Toen ik deze maand begon met de Social Power Academy, had ik niet verwacht dat ik zou leren om zulke grote dromen te dromen. Ik ben niet zo’n grote dromer. Eigenlijk ben ik al heel tevreden met wat ik heb. Ik heb een fijn huis, rij een prima auto (nou ja, die is wel aan vervanging toe) en als ik wil kan ik, door wat te sparen, wat luxere uitgaven doen. Maar als je dan toch groots gaat dromen, heb ik nog wel een lijstje.

Grote dromen als geld geen rol speelt

Allereerst zou ik een ontzettend dikke, ongetwijfeld zeer milieuonvriendelijke, auto gaan rijden. En als geld geen rol speelt en ik ook niet op de dure benzine hoef te letten, zou ik daar zeker voor kiezen. Het mooie is dat wanneer je een hoop geld hebt, je ook op andere vlakken weer makkelijker kunt compenseren. Een groter huis staat ook wel op het lijstje. Maar dan vooral een woning waar we zoveel herrie kunnen maken als we willen. Dat muziek maken niemand geluidsoverlast bezorgt. Verder zijn er eigenlijk weinig materiële zaken die ik direct zou kunnen opnoemen. Zoals ik al zei, ik ben eigenlijk heel gelukkig met wat ik heb. Maar als ik dan nog iets mocht uitzoeken, zou ik kijken of er nog een mooi chalet te koop in Zeeland staat.

Een eigen chalet of vakantiehuisje

Hoewel ik er niet ben geboren, ben ik toch een beetje opgegroeid in Zeeland. Ik kom er al vanaf mijn vijfde of zesde iedere zomer en ook mijn hartje gaat sneller kloppen van Bløf’s Hier aan de kust. Het lijkt me dus heerlijk om ergens vlakbij het strand een chalet of vakantiehuisje te hebben. Een plek te hebben waar je dan gewoon even lekker heen kunt om de drukte van alledag te ontvluchten. Je kunt natuurlijk ook gewoon een huisje huren, maar het is natuurlijk veel makkelijker als zoiets gewoon voor je klaar staat en je kunt komen en gaan wanneer je wil. Tegenwoordig is een chalet ook echt veel luxer dan sommige huisjes op een vakantiepark. En als je het helemaal luxe wilt hebben, kun je zo’n chalet helemaal naar je eigen wensen laten inrichten. Ik voel een nieuw spaardoel aankomen, haha. Overigens zijn chalets er ook in hele diverse prijsklassen, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Ook slim als investering

Ik volg Angeliek van de Ondernemende Vrouw al een tijd en zij heeft vorig jaar een Tiny House op de Veluwe gekocht. Iedere keer als zij post over haar huisje, en vooral ook over hoe zij er mee omgaat, spits in mijn oren. Zij kocht haar huisje namelijk als investering en verhuurt het wanneer ze er zelf geen gebruik van maakt. Eigenlijk is dat dus een vorm van passief inkomen en zeker iets waar ik me in wil verdiepen de komende jaren. Overigens ben ik ook gewoon stiekem verliefd op de interieurstijl van Angeliek en lijkt het me fantastisch om een chalet of vakantiehuisje helemaal in te richten volgens de laatste trends. Dus als er een chalet te koop op de Veluwe staat, heb ik daar ook wel oren naar! Misschien krijg ik Angeliek dan wel zo ver om me te helpen met de inrichting.

Voor nu blijft het nog even bij dromen. Maar ik heb afgelopen week toch al €0,25 verdiend met mijn crypto. Het begin is er. Als jij een chalet zou kopen, waar zou je ‘m dan neerzetten?

liefs Kirsten

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking

Foto door Mike van Schoonderwalt via Pexels