Het is tijd voor weer een nieuwe boekenblog! Je hebt al gemerkt dat ik flink ik de thrillers ben gedoken en het flink te pakken heb! In deze blog vertel ik je meer over Trouweloos van Karin Slaughter, het vijfde deel in de Grant County serie over Sara Linton en Jeffrey Tolliver.

Waarom dit boek?

Oh, wat ben ik blij met mijn Kobo Libra 2! Ik kocht deze e-reader zelf voor mijn verjaardag en heb ik er echt heel veel plezier van. Ik vind een fysiek boek heerlijk lezen maar merk toch dat ik de Kobo regelmatig in mijn tas stop om onderweg of tussendoor nog ergens te lezen. Dat zorgt er dan ook voor dat ik door boeken heen vlieg!

Trouweloos volgt op Onzichtbaar in de zesdelige Grant County serie en ook door dit deel ben ik heen gevlogen!

Het verhaal in het kort

Wanneer Jeffrey en Sarah per ongeluk een vreselijk ontdekking doen in het bos, vind het ze lichaam van Abby Bennett. Ze wordt gevonden in een houten kist onder de grond en is voor dood achter gelaten. Als later blijkt dat Abby niet gestikt is, maar is vergiftigd met cyanide, krijgt het onderzoek een hele andere wending. Jeffrey en Lena gaan op onderzoek uit en komen erachter dat achter het boerenbedrijf van de familie Bennett meer schuilt dan op het eerste gezicht lijkt. Naast dat de boerderij huisvesting biedt aan de strenggelovige familie, is het een toevluchtsoord voor mensen die gered willen worden door de Heer en in ruil voor hun fysieke arbeid op de boerderij, worden opgenomen in de geloofsgemeenschap.

De Bennets houden het een vrij ouderwetse levensstijl op na waarbij ook de traditionele rolverdeling tussen man en vrouw opmerkelijk is. Als ook het jongere zusje van Abby, Rebecca, vermist wordt, krijgt de zaak een duistere wending. Wat heeft de familie te maken met de vermissing en hoe verklaren ze het grote aantal bijzondere overlijdensgevallen op de boerderij?

Mijn mening over Trouweloos van Karin Slaughter

Hoewel er in het boek maar een week voorbij gaat, heb je het idee dat je er veel langer in zit. Het typeert denk ik het politie- en onderzoekswerk dat in het echte leven vaak een stuk langzamer verloopt maar laat zien dat er in een korte tijd heel veel tegelijk kan gebeuren. En natuurlijk ook dat niets is wat het lijkt! Wist je dat in Amerika meer dan de helft van de moorden wordt gepleegd door iemand die het slachtoffer kende? En dan een kwart van alle moorden worden gepleegd door een familielid? (bron) Dat zet je nogal even aan het denken hè?

Wat ik zo bijzonder vind aan deze boeken is dat je gelijk vanaf het eerste moment weird vibes krijgt bij een aantal personages. Alsof je onderbuikgevoel gelijk aangeeft dat je deze personen in de gaten moet houden. Het is natuurlijk ook wel iets dat er een jonge meid leven begraven wordt. Maar hoe verknipt moet je zijn om dat iemand aan te doen? Bij het kennismaken met de familie Bennett, weet je gelijk dat er daar iets niet klopt. En hoewel mijn onderbuikgevoel klopte, had ik toch niet verwacht dat het verhaal zo zou eindigen.

Ik vind het zo knap dat ik in ieder boek dat ik tot nu toe van Karin Slaughter heb gelezen, ik het vaak bij het rechte eind had qua daders maar dat de manier waarop op het eind alles bij elkaar komt, altijd zo totaal onverwacht is. Heerlijk hoe je een heel boek lang toch steeds weer je strategie moet aanpassen.

Boekcover Trouweloos van Karin Slaughter

Meer boeken van Karin Slaughter

Ik blijf het nog steeds bijzonder vinden dat ik nooit eerder in de boeken van Karin Slaughter ben begonnen terwijl iedereen er toch al jaren enthousiast over is. Trouweloos is inmiddels het 5e boek dat ik lees en gelukkig volgen er nog veel meer. Hieronder vind je de start en het eind van de Grant County serie én het allernieuwste boek dat in juni uitkomt. Perfect zo voor de zomervakantie!

Grant County serie deel 1
boekcover Onaantastbaar Karin Slaughter
Het 6e deel in de Grant County serie
Karins Slaughters nieuwste boek dat verschijnt op 14 juni 2022

Heb jij nog een andere leestip?

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.