YES! We hebben het gered! Ook 2021 is inmiddels afgelopen en in de maand december was een hele bijzondere, laten we maar zeggen. Wat wij allemaal deden deze maand, vertel ik je in de laatste persoonlijke update van 2021!

Hoe gaat het met werk?

Hoewel het niet mijn favoriete onderwerp is, speelt de hele coronasituatie natuurlijk een grote rol in mijn werkleven. Zaten we eerst bijna 3 weken in quarantaine en kon ik eindelijk weer gaan werken, werden de scholen gesloten en was het na een week alweer klaar met mijn werkzaamheden. Ik mocht nog een ochtendje op de noodopvang aan de slag, maar daarna begon de eindeloze kerstvakantie.

Het gaf me overigens wel weer wat meer rust om de laatste dingen voor Blog je Business af te ronden om zo in de vakantie ook echt wat meer rust te kunnen pakken. Ik rondde een aantal opdrachten voor klanten af, bedacht allerlei nieuwe plannen en leerde ook een paar harde lessen in het ondernemen. Ach, leren gaat nooit echt goed als je niet ook fouten maakt. Niks ernstigs hoor, maar wel zaken waarvan ik nu weet dat ik daar beter op moet letten.

Hoe gaat het met mij?

Met mijn eigen persoontje gaat het overwegend goed. De coronabesmetting is me echt meegevallen. Ik was natuurlijk erg bang om weer zo ziek te worden als vorig jaar met mijn longen, maar behalve een weekend echt me echt belabberd te hebben gevoeld, was het verder niet meer dan een grieperig gevoel. Dat viel dus gelukkig mee.

Verder spelen er een aantal vervelende klachten. Nog steeds last van mijn hiel en inmiddels zit er ook iets van een ontsteking in mijn schouder. Je kan er maar lekker mee bezig zijn.

Mede door de quarantaine en nieuwe lockdown hebben we eigenlijk weinig spannende dingen gedaan en zijn we ook niet echt de deur uitgetest voor uitstapjes. Ik was blij dat ik alle cadeautjes voor de feestdagen al binnen had en ik de laatste dingen op de zaterdag voor de lockdown nog even snel kon halen hier in het dorp.

Halverwege de maand kreeg ik vanuit een samenwerking ook nog een mooi tafelzeil. Ik heb daar een uitgebreide blog over geschreven, met een kortingscode die voorlopig nog wel even geldig is. Maar ik wilde je er toch even op wijzen!

Sinterklaas en Kerst

We zijn allemaal enorm verwend met Sinterklaas en Kerst. Voor de meiden vooral veel spellen en knutselspullen maar ook een lekkere warme pyjama en een gekleurde sjaal die oma voor de meiden in de zak had gestopt. Ik zorgde voor de cadeautjes voor 5 december, en ik had Sebas in charge gesteld van de kerstcadeautjes. Gewoon, een kleinigheidje voor onder de boom. Dat ging alleen nèt even anders dan afgesproken, want hij had een ‘oepsie’ en kocht 23 cadeautjes voor ons samen. Wij hadden dus een enorm uitpakfeest op kerstochtend.

Ook wel eens leuk hoor, om cadeautjes te krijgen die ik niet zelf heb gekocht!

Ik kreeg twee muziekboeken van Disney en Westend, zodat we nog meer muziek kunnen maken samen en ook twee leesboeken. De Liefdesbrief van Lucinda Riley en Verzwegen van Karin Slaughter. Van die laatste schrijfster heb ik al veel goede verhalen gehoord, maar ik ben er eigenlijk nog nooit aan toegekomen om een boek van haar te lezen. Ik hoop dat het echt mijn smaak is, want dan heb ik in ieder geval weer een flink lijstje om mee verder te gaan!

Eerste Kerstdag kwamen mijn ouders gezellig eten en Tweede Kerstdag hadden we een heerlijke borrelplank en keken we The Livestreamers. Heerlijk om zo’n op het gemak de feestdagen af te sluiten.

Nova 3 jaar

Het laatste feestje van het jaar was natuurlijk Nova’s derde verjaardag op oudjaarsdag. Dat vierden we heel klein, ook vanwege de huidige maatregelen maar voor haar was het helemaal goed zo. Ze is flink verwend met cadeautjes en ook echt speelgoed waar ze gelijk mee wilde spelen.

Challenges

Lopen

Hoewel het me heerlijk lijkt om weer wat meer te kunnen gaan wandelen, zit het er voorlopig gewoon niet in. Komend jaar dus geen Vierdaagse voor mij. Niet dat dat al in de planning zat, maar het afgelopen jaar heb ik er regelmatig aan gedacht. Lijkt me supertof om dat eens te doen. Heb jij al eens meegedaan met de Nijmeegse? Ik ben benieuwd naar je ervaring!

Spelletjes

Veel thuis zijn betekent ook meer spelletjes spelen! Misschien ook wel omdat ik voor 5 december heel veel nieuwe spellen in de zak had gestopt!

Met Pippa speelde ik Take 5 junior, een leuk kaartspel met verschillende koeien die je in sets moet verzamelen.

En samen met Sebas dook ik in de Pocket Escape Room Het Mysterie van El Dorado. Dit vonden we overigens best leuk, maar ik moet zeggen dat er meerdere momenten in zaten die ik wat minder vond. Dat het eigenlijk zo simpel was, dat je er teveel over gaat nadenken. Dan vind ik een echte escaperoom toch leuker, maar dit is een prima alternatief voor thuis.

Puzzelen

Verder besteedde ik veel tijd aan het maken van puzzels. Ik heb nét mijn doel voor 2021 niet gehaald. Ik wilde graag 20 puzzels maken, maar ben blijven steken op 18. Niet dat dat erg is overigens. Het is niet zo dat ik nu voel dat ik enoooorm gefaald heb, haha.

Ik maakt een Venetië en een Kerstfair puzzel van King, een Disney Kerst puzzel van Ravensberger en een fotopuzzel van 2000 stukjes die ik zelf samenstelde bij Pixels nadat ik op Instagram een cadeaubon won bij Moedertjeohhh.

Lezen

Ja als je uren zit te puzzelen, heb je niet zoveel tijd over voor het lezen. Dat heeft de afgelopen maand dus echt op een laag pitje gedaan. Maar met mijn nieuwe boeken toch wel heel veel zin om wat meer met mijn neus in de boeken te duiken. Overigens staan er ook nog een paar boekenblogs op de planning, dus ik hou je op de hoogte!

Leuk dat je weer even kwam lezen! Heb je nog tips of opmerkingen over de dingen die ik heb meegemaakt? Laat het me gerust weten door een reactie achter te laten of me een DM te sturen op Instagram.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Lees hier meer over deze links.