Ben jij ook degene die bij de eerste zonnestralen de barbecue lekker aan wil steken en wil genieten van het buitenleven? Of zou je misschien wel wat vaker buiten willen koken? Heb je dan al eens gedacht aan een buitenkeuken die van alle gemakken voorzien is? Ik vertel je er in deze blog alles over!

In de moderne tuin mag een buitenkeuken niet ontbreken

De afgelopen jaren heb ik de nodige prachtige tuinontwerpen voorbij zien komen en wat me opvalt is dat er steeds vaker een overkapping en een buitenkeuken terug te vinden zijn in de nieuwe moderne tuinen. Steeds vaker willen mensen echt genieten van dat stukje tuin dat ze hebben en ervaren hoe handig zo’n overkapte buitenkeuken eigenlijk is. Ideaal om met familie en vrienden lekker buiten te eten en vervolgens te borrelen tot diep in de nacht. Stiekem staat zo’n mooi hoekje ook op mijn persoonlijke wensenlijstje voor als de tuin eindelijk eens aangepakt gaat worden. Het lijkt me echt ideaal om in de zomer lekker buiten te kunnen koken in plaats van in een bloedhete keuken binnen.

Lees ook: Zelf een buitenkeuken maken!

Het is zoveel meer dan alleen een barbecue

‘Waarom zou ik een hele buitenkeuken plaatsen als ik ook gewoon de barbecue kan neerzetten?’ Persoonlijk denk ik een buitenkeuken een stukje sfeer met zich meebrengt. Je vergroot je woonruimte en betrekt de tuin echt bij je woning en je maakt er ook veel sneller gebruik van dan wanneer je alles nog moet klaarzetten of misschien zelfs uit de schuur moet halen. Dat is in ieder geval voor mij reden nummer 1 waarom wij zo weinig buiten eten. Daarnaast, hoe vaak sta jij tijdens het barbecueën in de keuken om alles voor te bereiden of te snijden terwijl je man met een biertje naast de BBQ staat die staat op te warmen. Het is toch veel gezelliger als je dat ook lekker buiten zou kunnen doen?

Je eigen buitenkeuken maken

Een buitenkeuken kun je natuurlijk zo groots en meeslepend maken als je zelf wilt maar als je het jezelf makkelijk wilt maken, kijk dan eens voor de stoere buitenkeukens van Roostr voor de diverse grote kamado (Japanse houtgestookte oven) barbecues als Big Green Egg, The Bastard en Monolith. Deze modulaire buitenkeukens kun je helemaal zelf samenstellen en staan als een huis. Geen gewiebel meer met een bijzettafeltje of de tuintafel, nee, gewoon een volwaardig werkblad waarop je jouw meesterwerkjes kunt klaarmaken.

Wat is jouw favoriete recept voor op de BBQ?