Ik hoor het een van de moeders van mijn klas nog zeggen: ‘Zonder je kinderen naar Disneyland gaat is toch wel een beetje raar’. Ik heb denk ik nog nooit zo raar gekeken want drie dagen lang volledig ons eigen plan trekken en in elke enge achtbaan die we maar kunnen vinden klonk mij als muziek in de oren. Ik denk serieus dat dit echt mijn allerbeste idee van de afgelopen 4 jaar is geweest.

5 redenen om zonder kinderen naar een pretpark te gaan

Afgelopen zomer kregen we van (nog kinderloze) vrienden een linkje doorgestuurd. Een aanbieding voor Disneyland inclusief overnachtingen. Sebas en ik keken elkaar aan en diezelfde avond was het nog besloten. Boeken die handel! En de kinderen? Die gaan uit logeren! Wij gaan lekker zelf!

1. Zonder kinderen krijg je zelf de volle ervaring mee

Ok, ik geef heel eerlijk toe, wellicht was dit tripje naar Disneyland wel een tikkeltje egoïstisch vanaf mijn kant. Ik was er namelijk nog nooit geweest en wilde er dolgraag heen. Zelf ervaren hoe magisch het park werkelijk is. Zelf alle toffe attracties kunnen doen en me vooral alleen met mezelf bezig hoeven te houden. Nou, dat is zeker gelukt. Deze 3-daagse trip naar ‘The most magical place of the world’ was een succes. Ik was verwonderd over alle pracht en praal, deed alle dingen die ík graag wilde doen en had de tijd van mijn leven. Me-time to the max!

2. Geen gezeur in de wachtrij

Je weet dat wanneer je naar een pretpark gaat, het grootste gedeelte van je dag bestaat uit wachten. En laten mijn kinderen daar nou gewoon net even niet zo goed in zijn. Tijdens dit tripje heb ik menig ouder een blik van herkenning gegeven wanneer zij wanhopig hun kinderen in het gareel probeerden te houden in een lange (lees: 25 minuten) wachtrij. En jeetje wat heb ik me toch vaak bedacht dat ik blij was dat ik dat niet hoefde te doen! Moet je je voorstellen hoe het zou zijn op een echt drukke dag!

3. Geen ‘Mama ik wil niet meer lopen!’

Naast lang wachten breng je de dag, zeker in Disney, voor grote gedeeltes wandelend door. Op de tweede dag liep ik zelfs meer dan 20.000 stappen en meer dan 14 km! Nee, dan had je echt mijn kleuter mee moeten hebben die niet meer in de buggy past/wil maar die ook zeker die hele einden echt niet zelf kan lopen. Ik zag ouders lopen met kinderen op hun nek, op hun arm, ondersteboven en achterstevoren. Nou, ook zonder dat gesjouw was ik al kapot! Daarnaast, je buggy kan niet mee een attractie in, dus die moet je dan weer ergens parkeren en hopen dat je ‘m terugvindt.

4. Geen gedoe met slaapjes, voedingen en vieze luiers

Het was heerlijk om me drie dagen niet bezig te hoeven houden met vieze luiers, voedingen en slaapjes. Niet op de klok kijken, eten wanneer we er trek in hadden en we konden zo lang blijven als we wilden. Al die kinderen die driedubbel ingepakt en onderuit gezakt in de buggy’s lagen te slapen. Nee, dat zou ik dus niet willen. Geen gedram aan het eind van de middag omdat de kinderen helemaal overprikkeld zijn. Geen spuitluiers als je nét aan de beurt bent voor een attractie na een lange wachtrij. Nee, deze kindervrije trip was perfect.

5. Ongelimiteerd in alle attracties

Ik moet zeggen, wij hebben echt wel geluk gehad met onze Disney-ervaring. De langste wachtrij waar we in hebben gestaan was 35 minuten. En bij sommige attracties konden we gewoon zo doorlopen. Heb jij het wel eens meegemaakt dat je bij Hyperspace Mountain in één keer door kon lopen, zo het karretje in? Of dat de wachtrij bij Big Thunder Mountain maar 5 minuten was? Nou, wij dus wel en dat was fantastisch. Alle attracties die we graag wilden doen hebben we gedaan en sommigen zelfs meerdere keren. Nu ben ik geen extreme thrillseeker maar ik kan een goede achtbaan of vrije val attractie prima waarderen. En nu zonder kinderen erbij hebben we ze allemaal gedaan!

En heb je ze dan niet gemist?

Natuurlijk heb ik wel momenten gehad waarop ik dacht dat de meiden dit echt prachtig zouden hebben gevonden. De kerstlampjes, de parades en natuurlijk de Disney characters. En in elk winkeltje had ik wel 10 dingen die ik voor ze wilde kopen. (Heb ik ook gedaan, hoor!) Maar de foto’s die ik van het logeerpartijtje bij Opa en Oma kreeg waren ook goud waard. De meiden hadden het heerlijk naar hun zin en dat was voor mij ook de geruststelling dat ik deze dagen volop moest gebruiken om zelf te genieten. Drie dagen om weer even helemaal alleen maar Kirsten te zijn. Me als een maffie te gedragen met Sebas en onze vrienden en gewoon in het moment te leven.

We hebben al besloten dat deze trip zeker een vervolg gaat krijgen. Ook weer zonder kinderen. Want het was met deze lieve vrienden zó ontzettend leuk en gezellig, dat verdient een herhaling! Of we ook met de kinderen een keer zullen gaan? Zeker wel, maar dan wel als ze oud genoeg zijn om zelf te lopen en zich weten te gedragen, hahaha.

Ga jij wel eens zonder kinderen op pad? En wat zijn jouw ervaringen?

Lees meer van mijn Loedermoeder schrijfsels en ik zou het leuk vinden als je mijn Facebookpagina een like gaf of me komt volgen op Instagram!

liefs kirsten