Het is me al tijden een doorn in het oog. Ik heb een prachtige teakhouten eettafel van ruim 2 meter 20 en ik hou echt van die tafel. Zo fijn dat we de ruimte hebben om met z’n vieren te eten en ik dan gewoon mijn werkspullen of een puzzel kan laten liggen zonder dat we daar dan last van hebben. Maar zo’n houten tafel heeft ook nadelen. Als er vocht op komt, krijg je snel kringen en dat is dan weer niet zo mooi. Ik heb nu een hele fijne oplossing gevonden die zowel de tafel beschermt als het karakter van het hout door laat komen. Ik ben enthousiast over mijn 2mm dik tafelzeil.

Niet wéér een kring op mijn houten tafel

Een nadeel van hout is dat het onder diverse weersomstandigheden ‘werkt’. Daarom is mijn tafel, die ik inmiddels al zeker 10 jaar heb en inmiddels 3 verhuizingen heeft doorstaan, een beetje hobbelig geworden. Voorheen had ik er een goedkoop zeiltje overheen liggen om de ergste omgevallen bekers en etensresten te slim af te zijn. Maar zo’n plastics tafelkleed maakte de tafel mogelijk alleen maar hobbeliger. Zeer frustrerend bij het werken of het maken van een puzzel. Met mijn nieuwe tafelzeil is dat probleem nu opgelost!

Op deze foto’s zie je hoe mijn tafel er eerst bij stond met een dun zeiltje eroverheen. Praktisch, maar zeker niet de beste oplossing. Hobbelig en regelmatig een scheur in het kleed.

Ik mocht voor deze blog een tafelzeil uitzoeken bij PVC Tafelzeilshop. Zij bieden een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten transparant tafelzeil. Je kunt kiezen uit 2mm of 3mm dik PVC en hebt daarbij ook nog de keuze uit diverse vormen. Dus als je een ronde of ovale eettafel hebt, kun je ook bij hen terecht. Voor mijn eettafel koos ik een PVC tafelzeil van 2mm dik, dat is bij normaal gebruik dik genoeg. Wil je echt hufterproof? Kies dan voor de 3mm variant.

Het bestellen van dik PVC tafelzeil

Het bestelproces is heel simpel. Meet je eettafel op in de lengte en de breedte, of in geval van een ronde of ovale tafel, de diameter of doorsnede van de tafel. Deze maten voer je in millimeters in op de bestelpagina. Je kunt er voor kiezen om voor de zekerheid 1% krimp toe te laten voegen. Deze gratis optie zorgt ervoor dat je zeker weet dat je tafelzeil lang genoeg is. Als je zeil een paar weken ligt en goed plat is geworden, kun je het overtollige randje zelf makkelijk wegsnijden met een scherp mes. Omdat ik meten altijd wel spannend vind, koos ik voor deze optie en steekt mijn zeil nu een klein stukje uit. Ik vind dat persoonlijk totaal niet storend. Ben jij wel zeker van je meetkwaliteiten, of wil je achteraf niet zelf gaan snijden, neem je die optie gewoon niet!

Dus hop, de tafel leeg en het keurig verpakte dik tafelzeil van PVC Tafelzeilshop uitpakken!

Gelijk een vuurdoop

Vanaf het moment dat ik mijn tafelzeil uitpakte en het op tafel uitrolde zei ik al: dit had ik veel eerder moeten doen. Dit dik PVC tafelzeil is zoveel mooier dan mijn dunne goedkope zeiltje. Dat kun je echt goed zien op de foto’s. De tafel is gelijk veel gladder en doordat het zeil precies op maat is, komt de tafel veel mooier uit. Overigens kreeg het zeil de volgende dag gelijk een vuurdoop toen Nova een glas water omgooide. Snel een doek erbij en het water wegvegen, maar mijn tafel is ongedeerd! Schoonmaken van het zeil is ook een makkie. Dat doe je gewoon met een nat doekje.

Zie je hoe mooi glad het is en hoe het zeil perfect aansluit op de tafel?

Wat mij betreft is een dik tafelzeil dus echt een must-have als je je kleine kinderen hebt maar je houten tafel toch mooi wilt houden en niet constant wilt slepen met een tafelkleed of los zeil.

Nog een tip voor onder zo’n dik tafelzeil

Met zo’n dik tafelzeil op tafel kun je ook nog eens heel leuk aan de slag met decoratie. Je kunt allerlei platte (papieren) voorwerpen of foto’s onder leggen om de tafel te versieren. Je kunt je tafel ook een feestelijk tintje geven door een rol inpakpapier er onder uit te rollen. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen? Ik heb een aantal leuke suggesties verzameld op een Pinterestbord voor tafelzeil decoratie, dus neem daar gerust eens een kijkje!

Wil jij ook een dik PVC tafelzeil voor op je eettafel? Met code “mamagisch10%” krijg je t/m 31 maart 2022 10% korting op je bestelling bij PVC Tafelzeilshop.nl !

liefs Kirsten

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking.