Nou, ik heb mijn leesflow weer helemaal gevonden zo na de zomervakantie waarin ik me vastbeet in die prachtige roman van Lucinda Riley. Tegelijk met dat boek kocht ik ook De Hot Daddy List van Madelein Kerseboom. En dat bleek een schot in de roos. Chicklit op en top, dus prima voor het lekker tussendoor lezen.

De Hot Daddy List

Nadat Alice haar HBO-studie afrondde, koos ze er toch voor om in haar geliefde kinderopvang te blijven werken. Het contact met de kinderen, haar favoriete collega’s Arie en Kiki én natuurlijk de ouders. De vaders dan natuurlijk. Als grap werd ooit de Hot Daddy List gemaakt, de meest begeerlijke papa’s van de kinderopvang. Maar wanneer Sarah op de opvang komt, verandert alles. Haar vader John zorgt dat de hele Hot Daddy List op de schop gaat en hij staat gelijk met stip op één. Niet dat Alice daar ook maar iets mee doet, want ze staat op het punt om een echt grotemensenhuis te kopen met haar lieve Daan. Toch blijft John maar door haar hoofd spoken, zeker wanneer blijkt dat zijn vrouw op sterven ligt. Na een bizarre wending in het verhaal, een verhuizing terug naar haar geboortestad én goede gesprekken met haar oma, komt Alice tot grote inzichten en keert ze terug naar Utrecht. Terug naar de opvang. Terug naar de Hot Daddy List.

Over Madelein Kerseboom

Met haar debuut De Hot Daddy List (2018) zet Madelein Kerseboom zichzelf gelijk op de kaart in de Chicklit en Feelgoodroman wereld. Met haar eigen achtergrond in de kinderopvang en het onderwijs, weet ze waar ze het over heeft. Hoewel ze door ziekte niet meer voor de groep kan, heeft ze nu eindelijk tijd om te schrijven. Haar tweede roman Verleidelijk Lekker is deze zomer uitgekomen en gaat hier ook op de leeslijst.

Mijn mening over De Hot Daddy List

Hoewel ik sommige delen van het verhaal nogal ‘simpel’ en voor de hand liggend vond (al hoort dat natuurlijk wel een beetje bij het genre), zat er een enorme plottwist in het verhaal die ik totaal niet aan had zien komen. In het begin is het verhaal nogal makkelijk geschreven maar na de plottwist komt er meer diepgang in en grijpt het verhaal je meer vast. Daar had ik graag wat meer van gehad maar ondanks dat, was het een leuk boek om te lezen. Prima als je niet teveel wil nadenken en gewoon lekker wilt ontspannen.

liefs kirsten