Als moeder van een, politiek correct gezegd, nogal pittige peuter weet ik dat het aan tafel lang niet altijd zo gezellig is als dat je je had voorgesteld voordat je kinderen kreeg. Mijn kind zou alles eten, geen gezeur en gemiep aan tafel gewoon bordje leeg en doorrrr. Helaas gaat het gewoon echt niet iedere dag zo. Hoe je lastige eters toch aan het eten krijgt en de sfeer aan tafel een stuk gezelliger wordt? Lees snel door!

Jong geleerd..

De ontwikkeling van je kind bestaat uit twee dingen. De nature, alles wat het kind vanuit zichzelf ontwikkelt en de nurture, alle zaken die worden bepaald door de invloed van buitenaf. Simpel gezegd: je kind heeft van nature een bepaalde kijk op iets, of smaak, of temperament maar jij kan dat als ouder absoluut beïnvloeden. Zo gaat het ook met eten. Je kind heeft van nature een voorkeur voor bepaalde voedingsmiddelen. Sowieso zoet, want dat is de eerste smaakpapil die ontwikkelt. Dit komt ook voort uit de enorme trek naar koolhydraten en suikers, die het kind nodig heeft om de enorme groei van de eerste jaren door te maken. Het ontwikkelen van de smaak van een kindje gebeurt al vanaf de twaalfde week van de zwangerschap. Dus als jij gevarieerd eet, kun je de smaakontwikkeling van je kindje dan zelfs al ‘sturen’.

De sfeer aan tafel

De sfeer aan tafel is natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Wordt er een gezellig gesprek gevoerd en gaan de telefoons en spelletjes opzij of eten we met het bordje op schoot voor de televisie. Of heb je iedere dag strijd met je kind over het eten? Dat helpt natuurlijk ook niet mee voor een ontspannen sfeer. Kijk eerst eens naar de positie van de kinderen aan de eettafel. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat dit wel degelijk invloed heeft op het gedrag tijdens de maaltijd. Lees er uitgebreid over in het artikel van De Club van Relaxte Moeders!

Hoe wordt eten weer leuk?

Heb je alles al geprobeerd en wil het toch maar niet lukken om je kinderen goed te laten eten? Een leuke manier van tafel dekken wil ook nog wel eens helpen. En met een leuke manier bedoel ik dan leuk bestek en een mooi bord. Want als je iets leuks voor je neus hebt, wordt alles gelijk een stukje gezelliger! Dat brengt me op de producten van Constructive Eating. Zij hebben, voor al die lastige eters, het perfecte tafelgerei gemaakt.

Zijn we aan het eten, of toch aan het spelen?

De serie Constructive Eating bestaat uit een bord, een bestekset en een placemat. Wat zo leuk aan de borden en het bestek van Constructive Eating is, is dat de scheidslijn tussen functioneel en vermaak zo dun is. Waar jij wil dat je kinderen gewoon hun bordje leeg eten, vinden zij het vooral belangrijk dat de maaltijd lekker en leuk is. Je voedt niet alleen hun lijf maar ook hun verbeelding!

De producten van Constructive Eating zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bevatten natuurlijk geen lood, ftalaten, PVC, BPA of verf. Daarnaast kan het hele spul gewoon in de vaatwasser en magnetron. Toch ook handig, voor als het spelen nét even te lang heeft geduurd en het eten koud is.

Scheppen, graven en schuiven met je prakkie!

En omdat de scheidslijn tussen functie en vermaak zo dun is, is Constructive Eating een ideale cadeautip. Zet de set gelijk op het verlanglijstje voor Sint, Kerst of de verjaardag. Want geef jij niet ook liever een cadeau dat functioneel is in plaats van een speelgoedje dat achter in de hoek verdwijnt?!

Lancering van Constructive Eating met korting!

De producten van Constructive Eating komen officieel pas op 11 november 2019 op de markt maar jij kan ze al in de pre-order aanschaffen zodat je zeker weet dat je ze op tijd binnen hebt voor de feestdagen. Met de code Preorderkorting-10% krijg je 10% korting op je bestelling (geldig t/m 28/10). Je vindt de producten in de webshop.

Dus mama’s van die lastige eters, waar wacht je nog op? Kunnen wij het maken? NOU EN OF!

liefs kirsten