Wie kent het niet? Het prachtige prentenboek ‘kerstmis’ van Dick Bruna. Ter ere van het 60-jarige jubileum van dit boek is er een hele bijzondere editie uitgebracht van deze klassieker. Deze speciale uitgave van kerstmis mag niet ontbreken op je boekenplank. Van Mercis kreeg ik een exemplaar om er aan jullie meer over te vertellen.

Het kerstverhaal in begrijpelijke taal

kerstmis (zoals we van Bruna gewend zijn, zonder hoofdletter) is al jarenlang een van de meest populaire prentenboeken om het kerstverhaal mee te vertellen aan jonge kinderen. Ik noemde het boek vorig jaar ook al in mijn lijstje met favoriete prentenboeken voor kerst.

Het verhaal van de geboorte van kindje Jezus wordt in begrijpelijke, eenvoudige taal verteld en de herkenbare illustraties van Dick Bruna maken het geheel compleet.

Engel dick bruna
De engel brengt de boodschap van God aan de herders en hun schaapjes.

Hoewel het boek natuurlijk is gebaseerd op het kerstverhaal uit de bijbel, hoef je natuurlijk niet gelovig te zijn om te genieten van een mooi boek. Ik ben van mening dat elk kind van dit prentenboek kan genieten en het verhaal met de herkenbare illustraties zal waarderen.

kerstverhaal dick bruna
Jozef en Maria met kindje Jezus in de stal.

Wist je dat er bij dit prentenboek ook een hele mooie houten kerststal verkrijgbaar is? Met deze houten kerstfiguren kunnen je kinderen het kerstverhaal helemaal naspelen. Ook ontzettend leuk voor op school, het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal. En het is natuurlijk ook heel leuk om gewoon thuis neer te zetten in de periode in de aanloop naar kerst.

Een collector’s item

Deze speciale uitgave van kerstmis is echt een collector’s item. Je kent het boek wellicht wel met de lichtblauwe kaft met de gele rug maar in deze speciale uitgave is kerstmis gedrukt met een prachtige donkergroene kaft van kraftpapier en een groen linnen gebonden rug. De opdruk is voorzien van goudfolie wat een prachtige luxe uitstraling geeft.

kerstmis dick bruna collector's item
Door het licht lijkt het wat feller, maar in het echt is het boek een wat dieper, donkerder, groen.

Deze luxe uitgave van het prentenboek is verkrijgbaar in gelimiteerde opgave. En het meest fijne? Het heeft gewoon dezelfde prijs als het origineel, dat ook heel schappelijk geprijsd is. Je kunt het boek natuurlijk kopen in je favoriete boekhandel, maar uiteraard ook online!

kerstmis – collector’s item – Mercis Publishing – ISBN 9789056479541 – Adviesprijs €12,95 euro

liefs Kirsten