Afgelopen december ging ik voor het eerst van mijn leven naar Disneyland Parijs. Ik weet het, ik loop hopeloos achter in mijn leven en heb nog een hoop in te halen. Maar aangezien dit mijn eerste keer was, wilde ik wél graag alles zien in de korte tijd dat we erheen gingen. Dus ik vroeg om jullie hulp. Dit zijn de tips en trucs die ik heb ontvangen en deel ik natuurlijk graag met jullie!

Ga zonder kinderen

Mijn allereerste tip voor iedereen die er nog nooit is geweest, ga zonder kinderen. Dat klinkt misschien een beetje gek, Disneyland Parijs is natuurlijk een pretpark voor het hele gezin. Echter wanneer je voor het eerst gaat, wil je zo veel mogelijk van al die nieuwe attracties doen. En je kunt natuurlijk op je vingers natellen dat dat met kleine kinderen erbij een probleem wordt. Ons plan? We gingen in december met alleen volwassenen en dan volgend jaar een keer met de meiden erbij. Ik schreef er uiteindelijk deze blog over.

Ga in het laagseizoen

Als het niet strikt noodzakelijk is om in de vakanties of de feestweekenden te gaan, doe het dan niet. Met schoolgaande kinderen is het natuurlijk wat lastiger maar probeer dan of je eerder kunt vertrekken als school een studiedag heeft ofzo. Sowieso is het doordeweeks rustiger in het park dus doe daar je voordeel mee.

Betaal nooit de hoofdprijs

Disney hangt aan elkaar van hele goede aanbiedingen, dus de volle mep betalen moet je natuurlijk nooit doen. Regelmatig zijn er via Disney zelf goede aanbiedingen maar bijvoorbeeld ANWB heeft ook goede deals voor hun leden. Wij hadden het geluk om een goede aanbieding te vinden via de Hema, dus hou dat ook in de gaten.

Maak een goede planning

Als je je huiswerk goed doet, kun je zo effectief mogelijk door het park heen. Bedenk van tevoren goed welke attracties je zeker wilt doen en plan daar je route ook op aan. Zet ook zeker de Disneyland App op je telefoon, zodat je de plattegrond én actuele wachttijden bij de hand hebt.

Gebruik als je daar de mogelijkheid toe hebt een Fast Pass. Met deze pas kun je van te voren een tijdslot boeken voor bepaalde attracties. Je gaat dan via een aparte ingang naar binnen en hoeft dus niet meer in de lange rij te staan. Mensen met bepaalde beperkingen kunnen (kosteloos) in aanmerking komen voor een Fast Pass, dus dat is zeker het onderzoeken waard!

Nog een tip: Ga naar bijzondere attracties wanneer er een parade of show bezig is, veel mensen gaan dan juist daar kijken en het is een stuk rustiger bij de attracties.

Logeer je in een Disney Hotel of Park? Dan heb je recht op Extra Magic Time. En dat betekent dat het park anderhalf uur eerder opengaat voor jou! Dus, de wekker zetten en zorgen dat je om 8 uur binnen bent, dan sta jij om 8.30u als eerste in de rij als de attracties open gaan!

Eten in Disneyland

Natuurlijk wil je als je op vakantie bent niet de hele dag zeulen met een zware tas. Echter, het loont enorm om in ieder geval wat te snacken in je rugzak doet. Eten en drinken in Disneyland is echt schreeuwend duur. €16 euro voor een bakje slappe patat, een burgertje en wat te drinken is niets. Daarnaast, vegetarische opties zijn bijna niet te vinden in het park. Dus eet je vega of vegan, neem dan in ieder geval zelf iets mee!

Merchandise kopen kan echt goedkoper!

Wil je graag een leuk aandenken aan Disney maar niet te hoofdprijs betalen voor prullaria? In het vlakbij gelegen (enorme) winkelcentrum Val d’Europe is een enorme Primark gevestigd met grote Disneyafdeling. Zo ben je na een paar dagen niet gelijk je hele ribbenkast kwijt.

Heb jij nog goede tips? Laat ze hier in een reactie achter zodat ik ze kan toevoegen!

liefs Kirsten