In mijn vorige boekenblog vertelde ik je over dat ik natuurlijk wel van Karin Slaughter had gehoord, maar eigenlijk nog nooit een boek van haar had gelezen. Maar na het lezen van Nachtschade wist ik dat dit naar meer smaakte! E-reader volgegooid en gaan met die banaan! Vandaag vertel ik je alles over het tweede deel van de Grant County serie: Zoenoffer.

Waarom dit boek?

Zoals je misschien al wel hebt gemerkt, ben ik een enorme sucker voor series. En daarin maak ik geen onderscheid in boeken, films of podcasts. En als ik eenmaal ergens aan begin, kan ik ook gewoon niet meer stoppen. Nadat in Nachtschade in een moordend tempo (pun intended, haha) had gelezen, kon ik niet anders dan ook direct door te gaan in Zoenoffer. En ik kan me zomaar voorstellen dat de komende boekenblogs over boeken van Karin Slaughter gaan, dus als je het niks vindt, bij deze mijn excuses.

Het verhaal in het kort

Sara en Jeffrey maken zich op voor een gezellige avond in de rollerdisco maar wat een fijne avond uit zou moeten worden, verandert in een oogwenk wanneer de 13-jarige Jenny buiten op de parkeerplaats het pistool richt op Mark, moet Jeffrey een snelle beslissing maken. Wanneer Jenny deze scene niet overleeft, ontdekt Sara bij de autopsie aanwijzingen die duiden op mishandeling.

Jeffrey heeft het zwaar met het feit dat hij een jong meisje heeft moeten neerschieten. Hij wil dan ook alles op alles zetten om erachter te komen wat Jenny tot deze wanhoopsdaad heeft gedreven. In zijn onderzoek ontdekt hij dingen die hij liever niet had geweten en komt erachter dat de mensen waar je het het minst van verwacht, duistere alter-ego’s hebben.

Sara en Jeffrey raken verwikkeld in een onderzoek naar een grootschalige kindermisbruikorganisatie en komen erachter dat ook in hun eigen kleine vertrouwde stadje niemand te vertrouwen is. Hoe kan het toch zijn dat niemand wist van wat er allemaal gebeurde?

Mijn mening over Zoenoffer van Karin Slaughter

Mijn hemel, wat kan deze vrouw schrijven. Ik heb het er naar aanleiding van de blog voer Nachtschade met een aantal volgers over gehad. Karin Slaughter is mogelijk net zo geniaal als dat ze verknipt is. In Zoenoffer wordt je direct weer meegezogen in het doorlopende verhaal van Jeffrey Tolliver en Sara Linton en al op de eerste pagina’s van het boek begint je hart sneller te kloppen van de spanning.

Maar eerlijk, bij dit boek heb ik ook een aantal keer flink moeten slikken. De rauwe beschrijving van de gepleegde feiten, invoering, het kindermisbruik, eigenlijk wil je daar helemaal niet over nadenken. Anderzijds, ik denk dat dat het verhaal juist zo goed maakt. Dat het goed is dat je je oncomfortabel voelt bij het lezen van dit soort gruwelijkheden. Maar toch, dit boek is niet voor de tere zieltjes.

Meer boeken van Karin Slaughter

Als je net zoals ik wel houdt van een goede serie, kun je je lol op. In de Grant County Serie zijn 6 delen waarvan Zoenoffer het tweede deel is, maar uiteindelijk gaat de serie over in de Will Trent serie, die inmiddels ook al 13 boeken telt. Veel plezier met lezen!

Grant County serie deel 1
Grant County serie deel 3
Grant County serie deel 4
liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.