Sinds we hier zijn komen wonen in januari is de tijd die we vrij hebben voornamelijk op gegaan aan de meiden en de kleine (en grote) klusjes die we in ons huis allemaal nog moeten doen. En het lijkt wel alsof die lijst maar niet korter wil worden. Zo ging het ook met de muurversiering. We hebben op zolder allerlei lijsten en schilderijen staan, maar het lukt maar niet op de juiste plaatjes te kiezen voor aan de muur. En dan is ophangen ook nog eens zo’n ding. En eigenlijk wilde ik ook gewoon eens iets anders. Zo kwam ik uit bij een foto op hout.

Toen kwam ik terecht bij www.fotoophoutstunter.nl . Zij bieden een ruim assortiment aan van afdrukken op allerhande houtsoorten in diverse vormen en maten maar ook een foto op aluminium en Forex (kunststof). en dit alles in diverse afmetingen.

Mooie stevige planken van goede kwaliteit

Welke foto op hout komt er bij ons aan de muur?

Ik koos voor een vergroting van 60x80cm op hout voor binnen (€53,95). Omdat ik juist een wat stoerdere uitvoering wilde van de foto, koos ik voor de afwerking met planken maar je kunt ook kiezen voor een gladde multiplexplaat. Het uploaden van een foto is heel simpel en in twee klikken gebeurd. Omdat ik niet zeker wist of de foto van voldoende kwaliteit zou zijn, koos ik er voor om de foto te laten controleren (+€2,47). Ik had verwacht dat ik daar nog een bevestiging van zou krijgen, maar die kwam uiteindelijk niet.

Geadviseerd wordt om bij kleurenfoto’s een whitewashbehandeling (+€11,87) toe te passen om de kleuren beter uit te laten komen. Het hout wordt dan eerst bewerkt en dit zorgt ervoor dat de witte delen van de foto geen houtskleur krijgen. En tot slot bestelde ik ook het bevestigingsmateriaal voor aan de muur erbij (+€5,97). De kans is dan in ieder geval groter dat de afdruk sneller aan de muur zal hangen. Bij een volgende vergroting zou ik persoonlijk het bevestigingsmateriaal achterwege laten omdat je deze spullen als je een beetje een klusser bent gewoon in huis hebt.

Ik bestelde op maandagavond laat de foto op hout en het pakket werd vrijdag door DHL bezorgd. Wat mij betreft snel genoeg, maar een spoedlevering had eventueel ook gekund. Het bezorgen is overigens gratis vanaf €48,-. Alle opties die ik heb toegevoegd zijn qua prijs afhankelijk van het formaat van je afdruk.

De eindconclusie

Voor het totaalbedrag van €74,26 is er een prachtige vergroting bij ons binnengekomen waar ik enorm blij mee ben. Lekker stoere materialen, mooie kwaliteit en snel geleverd. Ik had verwacht om even contact te hebben met de ‘kwaliteitscontrole’ maar bij het uitpakken zag ik dat de foto echt ruimschoots aan de eisen heeft voldaan. Over het geheel ben ik dus enorm tevreden. Stiekem ben ik al aan het rondneuzen voor een leuke foto voor aan de andere muur in de woonkamer!

Een lekker blije foto van mij en de peuter op de grote schommel, die kan, en gaat, echt zó aan de muur!

Wil je net als ik ook een foto afdrukken op hout of heb je liever een foto op ander materiaal? Bij Fotoophoutstunter.nl kun je met een gerust hart bestellen!

liefs kirsten