Stel je voor: er wordt aangebeld en ineens staat er iemand voor de deur die je al jaren niet meer gezien hebt. Erger nog: je dacht dat deze persoon hartstikke dood was. Maar ook iemand die altijd heel dicht bij jou heeft gestaan. Iemand waarvan je hield. En misschien nog steeds wel houdt. Hoe dan?

Dat gebeurt mij toch niet?

Ik denk niet dan veel mensen ooit in zo’n situatie terecht zullen komen in hun leven. Want laten we eerlijk zijn, dit is natuurlijk iets wat je eigenlijk alleen maar op tv ziet. Mensen komen niet terug uit de dood. En hebben dan al helemaal niet ook nog eens geheugenverlies. Wat als je je niks meer herinnert, hoe weet je dan waar ik woon? Of ben je toevallig postbode geworden en komen je precies bij mij een pakketje brengen? Zeg nou zelf.. dat is toch raar?

Mijn vriendin Jane

Nou jongens, spoiler alert: dit gaat natuurlijk niet over mij. Dit gaat natuurlijk over mijn vriendin Jane. Die lieve, goedlachse, serieuze meid waar ik al jaren een fantastisch vriendschap mee heb. Die vriendin die ik echt niet iedere week zie, maar als we elkaar weer zien is het contact heen intensief. Die Jane die beloofde om nooit sex te hebben voor het huwelijk, maar toch ongepland zwanger werd. Door IVF nota bene! Je hebt het vast al geraden dat het over Jane The Virgin gaat.

Er staat namelijk sinds deze week een heel gloednieuw seizoen van Jane The Virgin online op Netflix. Een seizoen waarvan ik niet eens meer dacht dat het ooit zou komen. Ik had me erbij neergelegd dat na de ingrijpende gebeurtenissen uit seizoen 4 en de zware weg om weer op het pad naar geluk te komen voor Jane het nu echt wel klaar was. Maar niets was minder waar. In seizoen komt alles in alle hevigheid terug. Maar serieus. Zet je issues maar klaar want dit is telenovela zoals wij nuchtere Hollandse meiden nog nooit hebben gezien. Zelfs de al 20 jaar durende verhaallijn van Ludo en Janine kan hier nog een puntje aan zuigen.

Goed, terug naar Jane. Arme Jane.

En dan staat dus ineens je hele leven op z’n kop.

Er staat dus ineens iemand voor haar neus. Iemand waar ze ongelooflijk veel van hield maar die plots uit haar leven werd weggerukt. Ik kan wel aandelen in Kleenex gaan kopen want ik heb die aflevering de ogen uit mijn kop gehuild. Maar hij is terug. Maar weet dus niet meer wie hij is. En ook niet wie Jane is. Hoe bizar is dat. Moet je voorstellen, iemand waar je lief en leed mee hebt gedeeld, ineens niet meer weet wie je bent. En jij ziet aan alles dat het gewoon die persoon is. Hoe bedoel je mindfuck?!

En dan staat dus ineens je hele leven op z’n kop. Gelukkig heeft Jane zo’n fijne vriendin die haar door dik en dun steunt.

Wie steun jij door dik en dun?

liefs kirsten

Uitgelichte afbeelding Little Visuals via Pexels.com