Als er iets is wat Pippa graag doet, is het wel bakken. Des te leuker was het dan ook dat wij een pakketje van LOCALFAVS in de bus kregen om op een regenachtige zondagochtend lekker samen aan de slag te gaan. Wij maakten een super lekkere Rocky Road met de ingrediënten die gewoon door de brievenbus heen kunnen. Zo’n brievenbuspakketje cadeau doen behoort dus ook tot de mogelijkheden. Leuk voor de feestdagen voor familie ver weg of misschien wel die lieve vrienden die wéér in quarantaine zitten en je ze een hart onder de riem wil steken.

Leuk voor de feestdagen of om een hart onder de riem te steken. Een brievenbuspakketje cadeau doen kan altijd!

Aan de slag met je brievenbuspakketje

Kies je eigen kaartje bij het pakketje om het tot een waar feestje in de brievenbus te maken!

Het uitpakken van het pakketjes was al een waar feestje. Het ene na het andere zakje met lekkere snoepjes kwam uit het doosje en ook het zakje chocoladedrops werd vol bewondering aanschouwd. Later las ik dat LOCALFAVS zoveel mogelijk ingrediënten bij lokale winkels vandaan haalt. Op deze manier kun je dus ook de kleinere ondernemer steunen maar toch profiteren van het gemak dat iemand anders dat voor je regelt. In het pakketje zit alles wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Alle ingrediënten voor de Rocky Road maar dus ook een bakvormpje en bakpapier. Nu zijn dat toevallig dingen die ik altijd wel in huis heb maar ik heb vrienden die nog geen pak bloem in de kast hebben staan, dus een een compleet pakket is toch heel handig!

Het recept volgens is heel makkelijk. Er staat precies stap voor stap wat je moet doen. Nu is een Rocky Road natuurlijk niet meer dan een bakje chocolade smelten, in een vormpje gieten een volstoppen met zoveel mogelijk lekkere snoepjes, nootjes of andere lekkernijen. Nu zijn wij wel echte lekkerbekken, dus dat kun je zonder moeite aan ons overlaten. Ware het niet dat ik mijn glazen kommetje au bain Marie liet barsten. Gelukkig kun je ook een beetje valsspelen en de magnetron gebruiken om de chocolade te smelten.

Als je je vormpje zo vol mogelijk met lekkere dingen hebt gepropt (‘Moet er echt nog meer bij Mama?’), zet je het vormpje een uurtje in de koelkast zodat de chocolade weer kan opstijven. Na een uur heb je een heerlijke Rocky Road die je het liefst niet wilt delen. Dat ging bij ons helaas niet op, want de kapers lagen al op de loer. het is dan ook maar goed dat in het pakketje genoeg ingrediënten zitten om twee keer aan de slag te kunnen.

Meer dan alleen een brievenbuspakketje cadeau doen

LOCALFAVS biedt nog veel meer leuke en lekkere pakketjes aan met allerlei producten van eigen bodem. Ze hebben naast de mogelijkheid om brievenbuspakketjes cadeau te doen ook prachtige luxe pakketten. Bijvoorbeeld als kerstpakket of relatiegeschenk. Je kunt zelf pakketten samenstellen en daarbij ook nog een leuk passend kaartje uitkiezen. Als dat geen glimlach bij de brievenbus wordt, weet ik het ook niet meer!

liefs Kirsten

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking.