Natuurlijk ken ik Karin Slaughter. Nou ja, van naam dan. Al jaren staat haar nam bovenaan de boekentop 10 in het segment van literaire thrillers. En eerlijk, ik heb geen idee waarom ik hiervoor nog nooit eerder een boek van haar heb gelezen. Want het lezen van het eerste boek in de Grant County serie smaakt zeker naar meer! Hierbij de mijn recensie van Nachtschade van Karin Slaughter.

Waarom dit boek?

Met Kerst kreeg ik het boek Verzwegen onder de boom. Sebas het het voor me gekocht omdat hij het wel wat voor mij vond. Maar na enig onderzoek bleek dat dit boek deel zoveel is uit een lange serie. Ik vroeg de mening van mijn volgers op Instagram. Kan ik dit boek ‘los’ lezen, of doe ik er beter aan om bij het begin te beginnen. De meningen waren duidelijk: begin bij het begin. En dan niet bij het eerste deel van de Will Trenton serie, nee, start maar bij de Grant County serie, daar ga je geen spijt van krijgen.

Een mooi moment om mijn nieuwe Kobo Libra 2 uit te testen. Die kocht ik namelijk zelf voor mijn verjaardag en ik moet zeggen, ik ben er tot nu toe enorm tevreden over. Dat was ook wel te blijken, want ik las Nachtschade van Karin Slaughter in 2 dagen uit.

Het verhaal in het kort

Sara Linton is kinderarts in een kleine kliniek in Grant County, de plaats ze is geboren en getogen. Na een pijnlijke scheiding van Jeffrey Tolliver, pakt ze haar werkzaamheden als arts én lijkschouwer van het plaatsje weer op. Beetje jammer wel dat ze juist door die werkzaamheden steeds weer met Jeffrey geconfronteerd wordt. Hij is namelijk de dienstdoende politiechef.

Wanneer er in het toilet van de plaatselijk diner een jonge vrouw op brute wijze wordt verkracht en vermoord, is Sara degene die haar vindt. Als blijkt dat het slachtoffer ook nog eens is gedrogeerd met nachtschade, wordt het verhaal steeds ingewikkelder. Het stadje wordt niet veel later nogmaals opgeschrikt door een weerzinwekkende gebeurtenis. Bovenop het dak van Sara’s auto wordt een studente naakt achtergelaten. Ze leeft nog maar ze is er slecht aan toe. Wanneer ook een vrouwelijke rechercheur wordt vermist, weet Sara dat ze over de gebeurtenissen uit haar verleden moet vertellen. Dat is de enige manier om dit mysterie op te lossen.

Mijn mening over Nachtschade van Karin Slaughter

Als je mijn blog al wat langer leest of me volgt op Instagram weet je vast wel dat ik echt een liefhebber ben van series, verhalen en podcasts over (waargebeurde) misdaad. Nachtschade viel dan ook wel direct in de smaak. Het boek valt in de categorie literaire thriller en hoewel ik het een spannend verhaal vond, vond ik het niet echt superspannend. In het boek worden sommige gebeurtenissen niet aan de verbeelding overgelaten en daar moet je wel tegen kunnen. Maar echt spannend vond ik het pas worden op het eind, toen de ontknoping bijna daar was. Dat je denkt: ‘Oké, ik weet nu wie de dader is, maar hoe loopt het af? Wat gaat er nog gebeuren?’

Ik ga zeker verder leven in deze serie want ik vind het bijzonder vermakelijke boeken. Wat me wel een beetje tegenstond was de manier van vertalen. Sommige zinnen zijn te letterlijk vertaald en dan mist het de essentie van het kracht van de Engelse uitdrukking. Maar goed, daar kan mevrouw Slaughter natuurlijk zelf ook niets aan doen. En misschien wordt het in de volgende delen wel anders. Ik ben benieuwd!

Meer boeken van Karin Slaughter

Tja, omdat mijn gekregen boek nummer 19 is in een lange serie, heb ik nog wel wat boeken te gaan. Hieronder vind je nog 3 delen van de Grant County serie, die uiteindelijk overloopt in de Will Trent serie. In ieder geval voorlopig leesvoer genoeg!

Grant County deel 2
Grant County deel 3
Grant County deel 4

Lees hier meer over de Sara Linton boeken op volgorde.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliatie links.