microplastics bevat. Ook het vaatwasmiddel van NaturalSenz is in poedervorm dus niet meer prutsen met wel-of-niet oplosbare folies rondom vaatwastabletten. Met een verpakking van 720 gram kun je 40 keer je vaatwasser laten draaien, dus je gebruik zo’n 18 gram (ongeveer een eetlepel) per keer. Dit doe je gewoon in het vakje waar je normaal je tablet in doet. Ook uitproberen? Je koopt het onder andere via Bol!

Het was weer een gezellige vaart met diverse leuke collegabloggers, waaronder mijn dorpsgenoot en businessbuddy Martine van 123cadeauidee.nl die voor het eerst mee was. Ben jij ook blogger en wil je een keer meevaren met de blogboot? Stuur me gerust even een berichtje, dan breng ik je in contact met Marguerita!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als je iets via deze links koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor.