Vraag jij je af hoe al die andere mama’s het doen? Kinderen, huishouden, werken en daarnaast ook nog hete bijhouden van hun blog of sporten? Ik soms wel hoor. Het lijkt wel alsof de laatste tijd mijn planningskills me ernstig in de steek laten en lopen mijn dagen dus geregeld in de soep. Hoe het er hier dagelijks aan toe gaat? Dat lees je hier!

Op werkdagen

De week begint hier altijd met werken. Op maandag en dinsdag sta ik voor de klas in een klein dorpje zo’n 20 minuten hier verderop. De wekker gaat hier meestal rond 6.15u maar vaak ben ik al eerder wakker door de wekker van de Vent. Hij gaat rond half 7 de deur uit en zorgt dat dan de honden ook uit zijn geweest. Ik hoef in de ochtend eigenlijk alleen maar voor mezelf te zorgen want Pippa is op mijn werkdagen bij haar papa en Nova slaapt vaak nog. Rond 7 uur komen mijn moeder of schoonmoeder binnen en dan kan ik zó de deur uitlopen. Ik kom dan tussen half 8 en kwart voor 8 op mijn werk aan en werk meestal door tot een uur of 4, half 5. Ik ga bewust wat eerder weg en doe dan ‘s avonds nog wat administratieve dingen.

Bij thuiskomst ga ik koken, eten we en gaat Nova naar bed. Op maandag plof ik vaak op de bank, terwijl ik eigenlijk zou moeten gaan sporten, en op dinsdag ga ik repeteren bij de bigband waar ik saxofoon speel. Het streven is hier altijd om rond 23u in bed te liggen maar dinsdag is daar echt een uitzondering op. Dan ben ik niet voor 12 uur thuis.

Op vrije dagen

Voorheen waren de dagen dat ik niet hoefde te werken altijd ‘we-zien-wel-hoe-het-gaat-dagen’ maar sinds vorige week is Pippa op de basisschool gestart en ziet onze ochtendroutine er toch iets anders uit. Het is nu dus vroeg opstaan, ontbijten en dan of spelen voor Nova en ik aan het werk voor onder andere Mamagisch, óf we gaan Pippa naar school brengen en zitten dus al vroeg in de auto. Ik probeer in de ochtend altijd wat te typen, zeker als Nova weer ligt te slapen. Tussen de middag loop ik met de honden en daarna weer eten en doet Nova nog een tukkie.

De Vent gaat natuurlijk vroeg de deur uit en is daarom ook altijd weer bijtijds thuis. Dat vind ik fijn omdat ik dan het spitsuur niet in mijn eentje hoef te doen. Ik vind koken erg leuk maar met een veeleisende kleuter en een jengelende baby is er maar weinig aan. We eten gezamenlijk aan tafel en rond 19.00u gaan de meiden naar bed. De ene keer wat eerder en de andere keer wat later, het is maar net hoe het uitkomt.

Tijd voor ons samen

De avonden zijn echt voor ons samen. De ene keer repeteer ik, de andere keer gaat de Vent met zijn band repeteren maar de avonden dat we samen thuis zijn, doen we lekker kneuterig. Liggen we lekker op onze enorme bank, kijken YouTube of Netflix of liggen gewoon lekker tegen elkaar aan een spelletje te spelen of een boek te lezen. De afgesproken bedtijd is nog een puntje waar we een beetje aan moeten wennen maar als we het niet doen is het zó 2 uur ‘s nachts en met zo vroeg opstaan werkt dat natuurlijk niet.

Zo spannend zijn mijn dagen nu even niet

Nee echt, mijn leven is op dit moment helemaal niet zo spannend en dat vind ik eigenlijk wel prima. We hebben het druk genoeg met de meiden en de honden, onze muzikale hobby’s en verplichtingen en alles daaromheen. Ik probeer af en toe te gaan sporten maar helaas heeft mijn gezondheid de afgelopen maanden niet echt meegewerkt en was het dus lastig om daar een ritme in te vinden. Ach, dat komt wel weer. Net zoals al die spannende dingen die je in je vrije tijd zou kunnen doen. Nu genieten we vooral lekker van elkaar in ons eigen fijne coconnetje! Gewoon is voor nu al gek genoeg!

Ben je benieuwd naar alle onderwerpen voor de #Mamagisch50blogs? Je leest er hier meer over. Laat je het me weten als je meedoet?

liefs kirsten

Lees ook:
#Mamagisch50blogs #1 van Maaike
Waarom co-ouderschap best fijn is